Condimentele maresc proprietatile anti cancer ale broccoli! Iata ce trebuie sa adaugi prin mancare!


Studii ample au demonstrat faptul ca prin consumul de broccoli si a altor legume crucifere se poate diminua considerabil riscul dezvoltarii de celule canceroase.

 

Insa un studiu recent publicat in British Journal of Nutrition a dezvaluit ca asocierea dintre broccoli si alte alimente sau condimente bogate in substanta numita myrosinaza – o enzima deosebit de importanta in lupta impotriva cancerului, gasita in special in broccoli – sporeste semnificativ beneficiile anti-cancerigene.
Pentru a beneficia de efectele anticancer ale broccoli-ului la maxim, asezonati-l cu alte alimente precum germeni de broccoli, boabe de mustar, sau ridichi . La fel de eficiente sunt varza, conopida sau orice alte alimente din familia cruciferelor. “Cu cat e mai iute, cu atat e mai bine,inseamna ca este mai eficient.” afirma Elizabeth Jeffrey,membra a echipei de studiu.
In esenta, alimentele numite mai sus reactioneaza cu substantele prezente in broccoli, fie el in stare cruda sau procesat termic pentru a produce mai mult sulforan (abbr. SF-oligo element bogat in sulf ce prezinta proprietati antiinflamatorii, anticancer si antimicrobiale) ceea ce nu se traduce numai printr-o cantitate marita de sulforan in sange dar si printr-o perioada mult mai mare de timp in care acesta ramane in sange pentru a lupta impotriva celulelor bolnave.
Adaugarea de myrozinaza in ecuatie duce la o digestie imbunatatita deoarece substantele anticancer sunt absorbite mult mai repede in sange – absorbtia incepe inca din intestinul subtire – si este realizata mult mai eficient.
Sursa: viataverdeviu.ro

Insa un studiu recent publicat in British Journal of Nutrition a dezvaluit ca asocierea dintre broccoli si alte alimente sau condimente bogate in substanta numita myrosinaza – o enzima deosebit de importanta in lupta impotriva cancerului, gasita in special in broccoli – sporeste semnificativ beneficiile anti-cancerigene.

Pentru a beneficia de efectele anticancer ale broccoli-ului la maxim, asezonati-l cu alte alimente precum germeni de broccoli, boabe de mustar, sau ridichi . La fel de eficiente sunt varza, conopida sau orice alte alimente din familia cruciferelor. “Cu cat e mai iute, cu atat e mai bine,inseamna ca este mai eficient.” afirma Elizabeth Jeffrey,membra a echipei de studiu.

In esenta, alimentele numite mai sus reactioneaza cu substantele prezente in broccoli, fie el in stare cruda sau procesat termic pentru a produce mai mult sulforan (abbr. SF-oligo element bogat in sulf ce prezinta proprietati antiinflamatorii, anticancer si antimicrobiale) ceea ce nu se traduce numai printr-o cantitate marita de sulforan in sange dar si printr-o perioada mult mai mare de timp in care acesta ramane in sange pentru a lupta impotriva celulelor bolnave.

Adaugarea de myrozinaza in ecuatie duce la o digestie imbunatatita deoarece substantele anticancer sunt absorbite mult mai repede in sange – absorbtia incepe inca din intestinul subtire – si este realizata mult mai eficient.

Sursa: viataverdeviu.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Iancu Sterp, iubită nouă? Nu este vorba despre Emy Alupei!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri