Cine este VLADIMIR ZELENSKI, preşedintele Ucrainei

cine este volodymyr zelenskyy

Biografia lui Volodymyr Zelenskyy

Descoperă biografia lui Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Care este numele adevărat din actul său de identitate

Vladimir Zelenski  (Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy) s-a născut în data de 25 ianuarie 1978, în Kryvyi Rih din Ucraina. Este un politician ucrainean, fost actor, comediant, iar actualmente deține funcția de președinte al Ucrainei, încă din 2019. Preşedintele a finalizat studiile la Universitatea Națională Economică din Kiev, în cadrul facultăţii de drept. După terminarea studiilor s-a dedicat actoriei şi a înfiinţat o companie numită Kvartal 95.

Firma lui produce filme, desene animate şi emisiuni de televiziune. Vladimir Zelenski a realizat chiar şi un serial de comedie, în care el a jucat rolul Preşedintelui Ucrainei. Serialul a fost difuzat din 2015 până în 2019 și a fost extrem de popular.

Cum a arăta copilăria lui Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei care a declanşat războiul cu Ucraina

volodymyr zelenskyy varsta
Cine este Volodymyr Zelenskyy[Sursa foto: Facebook]

Tatăl lui Volodymyr, este profesor și șef al Departamentului de Cibernetică și Hardware de calcul la Institutul de Economie Kryvyi Rih. Mama lui, Rymma Zelenska lucra ca inginer.

Înainte de a începe școala generală, Zelensky a trăit timp de patru ani în orașul mongol Erdenet, unde a lucrat alături de tatăl său.

În adolescenţă, la vârsta de 16 ani, Vladimir Zelenski trecut un test de limba engleză şi a obţinut o bursă de studii pentru a studia în Israel.

Tatăl său, Oleksandr Zelenski s-a opus cu vehemenţă.

A finalizat studiile facultăţii de drept de la Institutul de Economie Kryvyi Rih, dar nu a continuat să profeseze în domeniul juridic.

Cine este Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei

Citeste si: CITEȘTE: Ce preziceri a făcut BABA VANGA pentru anul 2022. Oamenii se vor lupta cu foametea

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

cine este presedintele ucrainei

Citeste si: CITEȘTE: Cine este RALUCA BĂDULESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, soț, copil

Zelensky și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2019, în seara zilei de 31 decembrie 2018. Discursul lui a fost difuzat de Revelion, alături de președintele Petro Poroșenko.

Fiind nou în această branşă, Vladimir Zelenski a devenit favorit în sondajele de opinie ale alegerilor prezidenţiale.

El a câștigat alegerile cu 73,2% din voturi, în turul doi, învingându-l pe Poroșenko. Preşedintele a urmărit câștigarea simpatiei oamenilor şi s-a declarat a fi o figură anticorupție. Zelenskyy a fost inaugurat ca preşedinte în data de 20 mai 2019.

Ce strategia a avut Vladimir Zelenski, preşedintele Ucrainei pentru castigarea alegerilor şi a simpatiei oamenilor

Zelenski a ales un anumit stil de comnicare.

În mare măsură, acesta a fost reprezentat de reţelele de socializare (Instagram-ul în mod special). 

Preşedintele a promis că va pune capăt conflictului prelungit al Ucrainei cu Rusia ca parte a campaniei sale prezidențiale și a încercat să se angajeze într-un dialog cu președintele rus, Vladimir Putin.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

În anul 2021, o serie de tensiuni s-au iscat cu Rusia, ce au culminat cu lansarea unei invazii ruse. Pe scară largă, evenimentele sunt în curs de desfășurare şi au început în februarie 2022.

Cine este Olena Zelenska, soţia lui Vladimir Zelenski

presedintele ucrainei varsta
Olena Zelenska şi Volodymyr Zelenskyy[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este BURSUCU (Adrian Cristea). Biografie: data nașterii, vârstă, relație, copii

Olena Zelenska s-a născut în data de 6 Februarie 1978, în Kryvyi Rih din Ucraina. De profesie este scriitoare şi arhitect, iar din data 20 mai 2019 a devenit Prima Doamnă a Ucrainei.

Olena Zelenska şi Vladimir Zelenski erau colegi în aceeaşi şcoală, dar nu se cunoşteau. Femeia a declarat că îi cunoştea pe colegii soţului ei, dar nu şi pe Vladimir.

Cei doi s-au cunoscut mult mai târziu, când Olena studia la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Naționale, din Kryvyi Rih. Povestea lor de dragoste s-a dezvoltat în timp. Vreme de opt ani au avut o frumoasă relaţie de dragoste. Căsătoria a fost realizată în data de 6 septembrie 2003. În data de 15 iulie 2004 s-a născut fiica lor Oleksandra, iar în 21 ianuarie 2013, s-a născut băiatul lor Kyrylo.

”Din momentul în care am devenit Prima Doamnă a Ucrainei, mi-am dat seama de rolul pe care îl puteam juca în sprijinirea cauzelor umanitare, deoarece cauzele sociale au fost o pasiune a mea de-a lungul carierei mele.
Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului în care am fost Prima Doamnă este să învăț prin discuțiile mele cu alte Prime Doamne din întreaga lume, din Franța până în Israel și Canada până în Japonia și multe altele. (…)
Felul în care te îmbraci și felul în care te prezinți nu vorbesc doar pentru tine, ci și pentru țara ta și ceea ce încerci să realizezi. Președintele și cu mine vrem întotdeauna să reprezentăm Ucraina într-un mod pozitiv și puternic. Este o reflectare a acțiunilor și valorilor noastre”, povestea Olena Zelenska pentru Diplomatic Courier.Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Ce preziceri a făcut BABA VANGA pentru anul 2022. "Nimeni nu poate opri Rusia. Toți vor fi îndepărtați de ea, nimeni nu va fi păstrat."

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității

În această seară, de la ora 21:45, în serialul “Vinovați de iubire”, Han și Inci, ”confruntări” cu trecutul

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies