CITEȘTE: De ce trebuie să purtăm lenjerie intimă roșie în noaptea de Revelion


Vezi de ce trebuie să porți lenjerie intimă roșie de Revelion, dar și alte tradiții pentru a avea un an nou prosper.


In articol:

Fiecare sărbătoare din an are superstițiile și tradițiile ei, așa că nu este de mirare nici că Revelionul are o mulțime de obiceiuri de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de un an nou perfect.

Iată o parte dintre tradiții, în special cea legată de purtarea lenjeriei intime roșii, dar și de unde a pornit totul și ce semnificații există.Obiceiul purtării lenjeriei intime de Revelion a pornit încă din perioada medievală. În acea perioadă, culoarea roșie era blamată și asociată cu forțele răului, însă lucrurile de schimbau de Anul Nou, iar despre roșu se spunea că aduce noroc de Revelion. Un obicei extrem de cunoscut în Turcia este legat de lenjeria roșie. Locuitorii obișnuiesc să ofere cadou lenjerie intimă roșie de Revelion persoanelor dragi.

Lenjerie intima rosie de Revelion

De ce se poarta lenjerie intima rosie de Revelion

[Sursa foto: Unsplash]

Dacă vă gândeaţi că doar femeile trebuie să poarte roşu de Revelion, ei bine trebuie să ştiţi că şi bărbaţii pot face asta, pentru că se spune că acest lucru îi va ajuta în viața amoroasă.

Despre lenjeria intimă de Revelion se spune că aduce prosperitate, noroc în cuplu și în relație, precum și în noul an.

De asemenea, se poate purta și o ținută roșie în noaptea dintre ani.

Fie că este vorba despre o rochie, o bluză sau o fustă de Anul Nou, integrează această culoare în ținuta ta în noaptea dintre ani. 

O altă culoare care atrage norocul ca un magnet este culoarea verde. Așadar, pe lângă lenjeria intimă roșie, alege o rochie sau o bluză verde pentru a petrece în noaptea dintre ani. Despre această culoare se spune că ține problemele la distanță, iar cei care o poartă vor avea parte de multă energie, veselie și despre noroc în zona financiară.

Altă culoare norocoasă pentru noaptea dintre ani este auriul, iar o rochie aurie cu siguranță că va atrage toate privirile celor din jurul vostru.

Lenjerie intima rosie Revelion

Alege lenjerie intima rosie si o rochie aurie in noaptea dintre ani

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să faci neapărat în noaptea de REVELION. Obiceiurile care aduc noroc

 

Alte superstiții de Revelion

Nu există început de an fără colinde. Acestea nu lipsesc în această perioadă. Tinerii merg de Anul Nou cu pluguşorul, sorcova, buhaiul sau cu vasilca. În mai multe zone din România, Anul Nou este întâmpinat cu tradiții speciale. În Moldova, cetele de feciori colindă din casă în casă de Anul Nou.  În Bucovina, tinerii se costumează în uniforme militare și joacă, acompaniați de instrumente.  Pe 1 ianuarie, în multe zone ale țării copiii merg cu Sorcova și primesc bani și dulciuri de la cei pe care îi colindă.

Din bătrâni se spune că nu este bine să dai bani pe 31 decembrie, dar nici pe 1 ianuarie, deoarece se spune că îți dai sporul casei cu această ocazie.

Superstitii de Revelion

Ce nu ai voie sa faci de Revelion

[Sursa foto: Unsplash]

În unele zone ale țării, gospodinele pregătesc mici pâinici în care pun monezi, pâinici care se servesc în noaptea dintre ani și de Anul Nou. Persoana care va nimeri pâinica respectivă cu bani înăuntru nu va avea grija banilor în anul următor.

De Revelion și de Anul Nou nu se doarme. Pentru a avea energie tot anul și pentru sănătate, se spune că nu este bine să dormi de Revelion și pe 1 ianuarie. Așadar, așteaptă până seara ca să te odihnești, iar pe 31 decembrie alocă-ți câteva ore de odihnă înainte de petrecere.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: De ce e bine să mănânci 12 boabe de struguri de Anul Nou

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

DESCOPERĂ: Top 5 cele mai scumpe băuturi din lume

CITEȘTE: Ce trebuie să faci neapărat în noaptea de REVELION. Obiceiurile care aduc noroc

CITEȘTE: Masa festivă de REVELION 2022. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Transportul către superbul Istanbul, mai accesibil şi confortabil ca oricând. Cât costă biletul unei curse din Bucureşti

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri