Charles (Prințul de Wales) este cel care chiar de ieri, a devenit regele Charles al III-lea, al Regatului Unit și nu numai, în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, a Marii Britanii.
Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Charles (Prințul de Wales), dar și cum a ajuns acesta se îndrăgească țara noastră, România. În plus, descoperiți și vestea care a uimit o lume întreagă, legată de trecerea în neființă a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, a Marii Britanii, dar și cum va deveni acesta regele Charles al III-lea.
Cine este Charles (Prințul de Wales)
Prințul Charles, pe numele său întreg, Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, s-a născut pe data de 14 noiembrie, la Palatul Buckingham, din Anglia, Regatul Unit. Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de 73 de ani.
Acesta a fost primul copil al Prințesei Elisabeta, Ducesă de Edinburgh și al Prințului Filip, Duce de Edinburgh, prin urmare, Prințul Charles este totodată și primul nepot al regelui George al VI-lea și al reginei Elisabeta. Ca urmare al faptului că acesta este fiul unei fiice de suveran, nu ar fi avut dreptul la titlul de “Prinț”, ci ar trebuit să dețină titlul secundar al tatălui său, “Conte de Merioneth”.
Prințul Charles avea vârsta de doar trei ani în momentul în care mama sa, regina Elisabeta a II-a, a urcat pe tron, acesta devenind atunci, automat, prinț moștenitor. Pe lângă titlul de Prinț al Regatului Unit, acesta a primit și titlurile de Duce de Cornwall, Duce de Rothesay, Conte de Carrick, Baron de Renfrew, Lord de Isles și Prinț al Scoției.
Citeste si: Ultima apariție în public a Reginei Elisabeta! Imagine emoționantă
Care sunt studiile Prințului Charles (de Wales)
În ceea ce privește educația sa, deși până în anul 1955, toți prinții moștenitori britanici au luat lecții particulare cu un tutore, Palatul Buckingham a fost cel care a anunțat că Prințul Charles va merge la școală, devenind astfel primul prinț moștenitor britanic care a fost educat prin această modalitate.
Prin urmare, Prințul Charles a urmat pentru început, “Școala Hill House”, situată în Londra, apoi două alte școli pe care le urmase și tatăl său, “Școala Cheam” aflată în Berkshire, Anglia și “Școala Gordonstoun” din nord-estul Scoției. În anul 1966, acesta a învățat două trimestre la “Geelong Grammar School”, din Australia, urmând ca imediat după terminarea liceului să intre direct la universitate (un aspect care de asemenea, nu a mai avut loc până în acel moment).
Astfel, în luna octombrie a anului 1967, Prințul Charles a fost admis la “Trinity College” din cadrul Universității Cambridge, acolo unde a studiat antropologie, arheologie și inclusiv istorie. Cu toate acestea, în anul al doilea, acesta a urmat studiile la “University College of Wales”, din Aberystwyth, acolo unde a continuat să studieze istoria, iar în plus, și limba galeză, timp de un semestru.
Prințul Charles a devenit astfel, primul prinț moștenitor care a obținut diplomă universitară „Bachelor of Arts”, la data de 23 iunie 1970, atunci când a absolvit Cambridge, iar conform tradiției universității, acesta a primit
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Imediat după terminarea facultății, Prințul Charles s-a alăturat armatei britanice, astfel, în luna martie a anului 1971, acesta s-a antrenat în forțele aeriene, pentru a deveni pilot, iar în luna septembrie a anului 1971 și-a început cariera în Marina Regală, acolo unde a rămas până în anul 1976, fiind totodată și pilot de elicopter.
Prințul Charles (de Wales) are doi fii, Prințul William, Duce de Cambridge și Prințul Harry de Wales
Prințul Charles s-a căsătorit în anul 1981 cu Lady Diana Spencer, care i-a dăruit doi fii, pe Prințul William, Duce de Cambridge, născut în anul1982, și pe Prințul Harry de Wales, născut în anul 1984. Cu toate acestea, cei doi au divorțat în anul 1996, urmând ca în anul 2005, Prințul Charles să se căsătorească cu Camilla, Ducesă de Cornwall.
Prințul Charles este îndrăgostit de România
Prințul Charles deține un interes deosebit pentru țara noastră, România, ținând cont că încă din anul 1997, Prințul Charles a continuat să viziteze de nenumărate ori România, din diverse motive. Printre acestea se numără și următoarele:
- pentru a vedea și a evidenția distrugerea mănăstirilor ortodoxe și a satelor din timpul regimului comunist
- s-a implicat în păstrarea patrimoniului cultural românesc, prin intermediul fundației “ Mihai Eminescu Trust ”, din Londra
- în anul 2006, a achiziționat o fostă proprietate a unei familii de sași, din satul Viscri, urmând ca în prezent să dețină mai multe proprietăți în România
- a primit tilul de “Doctor Honoris Causa” al Universității București, la data de 31 mai 2014
- președintele României, Klaus Iohannisi-a conferit Prințului Charles, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, la data de 29 martie 2017
„În semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru prietenia constantă arătată țării noastre, pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe multiple planuri, pentru înțelegerea și interesul profund manifestate față de istoria, cultura și tradițiile românești”, au fost cuvintele președintelui României, Klaus Iohannis, la înmânarea Ordinul Național, pentru Prințul Charles.
''Este rar, poate chiar unic în Europa, să găsești peisaje productive atât de bine păstrate și funcționale, la o scară atât de mare'', a declarat Prințul Charles.
Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro
Citeste si: De ce purta Regina Elisabeta a II-a haine atât de colorate
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani
Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a domnit timp de peste 70 de ani, ca urmașă a tatălui său, George al VI-lea. Cu toate acestea, vestea tristă legată de faptul că s-a stins din viață a uimit pe toată lumea. Era cunoscut faptul că Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a se afla deja de câteva zile sub supraveghere medicală, urmând ca din nefericire, ieri, pe data de 8 septembrie 2022, aceasta să se stingă din viață la vârsta de 96 de ani, la castelul Balmoral, din Scoția.
Astfel, imediat după vestea absolut tristă, s-a pus în aplicare planul de lungă durată, regăsit și sub numele de “Operațiunea London Bridge” (Podul Londrei), care stabilește ce se va întâmpla în următoarele 10 zile (care va fi locul în care se va duce sicriul acesteia, care vor fi pregătirile pentru înmormântare etc.) și în ce va consta prima săptămână a Prințului Charles, care devine Regele Charles al III-lea, imediat după moartea Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.
Citeste si: Ultima apariție în public a Reginei Elisabeta! Imagine emoționantă
Prințul Charles devine rege al Marii Britanii
Prințul Charles devine Charles al III-lea, rege al Regatului Unit, începând chiar cu data de 8 septembrie 2022, după ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a, a Marii Britanii s-a stins din viață. Acesta este moștenitorul care a purtat pentru cea mai lungă perioadă de timp, acest titlu de prinț, în întreaga istorie a Marii Britanii.
Procesul prin care acesta devine rege (al Regatului Unit, al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și al altor țări), din punct de vedere legal este unul mai mult decât complicat, care poate consta într-o întrunire a Consiliului Privy, care ar trebui să anunțe în mod legal faptul că Regina Elisabeta a II-a, a Marii Britanii s-a stins din viață, dar și faptul că Charles al III-lea va deveni astfel rege, urmând ca acest consiliu să consfințească cele două mari evenimente care au avut loc pe data de 8 septembrie 2022, iar regele Charles al III-lea să țină prima sa ședință, începându-și astfel activitatea sa de monarh.
Citeste si: „Nu există nicio șansă ca eu să mă întorc”. Maria Lungu, în război cu Mircea Eremia