Consuma legume congelate in perioada postului! Uite de ce!

Consuma legume congelate in perioada postului! Uite de ce!

Suntem in Postul Craciunului si se impune o conduita speciala: alimentara si comportamentala! Legumele congelate sunt recomandate de specialisti.

 

Unii specialisti spun ca legumele congelate trebuie consumate in 30, maxim 60 de zile pentru a-si pastra din vitamine. Altii dau ca termen o perioada intre 8 si 12 luni. Oricum ar fi, vitaminele raman, enzimele mai dispar. Alimentele inghetate trebuie tinute la minus 20 de grade Celsius. Cele pe care le gasiti in magazine sunt legume proaspete, oparite pentru o perioada scurta si congelate la numai cateva ore dupa ce au fost culese.
Unii specialisti spun ca procedeul este atat de rapid incat legumele isi pastreaza aroma, gustul si culoarea naturala. Sunt si alimente care nu se pot congela, din cauza unui aport crescut de apa, precum ridichiile, salatele sau castravetii.
Alte voci sustin ca, ideal, este sa congelam acasa tocmai pentru a evita tratarea sau fierberea legumelor. Trebuie evitate produsele patate sau putin zdrobite. Oricare ar fi procedeul, legumele congelate pastreaza pana la 95% din proprietatile naturale.
Atentie insa, pentru ca acest procedeu nu distruge si bacteriile, asa ca alimentele trebuie spalate bine.
Specialistii mai spun ca unele legume devin chiar mai bune din punct de vedere nutritiv prin congelare. Porumbul, de exemplu, ar avea niveluri mai mari antioxidanti care ne protejeaza vederea. Mazarea ar pierde doar o zecime din cantitatea de vitamina C, iar spanacul are dobandi mai mult calciu.
Dupa 6-8 luni, legumele incep sa scada in vitamine.
Dar, dincolo de aportul lor nutritiv, legumele consumate in perioada Postului de Craciun in loc de carne sau alte produse animale, va vor ajuta corpul sa se regenereze mai rapid fizic si spiritual si sa elimine parte din subtantele materiale sau din energiile negative care il pot slabi.
Sursa: Realitatea.net

Unii specialisti spun ca legumele congelate trebuie consumate in 30, maxim 60 de zile pentru a-si pastra din vitamine. Altii dau ca termen o perioada intre 8 si 12 luni. Oricum ar fi, vitaminele raman, enzimele mai dispar. Alimentele inghetate trebuie tinute la minus 20 de grade Celsius. Cele pe care le gasiti in magazine sunt legume proaspete, oparite pentru o perioada scurta si congelate la numai cateva ore dupa ce au fost culese.

Unii specialisti spun ca procedeul este atat de rapid incat legumele isi pastreaza aroma, gustul si culoarea naturala. Sunt si alimente care nu se pot congela, din cauza unui aport crescut de apa, precum ridichiile, salatele sau castravetii.

Alte voci sustin ca, ideal, este sa congelam acasa tocmai pentru a evita tratarea sau fierberea legumelor. Trebuie evitate produsele patate sau putin zdrobite. Oricare ar fi procedeul, legumele congelate pastreaza pana la 95% din proprietatile naturale. Atentie insa, pentru ca acest procedeu nu distruge si bacteriile, asa ca alimentele trebuie spalate bine.

Specialistii mai spun ca unele legume devin chiar mai bune din punct de vedere nutritiv prin congelare. Porumbul, de exemplu, ar avea niveluri mai mari antioxidanti care ne protejeaza vederea. Mazarea ar pierde doar o zecime din cantitatea de vitamina C, iar spanacul are dobandi mai mult calciu. Dupa 6-8 luni, legumele incep sa scada in vitamine.

Dar, dincolo de aportul lor nutritiv, legumele consumate in perioada Postului de Craciun in loc de carne sau alte produse animale, va vor ajuta corpul sa se regenereze mai rapid fizic si spiritual si sa elimine parte din subtantele materiale sau din energiile negative care il pot slabi.

Sursa: Realitatea.net

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: "Pe noi ne-a lăsat amanet cu nouă zile înainte." Acuzatii fara precedent la adresa lui Adi Sina!- radioimpuls.ro

 

Citeste si: În ce relații au rămas Anamaria Prodan și Flavius Nedelea, după ce s-au despărțit: „Nu există zi să nu mă sune, nu există zi să nu îl sun”. Cei doi urmează să plece împreună, în vacanță- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 6 iunie 2023. Ce sfânt este sărbătorit astăzi, în marțea după Rusalii:- stirilekanald.ro


Abonează-te pe

Citește și:

„Nu mai e doar despre mine.” Ce a decis Andreea Antonescu, la scurt timp după ce a plecat în America

„Îți dau toți banii înainte, cash sau transfer.” Ce propunere i-a făcut un milionar Vicăi Blochina

Ingredientul pe care să-l adaugi în ciorba de lobodă. Îi dă un plus de savoare - ego.ro

„Am plecat” Bilețelul pe care Mara Bănică l-a găsit în casă. A izbucnit în lacrimi - wowbiz.ro

Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa... - radioimpuls.ro

Carina și Constanția au părăsit competiția! - kanald2.ro

Ömer, la un pas de a afla adevărul despre accidentul în care și-a pierdut viața Kadir! Sarp are de gând să scoată la iveală secretul lui Susen! Aflați ce se va întâmpla în... - kanald.ro

Se spală rufe pe 4, 5 și 6 iunie? Preoții au răspuns la această întrebare! Este complet interzis să faci acest lucru! - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„A fost o experiență la limita morții.” Mădălin Ionescu și-a deschis sufletul și a vorbit despre cele mai grele clipe din viața lui
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri