Cine este chef FLORIN DUMITRESCU. „Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama."


A devenit unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România, dar a cunoscut succesul și în alt domeniu. Cine este Florin Dumitrescu.


In articol:

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai talentați bucătari din România, iar de mai mulți ani face senzație în show-urile culinare alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Iată cum s-a făcut remarcat chef Florin Dumitrescu și ce a făcut înainte de a apărea la TV.

Florin Dumitrescu s-a născut la 1 august 1987 în București, iar în anul 2014 s-a căsătorit cu partenera sa, Cristina Sima, cu care are doi copii. Acesta a făcut o școală cu profil sportiv, apoi s-a axat pe polo, jucând pentru echipa Steaua București.

Adolescența a petrecut-o în bazinul cu apă.

Cine este Florin Dumitrescu

Ca portar al echipei, Florin Dumitrescu a reușit să dobândească titlul de cetățean de onoare al Sectorului 5. Avea doar 15 ani la momentul respectiv. A devenit de câteva ori campion național și municipal, însă a decis să renunțe la sport pentru bucătărie.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este IRINA FODOR, prezentatoarea emisiunii "Chefi fără limite"

Florin Dumitrescu a facut sport de performanta

Florin Dumitrescu in copilarie

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este CRISTINA DUMITRESCU, soția lui Chef Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu a renunţat la cariera de sportiv pentru cea de bucătar

Totuși, pasiunea pentru bucătărie l-a făcut să renunțe la polo și astfel a decis să își construiască o carieră ca bucătar, așa că a lăsat studiile pe un loc secund, Florin Dumitrescu neavând studii universitare.

„Am căutat să am siguranța carierei, așa că am ales bucătăria în detrimentul sportului. Pe la 18 ani eram responsabil de o bucătărie, cu angajaţi şi cu tot ce se întâmpla în ea. Pasiunea am început să o descopăr în timp ce lucrăm deja. Bucătăria a fost o dorinţă de carieră, am vrut să am un loc de muncă”, a dezvăluit Florin Dumitrescu în cadrul unui interviu.

Chef Florin Dumitrescu restaurant

La vârsta de 14 ani, Florin Dumitrescu a descoperit pasiunea pentru bucătărie, după ce a fost impresionat de o emisiune TV, în care un chef italian a pregătit o farfurie spectaculoasă. Având suportul familiei, s-a angajat ca ajutor la un restaurant din București, unde câștiga doar 100 de dolari pe lună.

„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui', a declarat Florin Dumitrescu pentru Adevărul. În 2007, a decis să plece în Italia, pentru a se perfecționa în arta gastronomiei, iar în ultimii ani a scos și mai multe cărți de rețete.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

chef florin dumitrescu retete

Florin Dumitrescu a lansat mai multe carti de retete

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta lui chef Florin Dumitrescu. Slăbește 10 kilograme

„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, a mai dezvăluit Florin Dumitrescu în cadrul unui interviu.

În anul 2012, chef Florin Dumitrescu și-a făcut debutul în televiziune, la emisiunea Masterchef, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Cei trei au continuat să formeze o echipă.

Florin Dumitrescu familie. În 2014, s-a căsătorit cu Cristina Sima

În 2010, Florin Dumitrescu a cunoscut-o pe Cristina Sima, alături de care are două fetițe. Cei doi s-au cunoscut la restaurantul în care lucra Florin, ea venind să facă un material pentru blogul ei.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Florin Dumitrescu varsta

Florin Dumitrescu si Cristina Sima au doua fetite

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: CV CRISTINA SIMA DUMITRESCU: Cine este și ce profesie are soția lui Chef Florin Dumitrescu

„Eu mi-am dorit dintotdeauna o relație cu femeia perfectă. Bineînțeles, perfecțiunea este diferită în accepțiunea fiecăruia. Eu am întâlnit-o pe a mea. Am știut că este ea din momentul în care a apărut, pentru că se cam oprise timpul în loc, era o atmosferă ca de film în perioada aceea în viața mea. Eu, boem, melancolic, artist, am privit-o pe ea, elegantă, frumoasă, strălucitoare, și mi-am dat seama că, dacă ea ar deveni iubita mea, aș putea să fac orice în viața asta, că totul este posibil. Și așa a fost. Mi-am găsit jumătatea și mă bucur că nu am lăsat-o să treacă pe lângă mine, iar de atunci și până azi, și în continuare, fac tot ce îmi stă în putință să mă iubească în fiecare zi la fel de mult și să o iubesc în fiecare zi la fel de mult. Noi trăim o poveste aparte!” a povestit Chef Florin Dumitrescu pentru Viva.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este chef RADU DUMITRESCU. "M-a certat mama că am plecat de la bancă, aveam și eu o pensie serioasă"

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Cine este IRINA FODOR. „M-a impresionat de m-am și măritat cu el!”

Cine este Cătălin Scărlătescu. „Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi...

Cine este CRISTINA DUMITRESCU, soția lui Chef Florin Dumitrescu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
La ce este bun bicarbonatul de sodiu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri