Cine este Irina Rimes. "Aveam un Matiz ruginit şi mergeam cu el la Chişinău, la munte, peste tot"

irina rimes biografie
Cine este Irina Rimes. "Aveam un Matiz ruginit şi mergeam cu el la Chişinău, la munte, peste tot"

Află totul despre Irina Rimes, una dintre cele mai cunoscute și apreciate cantautoare din industria muzicală românească.

Irina Rimes, pe numele real, Irina Rîmeș, s-a născut pe 22 august 1991 în Izvoare, Florești(RSS Moldovenească) și în prezent este una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România. Artista s-a remarcat și din postura de compozitor, scriind sute de hituri pentru nume mari ale industriei ca Andra, Antonia, Raluka și mulți alții.

Irina Rimes a fost îndrăgită de publicul din Republica Moldova după participarea în cadrul show-ului „Fabrica de staruri”, în anul 2012.

Ulterior, Irina Rimes s-a mutat în România pentru a-și urma visul. Sub numele Irra, artista a încercat să pătrundă pe piața muzicala, însă proiectele nu au avut succes.

Citeste si: Cine este Theo Rose. ”Totul vine din copilărie. Toate lucrurile de care m-am temut atunci când eram copil și pe care am încercat să le ascund sub preș de-a lungul timpului"

Cine este Irina Rimes. Cum a devenit cunoscută 

Citeste si: Cine este Denis Roabeș. „Îmi place să fac lucrurile o singură dată”

După ce s-a stabilit în București, Irina Rimes i-a atras atenția cântăreței Raluka, deja celebră în România, care, impresionată fiind de vocea, dar și de emoția transmisă de versurile artisei, a cooptat-o în echipa Quantum Music.

„Când te duci într-o altă ţară, îţi lipsesc lucrurile de acasă: mâncarea, prietenii, discuţiile, atmosfera. Am făcut naveta de la 14 ani (n.r. – de la Floreşti la liceul din Soroca) şi îmi plăcea, pentru că mă simţeam independentă. La 18-19 ani, am început să lucrez şi să fac primii bani, dar nu se poate numi independenţă când te sună mama de zece ori pe zi să te întrebe unde eşti şi să-ţi zică să mergi acasă.

Cu adevărat independentă am fost când am ajuns în România. Orice schimbare, chiar dacă vine şi cu rele, tot binevenită e”, a povestit artista într-un interviu.

Citeste si: Cine este Emilian. „Profesia e profesie, viața privată e viață privată”

totul despre irina rimes

Citeste si: Cine este Liviu Teodorescu: „Nu a fost o chestie artificială”

Proiectul „Visele” i-a schimbat viața Irinei Rimes 

În anul 2016 însă, viața artistei avea să se schimbe radical odată cu lansarea proiectului „Visele”. Piesa a ajuns rapid pe locul 1 în toate clasamentele radiourilor care dau ora exactă în România.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În același an, Irina colabora cu DJ Sava pentru melodia „I Loved You”, care a devenit hit în România la acea vreme.

„Înainte de „Visele“ nu eram OK financiar, aveam cam 30 de lei în buzunar de cheltuit zilnic. Mergeam cu Andi (n.r. – Bănică), soţul meu, într-un magazin mare, unde totul e mai ieftin, căutam cele mai ieftine chestii şi umpleam trei pungi cu chipsuri şi tot felul de dulciuri.

Când ajungeam acasă, eram foarte mulţumiţi. Aveam un Matiz ruginit şi mergeam cu el la Chişinău, la munte, peste tot.

Săraca maşină, mai mult de 60 de kilometri pe oră nu ducea, dar noi eram fericiţi în ea”, povestea Irina Rimes.

Acesta a fost doar începutul carierei fulminante care bătea la ușa artistei. Hiturile „Bolnavi amândoi”, „Nu știi tu să fii bărbat”, „Ce s-a întâmplat cu noi” sau „Poem” au propulsat-o pe Irina Rimes în topul celor mai cunoscuți și apreciați artiști din România.

Irina Rimes adunase, la momentul respectiv, peste 250 de milioane de vizualizări pe Youtube, devenind una dintre cele mai ascultate cântărețe de pe piața muzicală românească.

Artista nu s-a oprit însă aici. Au urmat trei albume pline de emoție, pe care Irina Rimes le-a lansat succesiv, bucurându-se de un succes fulminant.

Despre el  (2017),  Cosmos  (2018) și  Pastila  (2020) sunt albumele prin care Irina Rimes își spune povestea.

„Când am făcut „Despre el“, care s-a născut într-o săptămână şi ceva, nu m-am gândit deloc la faimă. Voiam să scot repede din mine tot ce simţeam – am scris piesele alea cu dedicaţie. Venea ceva de sus şi eu scriam cuvintele şi le cântam pe linia compusă la pian. A fost un fenomen interesant şi nou pentru mine”, a declarat Irina Rimes într-un interviu.

Irina Rimes a ajuns în topul celor mai de succes tineri din generația sub 30 de ani 

Începând cu anul 2018, Irina Rimes este cooptată ca jurat pentru emisiunea „Vocea României”, visul cântăreței devenind realitate.

În 2019, Irina Rimes a fost inclusă de revista Forbes România în topul „celor mai de succes tineri din generația sub 30 de ani”.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

„Ţin minte cum mergeam noaptea şi ascultam concerte. La Radio România Actualităţi era o emisiune de la 2.00 la 3.00, în care se vorbea despre Bruce Springsteen, Madonna, Sting.

Atunci am făcut piese şi le-am vândut în Republica Moldova, ca să avem bani de trăit. N-am visat că o să fiu supercunoscută, că o să am concerte şi că o să ajung în juriu la „Vocea României“. Era un vis un pic intangibil, dar mereu am sperat”, a povestit Irina Rimes.

Irina Rimes, despre cea mai dificilă perioadă din viața ei

„Am fost şi în depresie, am fost şi am tăcut, nu am cântat deloc, am scris piese şi le vindeam cu 300 de euro interpreţilor şi celor buni şi celor penibili din Republica Moldova doar ca să facem un ban, să putem cumpăra un glet ca să facem o reparaţie într-un apartament că trăiam într-un loc unde nu se putea locui efectiv. Am făcut, am trecut prin toate astea. Am fost şi acolo jos, dar şi aici sus numai că eu nu mă plâng de toate astea şi mie mi se par lucruri normale, sunt lucruri prin care ar trebui să treacă un om ca să preţuiască ce e acolo sus. Până nu guşti ce e acolo jos, nu preţuieşti ce e acolo sus”, a povestit artista.

Citeste si: Irina Rimes a făcut marele anunț! „Nunta va fi în România!"

Cine este iubitul Irinei Rimes

Anul trecut, Irina Rimes trecea printr-o despărțire dureroasă. Artista și toboșarul Alexandru Badea și-au spus adio definitiv, luând decizia de a merge pe drumuri separate.

De ceva timp însă, se pare că artista este mai fericită ca niciodată în brațele noului iubit, de origine franceză. Mai mult decât atât, artista a luat decizia de a se muta alături de el în Franța, lăsând în urmă viața din București.

irina rimes iubit

Unde locuiește Irina Rimes

Se pare că Irina Rimes și David Goldcher au preocupări comune, întrucât iubitul artistei este și el interpret. Cei doi au început o viață nouă împreună, semnând cu o altă casă de discuri. Aceștia au închiriat un apartament în inima Franței și din spusele artistei, nu este exclus să bată cât de curând clopote de nuntă.

„După multe căutări, am găsit apartamentul visurilor noastre. Are o grădină foarte drăguță. Vă țin la curent unde pun patul. Stăm într-un apartament cu chirie, nu cumpărăm nimic în pandemie“, a spus solista, într-un Instastory, pe contul ei de Instagram.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cine este Nelu Cortea. „Doamna din imagini este responsabilă pentru cea mai mare parte a fericirii mele."

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies