Cine a fost Petrică Mîţu Stoian. "Noi nu am avut ce să împărţim, nu am avem avere şi nici copii."Descoperă biografia îndrăgitului cântăreţ mehedinţean Petrică Mîţu Stoian. Cum a murit artistul de muzica populară


In articol:

Petrică Mîţu Stoian (61 ani) a fost un interpret desăvârşit, care şi-a dedicat viaţa cântecului popular.

Acesta s-a născut în data 18 septembrie 1960, în Comună Isverna, județul Mehedinți (Oltenia).

Scena şi publicul său au fost printre cele mai importante lucruri ale vieţii sale. Cântăreţ al folclorului authentic mehedinţean, Petrică Mîţu Stoian era foarte vesel pe scenă, dar şi în viaţa de zi cu zi. Conform mai multor declaraţii, în interviurile pe care le-a oferit publicaţiilor, acesta era un om credincios şi preocupat de spiritualitate.

Într-un interviu pentru taifasuri.ro, Petrică Mîţu Stoian a vorbit despre ceea ce simţea el atunci când era pe scenă şi ce reprezenta publicul pentru el:

“Am nevoie de cineva care să mă iubească şi, mai ales, de cineva pe care să-l iubesc. Acel „cineva” este publicul. Aceasta este starea mea pe scenă. Aceasta este marea problemă a fericirii mele, să lupt pentru a fi iubit de public.

Aceste clipe de linişte şi de nelinişte sufletească îmi dublează apoi bucuria, o bucurie adevărată, fiindcă vine în urma multor ani de muncă şi de aşteptări.”

Cine a fost Petrică Mîţu Stoian şi cum a arătat copilăria lui

Citeste si: CITEȘTE: Cine este MARIA CIOBANU. Data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă

casa lui petrica mitu stoian

Casa artistului

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Atras de mic copil de cântecul popular, Petrică nu a avut susţinerea tatălui, pentru cariera de artist. Singura persoană din familia sa, care vedea cu ochi buni această meserie, a fost mama lui.

“Cred că fiecare om este norocos în felul său. Dar... da, am avut şi am noroc. În anii copilăriei şi ai primei tinereţi n-am crezut că norocul meu este acela de a trăi pe scenă pentru bucuria altora şi că din această vocaţie şi dăruire voi culege pentru sufletul meu cele mai nebănuite bucurii.

Iată că s-a întâmplat, spre bucuria şi norocul meu. Prea era adâncă în mine dragostea pentru această meserie, tata pe atunci avea doar 40 şi nu vedea cu ochi buni calea ce o urmăm spre cântec. Noroc că mama îmi lua mereu apărarea. Era convinsă de vocaţia mea. Ca şi mine, ea ştia că într-o zi voi putea ajunge un om al muzicii, un slujitor al cântecului.” a povestit Petrică Mîţu Stoian pentru aceeaşi publicaţie.

Cântăreţul a terminat liceul Bănăţean Oţelu Roşu şi a studiat la Facultatea de Drept, la Universitatea din Craiova.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Cu cine a fost căsătorit Petrică Mîţu Stoian şi când a divorţat

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine a fost Maria Lătărețu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă, moarte

petrica mitu stoian sotie

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este ANGELA RUSU. Biografie: data nașterii, vârstă, căsătorii, copii

Petrică Mîţu Stoian a fost căsătorit cu Carmen Mihaela. Au avut o căsnicie care a durat 16 ani. În ianuarie 2012, cei doi au divorţat la Tribunalul din Târgu-Jiu. Decizia divorţului a fost luată de comun acord. Singura pretenţie pe care fosta soţie a avut-o, a fost aceea de a păstra numele de familie. În timpul vieţii, Petrică Mîţu Stoian nu a avut copii. Interpretul de muzică populară a mărturist, la o emisiune tv, că relaţia lor s-a răcit odată cu mutarea sa la Craiova. Distanţa a fost cea care şi-a spus cuvântul în privinţa căsniciei lor.

„Eu şi Carmen am hotărât de comun acord să ne separăm. Acţiunea de divorţ a avut loc în ianuarie. Noi nu am avut ce să împărţim, nu am avem avere şi nici copii. Când eu m-am hotărât să plec de la Ansamblul Doina Gorjului şi m-am mutat la Craiova. Atunci a început tot. Ea a rămas acolo, în Târgu-Jiu, iar eu m-am mutat în Craiova. Trăiam o singurătate în doi de trei ani, de când m-am mutat. S-a răcit relaţia. Mama mea a fost cea mai bună soacră din lume. Trebuie să ştii ce să alegi în viaţă. Dumnezeu îţi arată drumul bun şi drumul rău.", a povestit Petrică Miţu. În urma divorţului, artistul nu s-a mai recăsătorit şi a fost foarte discret cu viaţa lui persoanală.

Ce avere a lăsat în urma Petrică Mîţu Stoian

cine a fost petrica mitu stoian

Conform informaţiilor din presa, artistul de muzica populară a lăsat în urmă o avere colosală ce se ridică la ordinul sutelor de mii de euro. După o carieră de 40 de ani, acesta a reuşit să strângă mulţi bani, iar onorariul său se ridica în ultima perioadă, la 1.100 de euro. Pe lângă banii câştigaţi din muzica, artistul era implicat şi în agricultură. Avea o afacere legată de cultivatul căpşunilor, alături de o nepoată din Mehedinţi. În anul 2020, îşi achiziţionase o maşină a unei mărci de top care a costat 100.000 de euro.

Cel mai probabil, averea o să fie moştenită de nepoţii acestuia, mai ales ca el nu a avut copii.

Într-un interviu pentru starpopular.ro, Petrică Mîţu Stoian a precizat cui lasă averea: „Dacă s-a întâmplat să n-am un urmaș, asta este. Nu sunt singurul. Sunt oameni mari, conducători de state care nu au urmași. Nu e un capăt de țară. Sunt destui nepoți alături de mine. Cine e aproape de mine, mă iubește și mă respectă, are toată dragostea mea. Cine nu, la revedere!”

Petrică Mîţu Stoian a murit

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi!- stirilekanald.ro

Vestea care a cutremurat lumea artistică a venit în seara zilei de 6 noiembrie 2021. Petrică Mîţu Stoian s-a stins din viaţă la Reşita. Ambulanţa a fost chemată pentru artist pentru că tuşea cu sânge. Diagnosticul morţii a fost bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică.

Medicii au fost rezervați în ceea ce privește starea lui Petrică Mîţu Stoian de cum a ajuns la spital.

„Starea de sănătate nu este foarte bună. S-a făcut solicitare la ambulantă pentru tuse cu sânge. Domnul are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat. Este post-COVID. Are o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică. În momentul de faţă este la ATI", a declarat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, în momentul în care artistul era la spital.

În ciuda tuturor eforturilor medicilor, artistul a decedat. Cu puţin timp în urmă, acesta reuşise să înregistreze o filmare de revelion, alături de bunul său prieten, Constantin Enceanu şi Steliana Sima.

Carmen mihaela sotia lui mitu stoian

Constantin Enceanu, un bun prieten al lui Petrică, este foarte îndurerat de moartea acestuia. ”Îmi e greu să spun ce este în sufletul meu.

O durere imensă. Când am aflat că se îndreaptă în lumea cea fără dor eram la telefon cu impresarul dumnealui. Mi-a spus ‘Costele, Petre a plecat’. Am oprit maşina, m-am dat jos din maşină şi am urlat ca un nebun. Am simţit nevoia să mă răzbun pe soarta asta cruntă ce a avut-o. Am urlat de durere. Am avut un frate adevărat pe care mă puteam baza la orice oră din zi şi din noapte.

Crede-mă că aş fi făcut orice în momentele alea să pot să-i dau o mână de ajutor lui Petre. Să mai trăiască măcar câteva zile, un an, să-şi ia rămas bun cum se cuvine de la toată lumea. Era cel mai fericit om, pentru el nu exista ceartă. Nu puteai să te cerţi, evita acest lucru. Regret din suflet că a plecat aşa de repede de lângă noi.

În inima mea a rămas un mare, mare gol. Nu o să-l umple nimeni. Nu am avut niciun coleg atât de apropiat cum a fost el. Am bucurat mulţi oameni împreună. Aşa a vrut Dumnezeu, l-a luat să le cânte sfinţilor şi celor care sunt deja pe lumea cealaltă”, a declarat Constantin Enceanu la RomaniaTV.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Mircea Cîmpeanu, soțul Mariei Ciobanu. "Aș fi făcut orice pentru ea, dar nu am putut să-i dau o părticică din sufletul meu!"

Cine a fost Maria Lătărețu. "Un băieţel bălăior, pe nume Gicuţu, La doi ani anişori, micuţul s-a îmbolnăvit de bronhopneumonie şi a murit."

Cât se lasă la fiert sarmalele de post. Trucul secret pentru a ieși delicioase - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi! - stirilekanald.ro

Subiecte simulare Română BAC 2023: La ce oră se publică baremul de corectare pe Edu.ro? - kanald.ro

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani - radioimpuls.ro

Decizia luată de Oana Matache și Radu Siffredi! Nu au mai suportat criticile - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
”Același bărbat aș lua.” Mama Geta, dezvăluiri despre regretele sale. Culiță Sterp a fost uimit de afirmațiile mamei sale
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri