Ciorapii cu bandă adezivă. O prezentare


Ciorapii cu bandă adezivă. O prezentare

Par a fi un obiect vestimentar banal, totuşi, sunt foarte răspândiţi, utilizaţi şi doriţi. În acest articol voi face o scurtă prezentare a ciorapilor cu bandă adezivă, cum am ajuns la acest produs, cum se fabrică, etc.

Ciorapii cu bandă adezivă sunt un tip de ciorapi care prezintă o cu bandă elastică în partea de sus, concepute pentru a ține ciorapii ridicați atunci când sunt purtați, fără utilizarea unei jartiere. Ciorapii cu bandă adezivă  sunt susținuţi  de una sau mai multe benzi cusute în partea de sus, care este susținută cu silicon pe suprafața sa interioară. 

Acest lucru asigură ciorapul să rămână în poziție datorită elasticității și fricțiunii siliconului asupra pielii.

Siliconul poate deveni ineficient prin contactul cu loțiuni de corp, uleiuri și pudră de talc, deoarece toate reduc fricțiunea siliconului. 

Ciorapii cu bandă adezivă sunt proiectați astfel încât banda elastică să exercite doar presiunea potrivită asupra coapsei unei femei, evitând orice etanșeitate inconfortabilă sau un efect neplăcut de brioșă. Uneori, se recomandă ciorapi cu bandă adezivă față de chiloți din motive de igienă, deoarece reduc creșterea microbiană excesivă în jurul inghinii datorită umidității și căldurii.

Ciorapii cu bandă adezivă pot fi aleşi datorită liniei clasice populare de tip „dres de sus” și nu există bretele  care să poată fi văzute printr-o fustă sau o rochie. La fel ca ciorapii și chiloții, grosimea lor este măsurată în denieri.

Odată cu invenția nylonului, ciorapii cu bandă adezivă au ocupat locul central în moda femeilor. În timp ce consumatorii de la acea vreme  nu și-au pierdut niciodată fascinația pentru ciorapii „tradiţionali” de mătase, omologii lor din nylon erau atât de răspândiţi, încât au ajuns să boteze întreaga familie de ciorapi.

În uz popular, ciorapii erau denumiți „nylon” în anii 1940.

În anii 1960, ciorapii cu bandă adezivă  s-au retras către un loc mai marginal în moda femeilor. Este acceptat faptul că popularitatea mini-fustei a fost un factor important în acest sens. Pe măsură ce fusta era din ce în ce mai scurtă, dezvăluirea liniei superioare a ciorapilor a devenit mai puțin frecventă, iar ciorapii au fost înlocuiți de colanți.

Ca termen, ciorapi cu bandă adezivă este un nume destul de explicit pentru limba română, fiind dat de caracteristica lor evidentă. În limba engleză se foloseşte termenul de hold-ups (suspendaţi), după ce a fost utilizat pentru prima dată de „Pretty Polly” în 1967 pentru ciorapii autoportanți. Termenul nu a fost înregistrat de companie și de atunci a devenit o marcă comercială generică pentru acest stil de ciorapi.

Ciorapii moderni, chiloții și pantalonii pentru coapse sunt confecționați fie prin tricotat plat, fie prin utilizarea de mașini circulare. Tricotatul plat este tehnica originală de fabricație a ciorapilor din anii 1930–50. După ce țesătura a fost produsă, fiecare coapsă este cusută individual. Partea superioară a cusăturii are o „buclă de finisare”, o mică gaură pe care fiecare ciorap cusut o are ca rezultat al mașinistului care întoarce weltul- partea superioară a coapsei- spre exterior, pentru a termina. 

Odată cusute, ciorapii sunt „îmbarcaţi”. Acesta este un proces în care fiecare ciorap este întins pe o formă de picior de metal plat și „setată” cu abur. Tricotul se strânge, cutele sunt eliminate și piciorul este corect modelat. Deoarece procesul consumă mult timp, vârfurile coapsei cusute nu sunt niciodată ieftine. De asemenea, aproximativ o treime din producție- în special în timpul producției de ciorapi mari- este aruncată în timpul controlului calității.

Ciorapii cu bandă adezivă  sunt acum produşi cel mai adesea pe mașini circulare care elimină cusăturile din spate prin tricotarea tuburilor care sunt apoi „setate” la forma piciorului. În timp ce primele mașini circulare produceau ciorapi pur cu un buzunar întărit cu toc, mașinile moderne au eliminat acest lucru, oferind o potrivire mai bună indiferent de mărimea pantofului purtătorului.

Adăugarea de lycra la firele de ciorap a fost probabil cea mai mare inovaţie în fabricarea ciorapilor, rezultatul fiind ciorapi cu bandă adezivă care combină elasticitatea cu capacitatea de a se agăța de picior.

După cum puteţi vedea,  ciorapii cu bandă adezivă sunt un produs care necesită multă muncă. Totuşi, acest lucru se traduce printr-un raport calitate-preţ foarte bun şi un grad de confort ridicat.


Abonează-te pe

Citește și:

Ai pungi sub ochi? Avem pentru tine cel mai bun truc de remediere

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc! Se dau bani de la stat pentru multe lucrări de renovare

Cum îl faci să regrete că te-a pierdut, în funcție de zodia lui!

Ce trasaturi neplacute are in functie de zodie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum sa iti sporesti increderea in tine si sa fii mai fericita

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri