Cine a fost Ștefan Bănică senior. ,,Tata era un tip care iubea viața și asta se simțea cel mai tare la el"


Ștefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai mari actori români din toate timpurile, fiind și interpret de muzică ușoară.


In articol:

Ștefan Bănică Senior (11 noiembrie 1933-26 mai 1995) a fost unul dintre cei mai mari actori români din toate timpurile.

Fiul lăutarului Drăgan Constandache Bănică avea înclinații artistice încă din copilarie. A jucat în spectacole de teatru pentru copii și a făcut parte din corul de copii de la radio.

La maturitate, a absolvit Institutul Național de Teatru din București, apoi a activat ca actor la Teatrul CFR, Teatrul Bulandra,  Teatrul Național Radiofonic și la Teatrul Regional București.

Cine a fost Ștefan Bănică senior

Deși este recunoscut pentru rolurile sale celebre, Ștefan Bănică Senior a fost și un cântăreț inegalabil, piesele sale fiind pe buzele tuturor la acea vreme. ,,Hai, coșar, coșar", ,,Îmi acordați un dans", ,,Gioconda se mărită" sau ,,Cum am ajuns să te iubesc" sunt doar câteva dintre șlagărele care făceau furori în România, la vremea respectivă.

Ștefan Bănică Senior a jucat în numeroase filme celebre,  adevărate capodopere ale cinematografiei românești ca: „Nea Mărin miliardar”, „De ce trag clopotele Mitică?”, „Cel mai iubit dintre pământeni„,  „Păcală”,  „Cântecele mării”, etc.

Cine a fost Ștefan Bănică senior

Citeste si: Ștefan Bănică Jr., despre lecțiile importante de viață primite de la tatăl lui: „Și-au pus amprenta pe modul meu de a gândi”

Drama lui Ștefan Bănică Senior

Fiul său, talentatul actor și cântăreț Ștefan Bănică Junior declara într-un interviu:

,,Tata era un tip care iubea viața și asta se simțea cel mai tare la el.

Era un bonviveur, dar știa să-și ascundă necazurile, atunci când apăreau. De multe ori, viața lui n-a fost tocmai roz."

Cine a fost Ștefan Bănică senior

Aici se referea la faptul că marele actor și-a pierdut, în doar câțiva ani, nevasta (cea de-a doua), mama și fratele, dar și la problemele de sănătate pe care le avea. Marele artist a a fost de trei ori la un pas de infarct, ajungând de fiecare dată pe masa de operație.

Deși necazurile nu l-au ocolit și a avut parte de suferințe grele, niciodată nu a arătat acest lucru pe scenă, fiind tot timpul cu zâmbetul pe buze.

,,Sunt un om care n-ar supăra pe nimeni niciodată și care înțelege să dăruiască tuturor oamenilor un surâs, o glumă, o butadă. În tinerețe am fost un vagabond, mai bine zis, un hoinar. Am iubit oamenii,  vinul, fetele frumoase și voi rămâne în acest lanț vrăjit toată viața."

Citeste si: Stefan Banica Junior, mesaj sfasietor pentru Stela Popescu, partenera de scena a tatalui sau! "Te iubesc, Stela! Saluta-i pe Puiu tau si pe tata din partea mea! Drum bun..." Iata cat de afectat si indurerat este artistul de tragica moarte a celei care a f

Stela Popescu și Ștefan Bănică Senior, cuplul de aur al televiziunii 

Ștefan Bănică Senior a format un cuplu fără pereche, pe scenă, cu inegalabila Stela Popescu, o lungă perioadă de timp, interpretând roluri celebre rămase în arhiva de aur a televiziunii.

Mereu puși pe glume, cei doi mari artiști câștigau imediat simpatia publicului și stârneau ropote de aplauze.

Cine a fost Ștefan Bănică senior

Ceea ce nu se știe despre marele actor   este că acesta a mai avut un fiu, Alexandru Silviu, care a murit într-un tragic accident de mașină în anul 2001, la doar 25 de ani.

Relația acestuia cu fiul care-i calcă pe urme, a fost una extraordinară. Ștefan Bănică Junior i-a moștenit talentul și nu a uitat niciodată lecțiile de viață primite de la tatăl său:

,,Lecțiile de viață primite de la tata și-au pus amprenta pe modul de a gândi. De exemplu, puști fiind, i-am spus 'Tată,  am fost la un film și nu mi-a plăcut actorul din rolul principal. Mi s-a părut că e slab.

Era un film românesc. Tata tace. Apoi spune: 'Ai fost la film... ai plătit bilet?'. Nu, am intrat că a zis cineva că sunt băiatul lui Ștefan Bănică!

'Deci nu ai plătit biletul. Atunci, să nu îți mai dai cu părerea despre cineva care a făcut ceva. Tu ce ai  făcut? Nu ai făcut nimic. Când o să plătești bilet, să îți dai cu părerea. Când o să faci ceva, să îți dai cu părerea."


Abonează-te pe

Citește și:

Cand e timpul sa te desparti de el

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Xonia, dezvăluiri despre boala autoimună cu care s-a confruntat 3 ani: „Am efecte adverse din cauza medicamentelor”

Efectele stresului asupra ta

Ce este o relatie toxica si de ce intri mereu in ea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Adela Popescu, însărcinată pentru a patra oară?: „Am fost întrebată în câte luni sunt”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri