Bucatarul de la Masterchef a impartasit cititorilor blogului sau un condiment arabesc pe care il adora si cu care a inceput sa gateasca mai des.
"Din categoria “lucruri minunate despre care nu stiam ca exista”,azi va prezint za’atar. Za’atar e un condiment care vine din Orientul Mijlociu si care a ajuns la mine pentru ca mi l-a dat Dan Chereches ultima data cand am fost in Baia Mare. Mi-a placut si m-a facut curios, am cercetat putin si am aflat urmatoarele:
Za’atar defineste o familie de plante aromatice din care fac parte maghiranul, oregano, cimbrisorul si altele cu arome asemanatoare. in acelasi timp, defineste si amestecul acestor plante uscate (pot fi toate sau doar o parte) cu sumac uscat, sare, poate piper, ocazional zeama de lamaie si seminte de susan usor prajite.
Partea frumoasa e ca nu trebuie sa mergeti pana in Iordania dupa za’atar, puteti sa va preparati acasa propria versiune. Folositi o lingurita de oregano, una de maghiran, o jumatate de lingurita de busuioc, o jumatate de lingurita de cimbrisor, o lingura de seminte de susan pe care le prajiti in tigaia antiadrenta impreuna cu o lingurita de sare
De ce v-ati da osteneala? Pentru ca za’atar-ul e bun peste hummus, peste fasolea frecata, peste o iahnie, peste crema de branza sau peste salata de vinete. Ca sa nu mai spun ca-i foarte bun pe paine unsa cu ulei de masline extravirgin sau de floarea soarelui (de la tara).
Eu, in locul vostru, as incerca. Poate-l gasiti si gata preparat, in magazinele arabesti. Sa fiti sanatosi", a scris Adrian pe blogul sau.