Cine este LILIANA MOCANU, soția lui Firicel din Las Fierbinți. „Probabil aș fi putut să mă fac balerină sau cântăreață, dar am ales să fiu actriță, ca să le fac pe toate"


Află tot ce nu știai despre Liliana Mocanu, soția lui Firicel din Las Fierbinți.


In articol:

Liliana Mocanu s-a născut pe 22 mai 1969 la Roman, în județul Neamț, fiind absolventa Academiei de Teatru și Film în anul 1994, la clasa profesorului Grigore Gonța și conf. univ. Al. Lazăr.

În anul 1998, îndrăgita actriță urmează un Master în Istoria Teatrului, sub îndrumarea Mihaelei Tonitza Iordache.

După ce a susținut un examen în fața comisiei formate din Tamara Buciuceanu Botez, Mișu Fotin și Ion Lucian, Liliana Mocanu a devenit actriță a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Cine este Liliana Mocanu, soția lui Firicel din Las Fierbinți

Citeste si: ELENA VĂNCICĂ: Cine este soția lui Adrian Văncică (Celentano), actorul din Las Fierbinți

Primul spectacol de revistă în care a jucat a fost „Corabia nebunilor”, în regia lui Bițu Fălticineanu, urmând alte proiecte de succes ca „Revista în frac”, “Ah, femeile” sau “Nota zero la purtare”.

Regretata Stela Popescu i-a oferit Lilianei Mocanu câteva texte pe care chiar ea le jucase în trecut, unele dintre acestea fiind „Clovnul” din  „Te-aștept diseară pe Lipscani” și “Țuțu”, pe care l-a jucat în spectacolul „Mama Boema”.

„Probabil aș fi putut să mă fac balerină sau cântăreață, dar am ales să fiu actriță, ca să le fac pe toate. Și am învățat pe propria mea piele că Revista este un gen ușor de privit, dar foarte greu de făcut”, spune actrița.

În prezent, Liliana Mocanu poate fi urmărită în spectacolele: „Un cântec… O glumă…”, „Suta lui Tănase”, „Aer bun, de Savoy” sau „Hai, zâmbește!” și din anul 2011, a devenit, așa cum îi place actriței să glumească, „cea mai cunoscută nevastă din România” odată cu rolul din serialul de comedie „Las Fierbinți”.

cine este liliana mocanu

Citeste si: PORTRET CRISTINA TOMA: Cine este soția lui Cuzin Toma (Firicel), actorul din Las Fierbinți

Atunci când nu filmează pentru serialul de comedie și nu este pe scena teatrelor, Liliana Mocanu poate fi urmărită în cadrul unor producții cinematografice de mare succes. Dintre acestea, enumerăm  „Călătorie de vis” (2004), „Margo” (2006), „4 luni, 3 săptămâni, 2 zile” (2007), „Amintiri din Epoca de Aur 1 sau 2” (2009), „După Dealuri” (2012), „Bacalaureat” (2016) și „În pronunțare” (2018), unde a jucat alături de Cuzin Toma, Firicel din „Las Fierbinți”, dar şi de Olimpia Melinte şi de Dorotheea Petre.

„Știam de mică ce vreau să fac, că vreau să devin actriţă şi cine mă întreba asta îi spuneam. Poate pentru că atunci, în anii aceia în care erau doar două ore de program la televizor, am putut să văd filme precum «Casablanca» sau «Pe aripile vântului» şi m-am îndrăgostit de decoruri, scene şi personaje. Apoi am devenit şi eu la rândul meu parte de poveste”, ne-a mai spus actriţa.

Citeste si: CITEŞTE: Cine este, cu adevărat, ALEXANDRU ARŞINEL. Biografie: data naşterii, căsătorie, copii, carieră

De ce soția lui Firicel nu are nume în serialul de comedie

Liliana Mocanu a devenit extrem de cunoscută în România odată cu personajul savuros pe care îl interpretează în serialul de comedie „Las Fierbinți”, însă multă lume s-a întrebat de ce soția lui Firicel nu are un nume propriu-zis în serial.

„Noi nu explicăm multe lucruri în serial, iar asta vine de la scenaristul «Las Fierbinţi», Mimi Brănescu. De exemplu, când a plecat personajul lui Radu Gabriel, nu a explicat asta, de ce a plecat. Dacă am început aşa cu Liliana Mocanu nu am mai vrut să-i adăugăm nume pe parcursul serialului. Pentru că ar apărea ciudat ca după un sezon, două sau trei să-i mai apară şi numele. Şi atunci niciodată nu va avea un nume. Este greu de compus un dialog în care nu ai un nume”, ne-a povestit Dragoș Buliga, unul dintre producătorii serialului.

Citeste si: PORTRET: Cine este, cu adevărat ANCA DUMITRA (Gianina), celebra actriţa din Las Fierbinţi

De mai bine de 8 ani, actrița Liliana Mocanu se numără printre cei mai populari actori din serialul de comedie și mărturisește că viața i s-a schimbat radical odată cu rolul din serial.

Viaţa mea a luat o altă întorsătură acum opt ani când am intrat în echipa serialului «Las Fierbinţi» şi de atunci lucrăm împreună. Acum suntem în pauză, dar vom începe în curând filmările sezonului 16 al serialului ”, spunea Liliana Mocanu, recent, conform click.ro.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este Constantin Diță (Giani), actorul din Las Fierbinți

Liliana Mocanu: „Fiica mea e curcubeul din viața mea”

Liliana Mocanu, cunoscută pentru publicul larg drept soția lui Firicel din Las Fierbinți, a schimbat recent prefixul. Actrița se poate mândri cu o carieră de succes, fiind un om împlinit și în plan personal.

Liliana Mocanu are o fiică pe care o divinizează, despre care spune adesea că este curcubeul care îi înseninează zilele.

sotia lui firicel din las fierbinti nume real

Citeste si: PORTRET ELWIRA PETRE: Cine este, cu adevărat și ce profesie are soția lui Mihai Petre

„Fiica mea, Ana, a făcut 12 ani, e născută în aceeaşi lună cu mine şi e curcubeul din viaţa mea. Sunt fericită că mama are 83 de ani şi tata 88 de ani şi sunt bine, sănătoşi. Sunt împlinită sufleteşte şi am timp să le fac pe toate deşi am un program extrem de încărcat. Nu ştiu ce va veni, nu vorbesc niciodată despre proiectele mele înainte de a se realiza şi sunt superstiţioasă. Viaţa mea a luat o altă întorsătură acum opt ani când am intrat în echipa serialului «Las Fierbinţi» şi de atunci lucrăm împreună. Acum suntem în pauză, dar vom începe în curând filmările sezonului 16 al serialului”, a povestit actriţa Liliana Mocanu.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este CUZIN TOMA (Firicel), actorul din Las Fierbinți


Abonează-te pe

Citește și:

4 Cărți despre feminitate pe care trebuie să le ai în bibliotecă. Idei de cărți pe care trebuie să le aveți în casă

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Cine este ADRIAN VĂNCICĂ (Celentano), actorul din Las Fierbinți. „Am stat un an de zile în Coreea de Sud. Am pierdut foarte mulţi bani, pentru că se făceau pariuri pe cine va...

Cine a fost PETRICĂ MÎȚU STOIAN. Ce vârstă şi ce avere avea artistul de muzică populară

Cine este ESTERA BUBLE, sora Lidiei Buble. „Mama mi-a spus că i-a fost greu cu primii trei copii, pentru că apoi ne-am crescut unul pe celălalt"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri