Coblatia – alternativa ORL a chirurgiei clasice si cu laser


Coblatia – alternativa ORL a chirurgiei clasice si cu laser

Aceasta metoda moderna de tratament chirurgical este o optiune preferata interventiei clasice realizata cu bisturiul, dar si celei cu laser, intrucat nu cauzeaza sangerarea post-operatorie specifica chirurgiei clasice si nici nu produce arderi ale tesuturilor ca in cazul laserului.

 

Tehnologia Coblationnpermite eliminarea tintita cu plasma a tesuturilor bolnave, fara a le afecta pe cele sanatoase din jur, ceea ce o recomanda in interventiile ORL de mare finete (amigdalectomii, adenoidectomii, obstructii nazale, epistaxis, leziuni laringiene), atat pentru tratamentul adultilor, cat si al copiilor.
“De exemplu, atunci cand vorbim de operatia de indepartare a amigdalelor prin Coblatie, pacientul va observa diferente majore: durerile postoperatorii sunt minime, iar perioada de recuperare este redusa la cateva zile prin comparatie cu chirugia cu bisturiul (7 – 14 zile). Mai mult decat atat, riscul de sangerare este in multe cazuri absent sau foarte mic, lucru exclus in cazul chirurgiei clasice. Toate acestea inseamna si un timp de recuperare mai scurt, astfel ca se recomanda control a doua zi dupa operatie, apoi la 4 zile, 7 zile si apoi la 1 luna. Aceasta metoda este eficace nu doar pentru adulti, ci in special la copii, unde amigdalele asigura protectie imunitara impotriva infectiilor.
Astfel ca in cazul celor mici devine cu atat mai importanta doar micsorarea volumului acestora si nu indepartarea lor in totalitate“, explica Dr. Valeriu Bronescu, medic primar ORL in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov. Tehnologia Coblation a fost introdusa in premiera in Romania in anul 2007 de Dr. Valeriu Bronescu si Dr. Lucian Oncescu, iar cu ajutorul acestei tehnici chrirurgicale pot fi tratati pacientii care sufera de boli ale gatului (amigdalele, vegetatiile adenoide, omuletul, valul palatin) sau ale nasului, inclusiv cei care se confrunta cu problema sforaitului, precum si patologia de apnee in somn.
Problemele de auz dispar in 10 minute prin interventia cu balon BTE
Persoanele care aud mai slab sau se confrunta cu obstructii auditive isi pot redobandi auzul normal, printr-o procedura chirurgicala ce dureaza 10 minute, are operioada de recuperare de 8 saptamani si o rata de succes de 98% in tratamentul hipoacuziei de transmisie.
Interventia cu balon BTE (Baloon Eustachian Tube) a fost efectuata in premiera pentru Romania in 2011, in Brasov, de catre Dr.
Valeriu Bronescu in cazul unei paciente diagnosticate cu otita cronica. Aceasta procedura consta in dilatarea trompei lui Eustachio si este utila celor care sufera de hipoacuzie (auz slab) prin transmisie, care au epuizat celelalte metode de tratament medicamentos sau chirurgical clasic.
“Este important sa reamintesc ca interventia este destinata celor care aud „infundat”, si nu celor care si-au pierdut auzul. In cazurile de otita seroasa cronica, din cauza anumitor infectii ce nu sunt intotdeauna sesizate de pacienti, in ureche se acumuleaza lichid. Sunetul, in mod normal, se transmite prin aer. Dar la pacientii cu otita sunetul se transmite prin acest lichid. De aici senzaţia de ureche infundata. Operatia BTE- Ballon Eustachian Tube urmareste sa dilate trompa lui Eustachio pe un stent, prin endoscopie sub control video. Aceasta interventie asigura ca trompa va ramane deschisa, lichidul acumulat va fi eliminat, iar dupa 8 saptamani pacientul va auzi normal“, explica Dr. Valeriu Bronescu, medic primar ORL in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov. De un an de zile, aceasta procedura se practica si la copii ca alternativa la aeratoarele transtimpanale, aceasta interventie avand avantajul pastrarii integritatii timpanului.

Tehnologia Coblationnpermite eliminarea tintita cu plasma a tesuturilor bolnave, fara a le afecta pe cele sanatoase din jur, ceea ce o recomanda in interventiile ORL de mare finete (amigdalectomii, adenoidectomii, obstructii nazale, epistaxis, leziuni laringiene), atat pentru tratamentul adultilor, cat si al copiilor.

De exemplu, atunci cand vorbim de operatia de indepartare a amigdalelor prin Coblatie, pacientul va observa diferente majore: durerile postoperatorii sunt minime, iar perioada de recuperare este redusa la cateva zile prin comparatie cu chirugia cu bisturiul (7 – 14 zile). Mai mult decat atat, riscul de sangerare este in multe cazuri absent sau foarte mic, lucru exclus in cazul chirurgiei clasice. Toate acestea inseamna si un timp de recuperare mai scurt, astfel ca se recomanda control a doua zi dupa operatie, apoi la 4 zile, 7 zile si apoi la 1 luna. Aceasta metoda este eficace nu doar pentru adulti, ci in special la copii, unde amigdalele asigura protectie imunitara impotriva infectiilor. Astfel ca in cazul celor mici devine cu atat mai importanta doar micsorarea volumului acestora si nu indepartarea lor in totalitate “, explica Dr. Valeriu Bronescu, medic primar ORL in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov. Tehnologia Coblation a fost introdusa in premiera in Romania in anul 2007 de Dr. Valeriu Bronescu si Dr. Lucian Oncescu, iar cu ajutorul acestei tehnici chrirurgicale pot fi tratati pacientii care sufera de boli ale gatului (amigdalele, vegetatiile adenoide, omuletul, valul palatin) sau ale nasului, inclusiv cei care se confrunta cu problema sforaitului, precum si patologia de apnee in somn.

Problemele de auz dispar in 10 minute prin interventia cu balon BTE


Persoanele care aud mai slab sau se confrunta cu obstructii auditive isi pot redobandi auzul normal, printr-o procedura chirurgicala ce dureaza 10 minute, are operioada de recuperare de 8 saptamani si o rata de succes de 98% in tratamentul hipoacuziei de transmisie.

Interventia cu balon BTE (Baloon Eustachian Tube) a fost efectuata in premiera pentru Romania in 2011, in Brasov, de catre Dr. Valeriu Bronescu in cazul unei paciente diagnosticate cu otita cronica. Aceasta procedura consta in dilatarea trompei lui Eustachio si este utila celor care sufera de hipoacuzie (auz slab) prin transmisie, care au epuizat celelalte metode de tratament medicamentos sau chirurgical clasic.

Este important sa reamintesc ca interventia este destinata celor care aud „infundat”, si nu celor care si-au pierdut auzul. In cazurile de otita seroasa cronica, din cauza anumitor infectii ce nu sunt intotdeauna sesizate de pacienti, in ureche se acumuleaza lichid. Sunetul, in mod normal, se transmite prin aer. Dar la pacientii cu otita sunetul se transmite prin acest lichid. De aici senzaţia de ureche infundata. Operatia BTE- Ballon Eustachian Tube urmareste sa dilate trompa lui Eustachio pe un stent, prin endoscopie sub control video. Aceasta interventie asigura ca trompa va ramane deschisa, lichidul acumulat va fi eliminat, iar dupa 8 saptamani pacientul va auzi normal “, explica Dr. Valeriu Bronescu, medic primar ORL in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov. De un an de zile, aceasta procedura se practica si la copii ca alternativa la aeratoarele transtimpanale, aceasta interventie avand avantajul pastrarii integritatii timpanului.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum pot fi păcăliţi românii cu ofertele de vacanţă? Care sunt recomandările făcute de ANPC pentru clienți

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Blestemul ZODIILOR. Care este partea întunecată a zodiei tale

Loredana Chivu se luptă cu kilogramele în plus. „Urmează să fac o operație. Nu este o boală… este o afecțiune”

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Theo Rose şi–a dezvăluit toate complexele. „Se uită lumea la mine și mă vede numai atârnată, cocârjată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri