Tuturor ni se intampla ca atunci cand suntem bolnave sa nu avem pofta de mancare.
Cu toate astea este bine de stiut ca sunt anumite alimente pe care daca le mancam atunci cand organismul nostru este afectat, acele alimente ne vor ajuta sa ne insanatosim mai repede. Uite o lista cu alimentele pe care este bine sa le mancam atunci cand suntem bolnave.
Proteine – Proteinele din carnea de pasare (fara piele) pot ajuta la combaterea infectiiilor si pot produce anticorpi. Ouale, carnea si pestele sunt alimente cu continut mare de proteine.
Stridii – au continut mare de zinc, substanta care te ajuta sa te pui pe picioare rapid.
Seminte de anason – ajuta mult in cazul tusei si racelilor,descongestionand caile respiratorii. Cel mai indicat este sa se consume ceai din seminte de anason. Trei cani pe zi din acest ceai indulcit cu putina mirere te scapa rapid de tuse.
Usturoi – este un foarte bun antioxidant, cel mai bine este sa-l mananci crud.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Citrice- Vitamina C poate preveni imbolnavirea, dar la fel de bine te poate si vindeca.
Cand esti bolnava mananca cat mai multe portocale si capsuni.Iaurt – este foarte bun datorita continutului mare de calciu, dar si a zaharurilor din iaurtul cu fructe. Iti ofera energie si te face sa te simti mult mai bine.
Ceai – este bun pentru calmarea tusei si a racelilor in general. Folosind ceaiuri antioxidante, acesta o sa lupte eficient cu gripa.
Lapte – Este o sursa mare de vitamina D si te ajuta sa lupti cu raceala si gripa.
Bauturi cu continut caloric mare – cand esti foarte bolnava o bautura cu continut marit de calorii te poate ajuta sa iti recapeti puterea. Adauga pudra de proteina din lapte de migdale si din banana pentru potasiu.
Sursa: www.health.com