Cele mai bune solutii pentru dezinsectie gandaci de bucatarie


Cele mai bune solutii pentru dezinsectie gandaci de bucatarie

Printre cele mai mari coșmaruri ale unei adevărate gospodine se află și apariția gândacilor de bucătărie în propria locuință.

Nu credem că este cineva care să se împace cu micile vietăți, care nu doar că ne dau fiori reci pe șira spinării atunci când le vedem, dar sunt responsabile și de transmiterea multor boli, unele dintre ele chiar grave. De aceea, am decis ca în rândurile următoare să discutăm puțin despre aceste aspecte, pentru a vedea ce este de făcut pentru a scăpa de ei definitiv.

 

De ce tot apar gândaci de bucătărie

 

Nimănui nu îi sunt pe plac gândacii de bucătărie, dar cu toate acestea sunt o apariție mai frecventă decât credem. Nu contează că locuiești într-un bloc de apartamente sau la vilă, cam toată lumea se confruntă cu ei. De regulă sunt întâlniți în bucătărie și în baie, dar își mai fac apariția și prin celelalte camere.

Și, parcă orice ai face să scapi de ei, nu prea are efect. Cu atât mai dificile sunt lucrurile atunci când în casă sunt și copii mici și/sau animale de companie, pentru că nu poți folosi chiar orice produs pentru exterminarea nesuferiților gândaci.

 

Cum combați gândacii de bucătărie

 

Atunci când gândacii de bucătărie și-au făcut apariția în locuința ta, cea mai bună metodă de a scăpa de ei este să apelezi la o firmă specializată.

Da, nu este deloc o exagerare, și o astfel de firmă care să se ocupe în mod profesionist de tot ceea ce înseamnă dezinsectie gandaci de bucatarie înseamnă că ai reușit să scapi definitiv de ei.

Potrivit specialiștilor în domeniu, nu este ceva simplu, și este nevoie ca această operațiune să fie efectuată în două etape, la un interval de maxim 3 săptămâni între ele.

Se va folosi o pompă de joasă presiune, cu ajutorul căreia se va împrăștia în mod eficient substanța care va duce la exterminarea gândacilor de bucătărie.

 

Dezinsecția, în tot apartamentul

 

Chiar dacă poate nu și-au făcut apariția și în celelalte camere ale locuinței, pentru a nu avea parte de ceva surprize neplăcute, se recomandă ca dezinsecția să fie efectuată în întreg apartamentul.

 

Gel special, în caz de infestări ridicate

 

Atunci când apelezi la o firmă de specialitate profesionistă, mai întâi va avea loc o evaluare a situației. În cazul în care se observă că aceasta este destul de gravă și, în plus, au loc infestări ridicate, este posibil să se folosească un gel special. De asemenea, ar putea fi folosit și nebulizatorul, cel care are avantajul că substanța folosită pentru exterminarea gândacilor de bucătărie ajunge și în cele mai înguste și mici spații. Aceasta a fost prima etapă a dezinsecției realizată în mod profesionist. În cea de-a doua, doar se va pulveriza, cu ajutorul pompei sau al nebulizatorului despre care tocmai ce ți-am amintit, insecticidul lichid de remanență. Și, cu asta, totul s-a încheiat.

Metode casnice de a scăpa de gândacii de bucătărie

 

În cazul în care consideri că dezinsecția este o metodă prea drastică, pentru că nu consideri că se impune în cazul tău, avem și câteva metode casnice prin care poți încerca să scapi de nesuferiții gândaci de bucătărie.

 

Bicarbonat de sodiu și zahăr

 

Orice gospodină care se respectă are în cămară bicarbonat de sodiu și zahăr pudră. Amestecă-le și apoi, cu pudra rezultată, presară prin cutii, în zonele unde ai observat gândacii de bucătărie. Zahărul pudră îi va atrage să guste, iar bicarbonatul se va transforma într-o otravă letală pentru ei.

Foarte eficient se dovedește și amestecul dintre borax și zahăr pudră, iar pentru a-l folosi, recomandările de mai sus rămân valabile.

 

Ceapă, acid boric și făină

 

Sună ciudat? Posibil, dar este una dintre cele mai cunoscute metode de a scăpa de gândacii de bucătărie din locuință. Toacă mărunt ceapa, și amestecă bine cu făină și acid boric. Este o combinație de-a dreptul fatală pentru gândacii de bucătărie.

 

Insecticide din comerț

 

De asemenea, există mereu și varianta de a apela la ajutorul unor insecticide care se găsesc în comerț. Nicio problemă, doar că de multe ori, din necunoștință de cauză, majoritatea oamenilor mai mult agravează problema decât să o rezolve. În plus, există și riscul de incidente casnice mai mult decât neplăcute, așa că recomandarea noastră este să apelezi totuși la o firmă care să se ocupe în mod profesionist de această delicată problemă.

 

Boli transmise de gândacii de bucătărie

 

Apariția gândacilor de bucătărie în locuința ta reprezintă o problemă asupra căreia nu trebuie să întârzii prea mult cu soluționarea ei. Ignorarea acesteia, sau folosirea de substanțe necorespunzătoare pentru exterminarea lor nu face decât să agraveze situația. În plus, nesuferiții gândaci de bucătărie sunt responsabili de apariția multor afecțiuni, unele dintre ele chiar grave. Și nu credem că este cineva care vrea, cu bună știință, să își expună familia la astfel de boli.

 

Hepatita A

 

În afară de dizenterie și gastro-enterită, gândacii de bucătărie sunt responsabili și de infestarea cu hepatita A, la care se mai adaugă mai multe infecții virale sau bacterii.

 

Alergii

 

Tot aceste nesuferite insecte sunt de vină și pentru declanșarea anumitor alergii, iar dacă în familie se află și persoană care suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii, atunci aceștia vor experimenta creșterea în severitate a simptomelor. Nu este nevoie să mai adăugăm că persoanele în vârstă și copiii sunt cele mai vulnerabile în acest caz.

 

Paraziți intestinali

 

Printre bolile transmise de gândacii de bucătărie se mai află și diareea, scaunul cu sânge și crampe abdominale. De asemenea, și viermii intestinali cu care se confruntă micuțul tău ar putea avea drept cauză faptul că nu ai luat la timp măsurile necesare pentru a scăpa de gândacii de bucătărie. Prin urmare, oricare ar fi motivul, nu mai aștepta și ia acum cea mai bună decizie pentru a extermina gândacii de bucătărie din casa ta!


Abonează-te pe

Citește și:

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Anunțul făcut de Irina Fodor, după ce a dispărut din mediul online: „O furtună emoțională ce a trebuit gestionată”

Cum să te pregătești pentru solar. 5 sfaturi dacă alegi bronzarea artificială

Albertina Ionescu a fost cerută de soție de Constantin Opriș: „Scriem un nou capitol din viața noastră”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri