Cine este doctorul Irinel Popescu. „Datoria este să salvezi oameni și să le redai sănătatea”

Cine este doctorul Irinel Popescu

Irinel Popescu este unul dintre cele mai sonore nume din industria medicinii de la noi din țară.

Află din rândurile următoare cine este mai exact prof. dr. Irinel Popescu și cum a ajuns să fie numit „salvatorul” a sute de oameni.

Descoperă în continuarea articolului cum și-a început drumul în industria medicinei și care este parcursul său profesional până în ziua de astăzi.

În cadrul podcastului „Trup și sulfet”, difuzat pe canalul de YouTube WOWnews, doctorul Irinel Popescu a vorbit despre toate acestea.

Cine este doctorul Irinel Popescu

Citește și: Cine este soția lui Adrian Oianu. „Nu înţelegea de ce i se întâmplă, eu am albit, a crezut că fac infarct!”

Cine este doctorul Irinel Popescu

Cine este doctorul Irinel Popescu

[Sursa foto: Facebook]

Irinel Popescu s-a născut în data de 22 aprilie 1953, în localitatea Filiași, județul Dolj. Absolvent al unuia dintre cele mai prestigioase licee din Dolj, doctorul Irinel Popescu a studiat la profilul real în cadrul Liceului „Frații Buzești” din Craiova.

Deși în perioada copilăriei își dorea să devină ziarist, având în același timp o pasiune pentru șah, împins de dorința mamei, Irinel Popescu a ajuns să urmeze calea către una dintre cele mai onorabile meserii.

Astfel, în anul 1977 a terminat Facultatea de Medicină Generală din București, cu premiul pentru cel mai bun rezultat la absolvire și examenul de internat.

Citește și: Cât de bolnav este, de fapt, Florin Salam?: „Plâng oamenii” Manelistul a spus ce se întâmplă cu el- wowbiz.ro

Citește și: Miruna Pascu, în lacrimi după ce a fost bătută fiul ei. Cum încearcă mama criminalului de la 2 Mai să scape de închisoare- radioimpuls.ro

În primul rând, a fost dorința mamei. A fost un fel de înțelegere între noi că o să dau admiterea la Medicină, permițându-mi în timpul liceului să mă ocup de șah în bună măsură, era pasiunea mea la vremea respectivă, și încercând să le combin cumva pe amândouă. Urmând dorința mamei, am ales să dau admiterea la Medicină .”, a declarat doctorul Irinel Popescu în cadrul podcastului „Trup și suflet”.

În anul 1990, Irinel Popescu devine doctor în științe medicale, iar ulterior întreg parcursul său profesional se bazează pe evoluție, performanță și învățare constantă, urmând numeroase programe de formare profesională, atât în țară, cât și în străinătate.

Doctorul Irinel Popescu a efectuat primul transplant hepatic din România

Cine este doctorul Irinel Popescu

Cine este doctorul Irinel Popescu

[Sursa foto: Facebook]

Numele lui Irinel Popescu va fi veșnic legat de o evoluție a medicinei de la noi din țară, fiind cel care a desfășurat o activitate de pionierat în domeniul transplantului hepatic și în organizarea Programului Național de

Transplant.

În anul 2000, medicul Irinel Popescu a înființat Programul de transplant hepatic în Institutul Clinic Fundeni, în cadrul căruia au fost efectuate până în prezent peste 1000 de operații.

Potrivit spuselor sale, deși drumul până a ajunge să realizeze primul transplant hepatic din România a fost unul greu și anevoios, doctorul Irinel Popescu a reușit să îndepărteze toate aceste obstacole, salvând astfel mii de vieți.

Citește și: Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

 „ Faptul că această construcție până la urmă a reușit îmi dă un sentiment de satisfacție fără doar și poate. Au fost destule hopuri. Pionieratul a fost destul de greu, extrem de greu i-am convins că este o metodă care se poate face și în România, o metodă care salvează vieți și sunt oameni care depind de transplantul hepatic .”, a spus doctorul Irinel Popescu în cadrul podcastului „Trup și suflet”.

Cum privește doctorul Irinel Popescu meseria de medic

Citește și: Cine este Ioana Maria, mama lui Smiley. „Datorită lor sunt ceea ce sunt acum!”

Cine este doctorul Irinel Popescu

Cine este doctorul Irinel Popescu

[Sursa foto: Facebook]

Deși viața a mii de persoane a stat în mâinile lui, doctorul Irinel Popescu a dat dovadă de-a lungul carierei sale atât de profesionalism, dăruire, cât și de modestie. Astfel, de-a lungul timpului a vorbit cu clar și obiectiv despre evoluția medicinei, fără să își atribuie singur laudele. Mai mult decât atât, cunoscutul chirurg privește toată această putere de a salva viețile drept o datorie pe care este „obligat” să o respecte.

Datoria este să salvezi oameni și să le redai sănătatea. Nu este ceva excepțional. Nu pot să neg sentimentul de satisfacție, dar nici nu e cazul să îl exagerăm, mai ales că, din păcate, este mult mai dramatic impactul pe care îl au eșecurile în medicină decât pe care îl au succesele. Succesele și bucuria trec foarte repede. Mai mult decât atât, în timp, pacienții salvați se uită extrem de repede, în timp ce, ceilalți nu se uită niciodată .”, a declarat doctorul Irinel Popescu în cadrul podcastului „Trup și suflet”.Citește și:

Cine este soția lui Adrian Cuculis, Ramona Păuleanu. „Dacă mi-a dovedit ceva Ramona a fost că e o persoană extrem de puternică!”

Cine este Adrian Mutu. “Recunosc că sunt gelos!”

ego.ro Ingredientul cu care poți să înlocuiești drojdia în aluatul de prăjituri. Trucul special

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro "Sunt dezamăgită, dezgustată și mâhnită". Andreea Antonescu nu a mai suportat haosul provocat și a reacționat în fața zvonurilor despre o posibilă relație cu Cătălin Bordea

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Ce avere are Florin Salam? Îndrăgitul artist a făcut dezvăluiri uluitoare despre sumele de bani acumulate! „Eu am câștigat un milion la jocuri într-o noapte”

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies