Cititul pe tableta sau pe telefon, inainte sa adormi, poate sa te omoare!


Ai auzit probabil ca cititul pe tableta sau pe telefon iti afecteaza calitatea somnului, dar nu stiai ca iti pune si viata in pericol!

Cititul pe iPad inainte de culcare nu doar ca te face sa adormi mai greu, dar are un impact si asupra starii tale de a doua zi, cat esti de adormit sau de alert. Potrivit unui studiu realizat intr-un spital din Boston, acelasi lucru se intampla si in cazul in care citesti de pe eReader, laptop, smartphone sau TV inainte de a te baga la somn.

Acest lucru se intampla din cauza luminii pe care dispozitivul de pe care citim o emite. Daca nu vrei sa te simti ca un zombi dimineata, incearca sa citesti o carte, aceasta isi va stimula creierul.

Calitatea somnului ne influenteaza caliatatea vietii. Astfel, daca nu vrei sa ai probleme de sanatate precum obezitate, diabet sau boli cardiovasculare, ar fi bine sa iti reglezi somnul. Lipsa somnului sau somnul de prosta calitate poate sa duca in timp la cancer.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Misty, Ana Pîrvulescu și Ioana Ginghină s-au răsfățat la o clinică de înfrumusețare! Ce proceduri și-au făcut vedetele – Foto!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri