Cele mai bune produse anti-aging. 6 soluții eficiente pentru a preveni semnele îmbătrânirii

Cele mai bune produse anti-aging
Cele mai bune produse anti-aging

Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune produse care te ajută să previi apariția primelor semne de îmbătrânire.

Odată cu trecerea timpului își fac apariția primele semne de îmbătrânire. Acestea diferă de la persoană la persoană, în funcție de genetica fiecăruia, dar și de stilul de viață, rutina de îngrijire a tenului și alimentație. Așadar, există anumite modalități prin care putem să „păcălim” trecea timpului și să ne menținem mai mult aspectul tânăr și sănătos al pielii.

Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune produse anti-aging, care nu ar trebui să lipsească din rutina ta de îngrijire, dar și cum te vor ajuta în a-ți menține un aspect tânăr și sănătos al pielii.

În plus, descoperă cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să previi semnele îmbătrânirii.

Cele mai bune produse anti-aging

Citește și: Mituri despre tenul gras. Cele mai comune idei greșite despre acest tip de piele

Cele mai bune produse anti-aging
Cele mai bune produse anti-aging[Sursa foto: pexels]

Iată care sunt cele mai bune produse care te ajută să lupți cu semnele de îmbătrânire și îți oferă aspectul sănătos și tânăr al pielii pentru o perioadă mai lungă de timp:

Crema cu factor de protecție

Este demonstrat științific faptul că razele UV au o contribuție foarte mare în procesul de îmbătrânire prematură a pielii. Astfel, o expunere îndelungată la soare pe o perioadă mai mare de timp fără cremă cu factor de protecție poate duce la o îmbătrânire prematură a tenului, iar în cazuri mai grave putem să vorbim chiar de arsuri solare. De aceea, specialiștii în domeniu recomandă folosirea unei creme cu factor de protecție în fiecare zi, indiferent de anotimp.

Este foarte important să folosiți cremă cu factor de protecție chiar dacă afară nu este soare deoarece razele UV trec și prin nori și pot ajunge în contact cu pielea chiar și prin geamul locuinței. Așadar, indiferent că e vară sau iarnă, că stai în casă sau nu, crema cu factor de protecție nu ar trebui să lipsească din categoria produselor de îngrijire pe care să le folosești zilnic.

Cremă hidratantă

O piele sănătoasă și tânără are nevoie de un nivel optim de hidratare. De aceea, specialiștii în domeniu ne recomandă să folosim de două ori pe zi, dimineața și seara o cremă hidratantă corespunzătoare tipului nostru de ten. Chiar dacă avem tenul gras cu acnee sau cu exces de sebum, este foarte important să îl hidratăm pentru că în timp, lipsa unei hidratări corespunzătoare poate duce a apariția unor semne vizibile de îmbătrânire prematură.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Creme cu retinoizi

Potrivit specialiștilor în domeniu, retinoizii sunt compuși derivați ai vitaminei A, care stimulează producerea de colagen și cresc numărul celulelor, contribuie la desfundarea porilor și stimulează circulația vaselor de sânge.

Astfel, este foarte important să introduceți în rutina voastră zilnică de îngrijire anumite produse care conțin retinoizi.

Acestea vă vor ajuta să aveți un ten mai luminos, neted, care vă căpăta un aspect mai sănătos. Mai mult decât atât, retinoizii sunt ingrediente care vă ajută în lupta cu acneea.

Mare atenție însă ca în cazul în care folosiți o cremă cu retinoizi să aplicați după neapărat o cremă cu factor de protecție deoarece acești compuși sunt sensibili la soare și pot cauza iritarea pielii.

Sfaturi care te vor ajuta să previi semnele îmbătrânirii

Citește și: Cum îți îngrijești pielea din interior. Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă?

Sfaturi care te vor ajuta să previi semnele îmbătrânirii
Sfaturi care te vor ajuta să previi semnele îmbătrânirii[Sursa foto: pexels]

Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont dacă vreți să preveniți semnele îmbătrânirii:

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Nu neglija micile afecțiuni ale pielii

În cazul în care vă confruntați cu acnee sau cu alte probleme ale tenului, cum ar fi puncte negre, pori dilatați, pete hiperpigmentate, ar fi bine să luați legătura cu medicul dermatolog și să încercați pe cât posibil să le tratați. Pe lângă aspectul inestetic pe care îl oferă tenului, toate aceste afecțiuni care pot să apară inclusiv la maturitate, accelerează procesul de îmbătrânire al tenului.

Renunță la fumat

Potrivit specialiștilor în domeniu, substanțele toxice din fumul de țigară facilitează apariția ridurilor. De aceea, este foarte important să renunțați la acest obicei care vă pune în pericol sănătatea și vă îmbătrânește prematur.

Adoptă un stil de viață sănătos

Alimentația, sportul și odihna sunt factori extrem de importanți atunci când vorbim despre calitatea vieții și în principiu menținerea tinereții organismului. Este foarte important să acționați la exterior prin produse de îngrijire ale tenului, dar schimbarea trebuie să pornească din interior. Asigurați-vă că aveți o alimentație bogată în vitamine și nutrienți, odihniți-vă corespunzător, hidratați-vă și încercați pe cât posibil să eliminați stresul din viața voastră.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies