Cum să economisim bani pe timp de criză. “Românul este capitalist vreo 5 zile după salariu, după devine minimalist vreo 25 de zile.”


În cadrul emisunii de la Kanal D "Teo Show", prezentată de Teo Trandafir, Adrian Asoltanie a vorbit despre cum să economisim bani pe timp de criză.


In articol:

Adrian Asoltanie, trainer financiar, a vorbit în cadrul emisiunii difuzate de Kanal D despre cum putem reuși să economisim bani pe timp de criză.

Prima întrebare pe care prezentatoarea Teo Trandafir a adresat-o, a fost despre cum putem pune bani deoparte. Trainerul financiar a sfătuit oamenii să își economisească banii chiar în ziua de salariu.
“Oamenii pun bani deoparte de frică. (…) Este un paradox, pe măsură ce oamenii câștigă mai mulți bani ei nu îi economisesc și nu îi investesc mai mult. (…) Un principiu foarte sănătos este economisirea trebuie făcută chiar în ziua de salariu.”

a răspuns el.

Adrian Asoltanie, in cadrul emisiunii Teo Show

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum sa fii independenta financiar doar din fata laptopului

Cum este mai bine să ținem banii în această perioadă 

La întrebarea lui Teo Trandafir dacă a aplicat până acum metoda plicurilor, acesta a dat un răspuns afirmativ.
“Ideea stă în felul următor; că o faceți pe plicuri sau că o faceți pe conturi, puteți să combinați și cele doua variante, principiul este: nu mai ține toți banii într-un singur loc pentru că îți creează falsa impresie că a intrat

salariul și spuneți că stați binișor.” a precizat Adrian Asoltanie.
De asemenea, acesta a mai specificat în cadrul emisiunii că se ghidează după o vorbă.
“Eu am o vorbă: românul este capitalist vreo 5 zile după salariu, după aia devine minimalist vreo 25 de zile.” a continuat el.

Adrian Asoltanie, in cadrul emisiunii Teo Show

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Banii în cuplu, la comun sau separat? „Îmi place să o privesc ca o relație de egalitate între cei doi parteneri!”

Ce facem cu tentațiile din timpul crizei

Specialistul a povestit despre regulile după care se ghidează pentru a economisi bani atunci când merge la cumpărături. Multi romani se confrunta cu risipa alimentara, cat si cu risipa obiectelor vestimentare care ne oferă doar o satisfacție de moment. Cel mai ingenios mod prin care putem stopa acest lucru este sa păstrăm bani cash, si sa avem o limita atunci când trebuie sa facem cheltuieli.
“Pe cumpărăturile de supermarket, asta e o regula pe care o folosesc la mine în casă, intru in supermarket doar cu bani cash in buzunar. Știu sigur că dacă am 300 lei la mine, o să mă încadrez în ăia. Dacă intri într-un spațiu atât de tentant și ofertant cu un card, se alege praful. Lipsește limita în care zici atâta am, atâta pot să iau. (…) Cu cât este mai ușor să plătești, cu atât te desparți mai ușor de bani.” a mărturisit acesta.
Însă, există și o altă categorie pe care mulți oameni tind să cheltuiască foarte mulți bani.
“Alte categorii de tentații: hainele. Mă duc să-mi cumpăr haine cu 300 lei la mine sau mă duc să-mi iau pantofi cu 500 lei la mine, și știu sigur că mă încadrez în banii respectivi.” a continuat el.

Citeste si: ,,Boli virale nu ne poate da”. Părul de pisică se depune pe ficat sau pe plămâni?

Ce facem cu economiile, în ce le băgăm

Pentru a face investii, cel mai bine este sa alegeți valuta si nu aurul.
“Dacă ar fi să împart astea două valuta. Aurul este o investiție pe care putina lume o înțelege și poate sa o facă cu cap.” a răspuns specialistul în cadrul emisiunii.
Totodată, aceasta a specificat că economiile se împart în mai multe categorii care trebuie să prevină din timp anumite situații.
“Depinde foarte mult pentru ce sunt acele economii. Economiile se împart pe trei chestii, după părerea mea. Unele sunt economiile pentru siguranță, adică orice persoana sau familie ar trebui să aibă un fond de urgență. (…) În afară de acesta, orice familie sau persoana ar trebui să își construiască în timp sau să îl aibă un fond de siguranță, care este mai consistent, fiindcă trebuie sa te protejeze de problemele mai periculoase, cum ar fi pierderea jobului, cum ar fi boala gravă ș.a.m.d.” a spus acesta.

Adrian Asoltanie, in cadrul emisiunii Teo Show

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Mâncatul noaptea este un sindrom. ,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei.”


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să faci o reclamație unei companii aeriene pentru zbor

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Banii în cuplu, la comun sau separat? „Îmi place să o privesc ca o relație de egalitate între cei doi parteneri!”

Cele mai inedite daruri de nuntă pe care să le oferi mirilor dacă nu vrei să pui bani în plic

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat partenerul de viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri