Cheesecake delicios cu lavanda si miere! Este sanatos!


Se prepara repede in aproximativ 20 min. O reteta ideala pentru vara, fara coacere, racoritoare si parfumata.

 

Ingrediente
– 4 linguri de flori uscate de lavanda
– 1/4 cana cu apa fierbinte
– 1 cana si jumatate de biscuiti fainosi zdrobiti (aproximativ 21 biscuiti)
– 3 linguri de unt, pe care il topiti
– 500 g crema de branza
– 1/2 cana de miere (daca aveti puteti folosi miere de lavanda, care ii va conferi prajiturii o aroma unica)
– 1 cana de smantana pentru frisca
– Flori de lavanda si frunze de menta pentru decor
Mod de preparare
1. Puneti 3 linguri de flori de lavanda impreuna cu apa fierbinte intr-un bol mic. Acoperiti si lasati sa infuzeze timp de 15 minute. Apoi strecurati si pastrati ceaiul obtinut.
2. Zdrobiti restul florilor se lavanda ramase (1 lingura). Puneti folorile intr-un bol si amestecati cu biscuitii zdrobiti si cu untul topit. Amestecul obtinut se preseaza pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 23-25 cm, care a fost unsa cu unt in prealabil.
3. Pentru umplutura, punesi crema de branza intr-un bol mare si bateti bine impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina. Adaugati apoi treptat ceaiul de lavanda. Intr-un bol separate bateti frisca pana se intareste. Punesi crema de branza peste blatul de biscuiti apoi desupra adaugati frisca.
4. Puneti prajitura la frigider pana a doua zi. Scoateti suportul lateral al formei de tort. Presarati flori uscate de lavanda si decorati cu fruze de menta.
Se obtin pana la 16 portii.
Sursa: Frunza-verde.ro

Ingrediente

– 4 linguri de flori uscate de lavanda
– 1/4 cana cu apa fierbinte
– 1 cana si jumatate de biscuiti fainosi zdrobiti (aproximativ 21 biscuiti)
– 3 linguri de unt, pe care il topiti
– 500 g crema de branza
– 1/2 cana de miere (daca aveti puteti folosi miere de lavanda, care ii va conferi prajiturii o aroma unica)
– 1 cana de smantana pentru frisca
– Flori de lavanda si frunze de menta pentru decor

Mod de preparare

1. Puneti 3 linguri de flori de lavanda impreuna cu apa fierbinte intr-un bol mic. Acoperiti si lasati sa infuzeze timp de 15 minute. Apoi strecurati si pastrati ceaiul obtinut.

2. Zdrobiti restul florilor se lavanda ramase (1 lingura). Puneti folorile intr-un bol si amestecati cu biscuitii zdrobiti si cu untul topit. Amestecul obtinut se preseaza pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 23-25 cm, care a fost unsa cu unt in prealabil.

3. Pentru umplutura, punesi crema de branza intr-un bol mare si bateti bine impreuna cu mierea pana se obtine o crema fina. Adaugati apoi treptat ceaiul de lavanda. Intr-un bol separate bateti frisca pana se intareste. Punesi crema de branza peste blatul de biscuiti apoi desupra adaugati frisca.

4. Puneti prajitura la frigider pana a doua zi. Scoateti suportul lateral al formei de tort. Presarati flori uscate de lavanda si decorati cu fruze de menta. 

Se obtin pana la 16 portii.

Sursa: Frunza-verde.ro

 


Citește și:

Un nou cuplu în casa Puterea dragostei! Marinescu și Andreea s-au sărutat și și-au oficializat relația în camera roșie!

Bombă în showbiz! Două vedete din România se întâlnesc pe ascuns!

Cea mai bună rețetă de chec. Ingrediente și ponturi

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 1 noiembrie 2020. Nativii zodiei Leu se simt singuri!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri