Cele mai bune soluții pentru pardoseală vă așteaptă la un click distanță!


Cele mai bune soluții pentru pardoseală vă așteaptă la un click distanță!

Parchet sau gresie? Când vine vorba de pardoseala dintr-o locuință, decizia se ia adesea între aceste două variante, în funcție de utilizarea camerei.

Indiferent care va fi alegerea finală, gresia sau parchetul sunt alegerea mai bună și nu depinde decât de preferințele fiecărei persoane în parte, de condițiile spațiale și de proprietățile materialelor respective. Dacă doriți să cumpărați parchet sau gresie, trebuie să aveți întotdeauna în vedere diferitele variante pe care le aveți puse la dispoziție pe piață, pentru că există uneori diferențe foarte mari.

 

Există uneori diferențe considerabile de prețuri, deși diferența depinde, desigur, întotdeauna de calitate.

Gresie sau parchet – acesta nu este nici măcar punctul decisiv în ceea ce privește diferențele de preț. În schimb, este un punct decisiv pentru ce tip de parchet sau gresie va decideți sa achiziționați în cele din urmă.

 

Gresie sau parchet – criteriile esențiale pe care trebuie să le știți în momentul în care doriți să achiziționați produsele dorite.

 

Chiar dacă, pe lângă criteriul prețului, este întotdeauna importantă abordarea subiectivă sau propria percepție, există factori importanți care pot fi comparați în mod obiectiv.

 

Acest lucru vă oferă un ajutor valoros în luarea deciziilor în orice moment cu privire la întrebarea „parchet sau gresie?“

 

Atmosferă și confort

 

Practic, aici nu există două păreri, dacă parchetul sau gresia par mai confortabile și ajută să creeze o anumită atmosferă.

Parchetul este net avantajat de structura subtilă, de suprafața relativ moale și de nuanțele măgulitoare ale lemnului. Parchetul creează confort și atmosferă. Acel aspect de lemn, este de departe motivul pentru care cei mai mulți aleg parchetul. Totuși, inclusiv gresia este disponibilă sub diverse nuanțe și modele, fapt pentru care, alegerea finală din acest punct de vedere, va fi făcută în funcție de preferințele fiecărei persoane.

 

Naturalitatea și individualitatea

 

Parchetul este fabricat industrial la fel că gresia. Cu toate acestea, parchetul din lemn este încă o bucată din natură, deoarece este fabricat din lemn, dovadă fiind aspectul natural de lemn. Același lucru îl putem spune și despre plăcile de gresie care sunt fabricate tot din materiale naturale, ceramica fiind principala componentă. Chiar dacă plăcile de gresie nu oferă același aspect natural precum parchetul, în anumite situații și în funcție de decorul general, fiecare alegere poate fi alegerea perfectă.

 

Gradul de duritate și rezistență

 

Pentru podelele din lemn de esență tare se folosesc diferite tipuri de lemn. Unele păduri precum pinul, zada, castanul, molidul sau arinul, indică lemn moale, în timp ce stejarul, robinia și scupira sunt foioase. Urmele de zgârieturi sunt, prin urmare, vizibile rapid și pe lemnul moale. Este suficient dacă în apartament aveți pietre mici înfipte neintenționat sub pantofi și le zgâriați în timp ce mergeți pe podeaua din lemn de esență tare. În ceea ce privește gradul de duritate și rezistentă în timp, plăcile de gresie sunt net superioare și au în general un grad ridicat de duritate. În plus, gresia în comparație cu parchetul, nu se vă umfla în cazul în care nivelul de umiditate este ridicat sau daca vărsați un pahar de apa pe jos. De exemplu, tocmai din acest motiv, gresia reprezintă alegerea esențială pentru bai sau bucătarii, ori pentru pardoseală dintr-un hol sau în zonele în care traficul este ridicat. Pentru că gresia are o rezistență sporită, este ideală chiar și pentru spațiile exterioare.

 

Vizibilitatea îmbinărilor

 

Atunci când decideți dacă parchetul sau gresia sunt cea mai bună alegere, subiectul rosturilor joacă și el un rol important. Pentru plăcile de gresie, sunt necesare îmbinări de aproximativ doi până la trei milimetri. La parchet, rosturile sunt evitate prin construcția plăcilor, fiind realizată o îmbinare aproape invizibila. Murdăria pătrunde adesea în aceste rosturi și uneori este dificil de îndepărtat. Din acest punct de vedere, gresia are un dezavantaj deoarece trebuie să curățați periodic rosturile respective.

Culoarea se schimbă în timp

 

Păstrarea culorii contează

 

Parchetul își poate schimba culoarea după o anumită perioadă de timp – de exemplu din cauza luminii solare. Astfel, în timp, parchetul din lemn poate deveni mai deschis la culoare. Plăcile de gresie, au o rezistență sporită și nu își vor pierde nicioadata nuanță, decât după o perioadă extrem de lungă de utilizare intensă, caz în care mai degrabă se vă pierde acel luciu specific.

 

Curățare și îngrijire

 

Pentru a păstra specialitatea optică a parchetului pe o perioadă lungă de timp, suprafața trebuie tratată în mod regulat cu uleiuri de îngrijire și săpunuri de curățare speciale. Gresia nu necesită o astfel de întreținere. Petele sau murdăria pot fi îndepărtate cu ușurință cu o cârpă umedă, chiar și cu apa fără alte soluții de curățare, fără a exista riscul că materialul să se deterioreze.

 

Indiferent că sunteți în căutarea celei mai bune soluții pentru parchet sau căutați plăci de gresie care să se potrivească perfect în baia dumneavoastră, la numai un simplu click distanță accesând link-ul https://www.gudart.ro/, puteți găsi soluția perfectă.

Pe Gudart.ro este disponibilă o gamă extrem de variată de gresie și faianță potrivită pentru toate tipurile de locuințe și pentru orice fel de idee de design, indiferent că aveți o idee de amenajare modernă sau că vă gândiți la ceva rustic.

 

Produsele disponibile aici au un raport preț/calitate foarte avantajos și vă puteți bucura de toate beneficiile parchetului sau gresiei în parte, fără nici un compromis.

 

Acestea fiind spuse, sunteți invitați să accesați Gudart.ro și cu siguranță aici puteți găsi exact produsele pe care le căutați astfel încât să vă puteți amenaja locuința după ideile la care ați visat toată viața. Totul este foarte simplu și ușor de realizat, iar printr-o simplă și singură comandă online, veți face primul pas în renovarea locuinței dumneavoastră.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cadouri de SECRET SANTA sub 50 de lei. 5 idei care să te inspire

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

29 NOIEMBRIE 2021: Horoscop zilnic luni. Află ce zodie realizează datorii pe termen lung!

DESCOPERĂ: Cine este GEORGE BURCEA. Biografia actorului care a instigat la violență domestică

CITEȘTE: Cine este CRISTINA DUMITRESCU, soția lui Chef Florin Dumitrescu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

30 NOIEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi. Află ce zodie rezolvă probleme neprevăzute!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri