„Ciorbă de cartofi cu afumătură! Ce nebunie e aici! Ce bine arată!” Ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru ciorba cu afumătură

„Ciorbă de cartofi cu afumătură! Ce nebunie e aici! Ce bine arată!” Ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru ciorba cu afumătură
„Ciorbă de cartofi cu afumătură! Ce nebunie e aici! Ce bine arată!” Ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru ciorba cu afumătură

Gabriela Cristea a dezvăluit pașii pentru prepararea unei ciorbe cu afumătură, dar și care este ingredientul secret în realizarea acestei ciorbe.

Gabriela Cristea, îndrăgita prezentatoare TV, împărțea de fiecare dată rețetele sale cu urmăritorii din mediul online și dezvăluie, pas cu pas, cum le realizează.

„Ciorbă de cartofi cu afumătură pe care o s-o acresc cu zeamă de varză. O să fie o nebunie.” Zeama de varză, ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru ciorba cu ciolan afumat

Citește și: “Cel mai simplu și la îndemână este puiul la cuptor. Totul durează cinci, șase minute.” Rețeta Gabrielei Cristea pentru puiul la cuptor și secretul legumelor care nu mai arată bine la frigider

Gabriela Cristea
Gabriela Cristea[Sursa foto: Instagram-Gabriela Cristea]

Citește și: „Începem ciorba de fasole cu 24 de ore înainte. Eu prefer să fierb fasolea în oala sub presiune pentru că rămâne bobul întreg.” Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea!

Gabriela Cristea nu ezită să împartă toate rețetele sale cu urmăritorii din mediul online, așa că de această dată a preparat o ciorbă cu afumătură și a dezvăluit care este secretul în realizarea ei.

Pe lângă legumele folosite, ciolanul afumat, cartofi, smântână și condimentele, există un ingredient secret care dă gust ciorbei, iar acesta este zeama de varză.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente:

  • Ciolan afumat
  • Legume tăiate
  • Cartofi
  • Smântână
  • Varză murată
  • Zeamă de varză
  • Boia
  • Salvie
  • Tarhon
  • Cimbru

„Ciorbă de cartofi cu afumătură pe care o s-o acresc cu zeamă de varză. O să fie o nebunie.  Avem cartofii, avem afumătura pentru că asta spune din start rețeta. Am scos o bucățică de varză murată pe care o voi pune înăuntru. Am aici toate legumele tăiate și aranjate, smântână de gătit și verdețurile. De ieri am fiert ciolanul și l-am tăiat cubulețe, cubulețe. Am o oală mare cu apă și aici va fi baza ciorbei.

Încingem bine o cratiță peste care turnăm un strop de ulei. Punem toate legumele la călit. Mie operațiunea de călire mi se pare foarte, foarte importantă pentru că accentuează toate aromele. Dacă vorbim de arome, avem buchețelul acesta cu salvie, cimbru și bețe de tarhon pe care le punem aici să avem și mai multă savoare și aromă. S-au călit legumele, a fiert și ciolanul și o să punem toate legumele acestea la fiert în ciorbă.
Am fiert legumele câteva minute, vreo 15, acum adaug și cartofii. Am un ibric cu zeamă de varză pe care vreau să îl încălzesc și după 30 de minute de fiert, o să pun și zeama de varză. După fierbere, scoatem buchetul de ierburi și scoatem oasele. Punem și zeama de varză. E și sărată și acră, numai bună. Am tăiat și puțină varză să pun înăuntru.”
, a povestit Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.

Citește și: El este Janis, noul concurent care a intrat în „Casa iubirii”! Cine este fata care i-a atras atenția din prima- kanald.ro

Citește și: VIDEO Petre a ars de viu în camionul pe care îl conducea. Șoferul de 49 de ani era din Gorj, dar s-a stins într-un mod cumplit în Italia- stirilekanald.ro

„Să dregem ciorba. Ce nebunie e aici! Ce bine arată!” Cum înroșește Gabriela Cristea ciorba de ciolan afumat

Gabriela Cristea explicat, pas cu pas, cum ajunge la cea mai bună ciorbă cu ciolan afumat, dar și care este metoda prin care înroșește toată compoziția. Nu folosește suc de roșii sau roșii, așa cum folosim în mod normal, ci boia, iar după ce totul este gata, adaugă smântână și verdețurile pe deasupra.

„O să fie puțin crocantă varza pentru că nu are timp să fiarbă prea mult, dar așa trebuie să fie. Mai pun niște sare pentru că am gustat și mai e nevoie de sare.  Ciorba asta o înroșim  doar cu boia, iute și dulce, multă boia.  Acum să dregem ciorba. Avem aici smântână, eu nu pun ouă la ciorba asta, și punem zeama fierbinte în smântână până facem smântâna să aibă o temperatură apropiată de ciorbă, apoi turnăm totul înapoi.  Vărsăm totul în oala cu ciorbă. Ce nebunie e aici! Ce bine arată, ce bogății avem aici. La sfârșit, mai pun niște cimbru și am aici tarhon și cimbru verde. Poftă mare!”, a mai spus Gabriela Cristea.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

„Nu e prea făcut, dar nici în sânge! Ăla este mușchiul care mie îmi place în mod deosebit.” Gabriela Cristea, rețeta mușchiului de vită gătit medium rare

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

Șoc la casele de schimb valutar! Euro a crescut alarmant. Ce preț uriaș a atins?

Zeno Fodor a murit: "Am aflat cu regret". Criticul și istoricul de teatru lasă în urmă o moștenire culturală de neprețuit

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Culiță Sterp și Daniela Iliescu au ales numele bebelușului! Anunțul a fost făcut de curând de soția artistului

El este bărbatul ucis de tigru, la Grădina Zoologică din Pitești. Detaliul care i-ar fi putut salva viața: "Nu a respectat protocolul"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies