Cine a inventat fardul de obraz. Inovații în tehnologia fardului de obraz. De la pudră la formule lichide și cremă

Cine a inventat fardul de obraz

Află din rândurile următoare mai multe detalii despre fardul de obraz și descoperă cum poți să-l folosești corect pentru a obține un aspect plăcut.

Fardul

de obraz este unul dintre produsele pe care orice femeie ar trebuie să le aibă în trusa cu produse de frumusețe. Acesta, la rândul său, are o mulțime de beneficii asupra tenului și le ajută pe doamne și pe domnișoare să obțină un aspect proaspăt, bine conturat și frumos armonizat.

De-a lungul timpului, fardul de obraz a suferit o serie de transformări care au ajutat la obținerea unui produs menit să îndeplinească mai multe cerințe atunci când vine vorba de machiajul feței.

Astfel, a cunoscut o serie de transformări în privința nuanțelor și a texturii, evoluând de-a lungul timpului de la stadiul de pudră la formule lichide și cremă.

Descoperă în rândurile următoare o scurtă istorie a fardului de obraz, dar și sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont pentru a realiza un machiaj perfect cu ajutorul acestui produs.

Cine a inventat fardul de obraz

Cine a inventat fardul de obraz

Cine a inventat fardul de obraz

[Sursa foto: freepik]

Fardul de obraz își are originile încă de pe vremea vechilor egipteni, care foloseau la vremea respectivă diferite farduri cu substanțe chimice toxice pentru a-și înroșii obrajii.

Cu toate acestea, apariția fardului de obraz modern este strâns legată de numele francezului Joseph-Albert Ponsin, care a realizat pentru prima dată machiajul de teatru în apartamentul său din Paris. Mai mult decât atât, tot el a descoperit tehnologia fardului copt, care este folosit și în zilele noastre în producția fardurilor de obraz, de ochi și pudre.

În perioada Renașterii, fardul de obraz a devenit foarte popular în Europa

Inovații în tehnologia fardului de obraz

Inovații în tehnologia fardului de obraz

[Sursa foto: freepik]

În perioada respectivă, fardul de obraz a cunoscut o evoluție semnificativă datorită colorantului carmin, care s-a remarcat datorită roșului intens pe care îl avea și a faptului că era sigur de utilizat pe piele. Astfel, pe lângă utilitatea acestuia în industria alimentară, este folosit și în zilele noastre în multe produse cosmetice.

În secolul al XIX-lea, fardul de obraz a devenit mai accesibil și a început să fie produs comercial

Fardul de obraz a cunoscut o adevărată creștere a popularității în Franța, acolo unde cercetătorii au dezvoltat mai multe procese chimice prin intermediul cărora au înlocuit produsele chimice prin metode naturale de obținere a produselor de frumusețe. Astfel, oxidul de zinc începe a fi folosit în pudra facială, înlocuind astfel mortalele mixturi de plumb și cupru utilizate anterior.

Fardul de obraz poate fi găsit într-o varietate de forme și culori

Citește și: Cum facem contouring în funcţie de forma feţei. Tutorial de make-up cu toți pașii!

Inovații în tehnologia fardului de obraz

Inovații în tehnologia fardului de obraz

[Sursa foto: freepik]

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

În zilele noastre există o paletă largă de unde putem alege. Astfel, fardul de obraz poate fi găsit într-o varietate de forme, culori și texturi, în funcție de preferințele și utilitatea fiecăruia, adaptându-se cu ușurință la tonul pielii și la textura acesteia.

Alegeți un fard de obraz care se potrivește tenului și tonului pielii

Inovații în tehnologia fardului de obraz

Inovații în tehnologia fardului de obraz

[Sursa foto: freepik]

Atunci când ne alegem fardul de obraz trebuie să ținem cont de două aspecte foarte importante: textura acestuia și culoarea.

Astfel, fardul de tip pudră este potrivit pentru toate tipurile de piele. În schimb, fardul cremos este conceput pentru pielea netedă, mai uscată, în timp ce fardul lichid sau gel este ideal pentru tenul gras.

„Pentru vară vorbim în special de blushuri cremoase. În niciun caz de blushuri foarte uscate pentru că te expui la soare, nu ai nevoie de foarte mult produs pe față, nu ai nevoie de senzația de față cartonată, foarte bine pudrată și căutăm cât mai multă transparență .”, a precizat makeup artistul Alexandru Abagiu în cadrul unei emisiuni.  

În privința tonului, makeup artiștii ne recomandă să folosim două nuanțe de fard de obraz, un ton mai închis și unul mai luminos. Acestea depind foarte mult de subtonul pielii noastre și trebuie ales cu grijă astfel încât să nu creeze un aspect de mască.

Pașii pentru aplicarea fardului de obraz

Citește și: Cum se aplică fardul de obraz. Reguli esențiale pentru un machiaj spectaculos!

Pașii pentru aplicarea fardului de obraz

Pașii pentru aplicarea fardului de obraz

[Sursa foto: freepik]

În cadrul unei emisiuni, Alexandru Abagiu, makeup artist a precizat care sunt pașii esențiali pentru aplicarea fardului de obraz.

Pasul unu. Aplicarea bazei

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

Atunci când ne referim la o bază pentru fardul de obraz trebuie să avem în vedere aplicarea unei creme hidratante și a fondului de ten, astfel încât fardul cremos să aibă o aderență ridicată.

„Când lucrați cu blush cremos trebuie ca deja să aveți o bază pe care acesta să adere. Dacă deja aveți pudră pe față, aveți o problemă pentru că blushul cremos nu va face decât să demachieze pudra pe care o aveți în momentul respectiv pe față .”, a precizat makeup artistul.  

Pasul doi. Aplicarea unui fard deschis

Fardul deschis este adesea folosit în zona pomeților, pe puntea nazală și puțin pe frunte, astfel încât să ne ofere un aspect luminos. Aplicarea acestuia se face prin mișcări de tapotare cu ajutorul unui burețel special.

Pasul trei. Aplicarea blushului

Tot prin mișcări de tapotare aplicăm blushul pe zona centrală a feței.

Pasul patru. Fixarea machiajului

După ce am aplicat fardul de obraz este foarte important să fixăm produsul cu ajutorul unui spray de fixare sau prin intermediul unei pudre de fixare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.Citește și:

Cine a inventat rujul. Evoluția rujului, de la amestecul de ceară de albine la rujurile de astăzi

Cine a inventat fondul de ten. O scurtă istorie a fondului de ten și evoluția sa de-a lungul timpului

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies