Cine este Angelica Stoican. "Am fost în moarte clinică, imediat după Revoluție!"

Cine este Angelica Stoican.
Cine este Angelica Stoican. "Am fost în moarte clinică, imediat după Revoluție!"

Angelica Stoican este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară. Însă știați că aceasta a trecut prin momente dificile după Revoluția din anul 1989?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Angelica Stoican, ce vârstă are aceasta, dar și ce studii deține. În plus, descoperiți și ce a declarat fiica sa, Niculina Stoican, despre aceasta, dar si prin ce momente dificile a trecut.

Ce vârstă are Angelica Stoican

Cine este Angelica Stoican[Sursa foto: Facebook]

Angelica Stoican s-a născut pe data de 1 decembrie 1949, în Mehedinți.

Prin urmare, în prezent, aceasta are frumoasa vârstă de 74 de ani.

Citește și: Cine este Nineta Popa. „ Părinții mei aveau niște prieteni din Oltenia, care nu aveau copii, și au ajuns la o înțelegere să mă dea lor.”

angelica si niculina stoican
Cine este Angelica Stoican[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cine este Niculina Stoican. "M-a bătut cu furtunul de la mașina de spălat. O bătaie pe care nu am uitat-o nici până acum”

Ce studii are Angelica Stoican

În ceea ce privește studiile sale, se pare că Angelica Stoican a urmat școala generală din satul său, mai exact din Prejna, Balta, din Mehedinți, iar ulterior, aceasta a urmat cursurile în cadrul Liceului Ștefan Plăvăț, de la Orșova. Nu trebuie să uităm nici de studiile sale superioare, mai exact de cele universitare pe care le-a urmat în cadrul Universității Hyperion, la secția Etnomuzicologie și folclor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

angelica stoican declaratii
Cine este Angelica Stoican[Sursa foto: Instagram]

Cine este Angelica Stoican

Angelica Stoican este una dintre cele mai apreciate interprete de folclor, de la noi din țară. În ciuda faptului că de-a lungul timpului a reușit să își construiască o carieră muzicală reușită, pasiunea sa pentru muzică a început de foarte mult timp, încă din timpul tinereții, însă cu toate acestea, timp de 7 ani, Angelica Stoican a fost învățătoare în satul

său natal.

În ceea ce privește dezvoltarea sa pe plan muzical, Angelica Stoican obișnuia să cânte foarte mult în cadrul festivalurilor locale, însă a devenit din ce în ce mai cunoscută publicului larg, odată ce a câștigat Premiul Special, în cadrul unei emisiuni TV. Abia atunci a început cariera sa muzicală propriu-zisă, urmând să participe la multe alte festivaluri și concursuri, ajungând ca odată cu succesul său, să vină și mutarea în București, făcând parte astfel din Ansamblul Ciocârlia, schimbare care a avut loc în anul 1983.

Cu toate că această schimbare a fost una destul de importanta în viața sa, Angelica Stoican a stat în Ansamblul Ciocârlia, timp de doar 3 ani, apoi a fost nevoită să părăsească grupul, însă din motive pe care nu le-a menționat. De atunci până în prezent, interpreta de muzică populară a cântat atât în România, cât și pe scenele din afara țării, ajungând și prin Franța, Cipru, Danemarca, Austria și multe alte țări.

Angelica Stoican este mama a doua fiice, Adriana și Niculina Stoican, aceasta învățându-le încă de mici pe cele doua fiice ale sale, să păstreze în sufletul lor cântecul popular.

" Întotdeauna m-a lăsat să răzbat, dar m-a sfătuit. Întotdeauna m-a apostrofat atunci când a considerat că ceva nu e potrivit sau nu-i place. Mama este singurul om care mă reduce la tăcere! Indiferent ce spune ea, eu tac și ascult.

Așa m-au crescut bunicii, acestea au fost regulile și legile nescrise în educația mea. Și cred că sunt foarte sănătoase, pe un părinte nu-l înfrunți, îl asculți și încerci să iei hotărârile pe care le consideri bune pentru tine.", a povestit Niculina Stoican, despre mama sa.

angelica stoican varsta
Cine este Angelica Stoican[Sursa foto: Facebook]

Citește și: A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer- kanald.ro

Citește și: "Era întins pe jos, cu un glonț în cap". Mărturia medicului care a încercat să-l resusciteze pe spectatorul împușcat la mitingul lui Trump- stirilekanald.ro

Angelica Stoican a trecut prin momente dificile după Revoluția din 1989

In ciuda faptului că în prezent, interpreta de muzică populară nu ar dori să își reamintească acele momente dificile, se pare că aceasta a rămas marcată de cele întâmplate la acea vreme. Angelica Stoican a fost in moarte clinică, moment în care a ajuns să fie și conectata la aparate, astfel încât, în acel moment, aceasta își amintește că a văzut un chip de om cu barbă și cu o față ovală, aspect ce i-a rămas întipărit în minte mult timp de atunci înainte.

Am fost în moarte clinică, imediat după Revoluție. Dar am scăpat ca prin urechile acului! A fost o răscruce, o cumpănă peste care am trecut.  Îmi amintesc că era un chip de om cu barbă și cu o față ovală, imens. Când am revenit plângeam în hohote, de ce m-au adus. "De ce m-ați luat, era așa frumos!". A fost cumplită treaba, câțiva ani am plecat în Franța, la medici, și aveam o teamă. Am scăpat de această teamă cu credința. Doctorii mi-au spus să încerc să nu scormonesc cu inteligența întâmplarea, ca să nu mă marcheze momentul respectiv ”, a povestit Angelica Stoican.

Angelica Stoican s-a iubit în perioada adolescenței cu profesorul ei de literatura

angelica stoican studii
Cine este Angelica Stoican[Sursa foto: Instagram]

Interpreta de muzică populară a dezvăluit într-un interviu cine este, de fapt, tatăl Niculinei si cum s-a desfășurat povestea lor de dragoste.

„El mi-a fost profesor de literatură. Din clasa a VII-a a început povestea… era un om foarte moral, nu avea ieșiri, dar pur și simplu s-a îndrăgostit de mine și eu m-am îndrăgostit de 10 ori mai mult de el. Nu știam eu ce e dragostea, era ceva platonic, îmi scria poezii, scrisori. Apoi am plecat la liceu, unde îmi făceau și alți băieți curte, dar eu simțeam că sufletul meu este aprins, era păcat să dau naștere la alte legături. Povestea numelui Niculinei este că pe tatăl ei l-a chemat Nicolae. Și eu i-am spus ei numele tatălui ei, Nicolae. Niculina este născută în aceeași zi cu fata fratelui meu. Cumnata mea a născut dimineața, iar eu noaptea, înainte de miezul nopții, pe data de 9 decembrie. ” i-a mărturisit Angelica Stoican regretatului Aurelian Preda într-un interviu.Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cine este Niculina Stoican. "M-a bătut cu furtunul de la mașina de spălat! O bătaie pe care nu am uitat-o nici până acum”

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Cine este atacatorul lui Donald Trump. Fostul președinte american a fost atins de un glonţ la urechea dreaptă

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă, în aceeași criptă cu bunicul ei

Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist


Cookies