Cei care se vaccinează împotriva Covid-19 vor avea parte de o zi liberă. Klaus Iohannis a luat deciziaFiecare persoană care se vaccinează va primi o zi liberă pentru fiecare doză efectuată! Președintele Klaus Iohannis a dat legea astăzi.


In articol:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, 23 iulie 2021, că persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 vor avea parte, la cerere, de o zi liberă plătită pentru feicare doză făcută, care nu va intra în concediul de odihnă.

Zilele libere sunt valabile pentru angajații din domeniul public, dar și cel privat, și inclusiv al studenților și elevilor care vor beneficia de scutire pentru ziua în care vor merge să efectueze vaccinul.

Citeste si: Certificatul Covid va fi obligatoriu din 6 august în Italia și va fi folosit chiar și la restaurant

"Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi

privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti". Acestea sunt drepturile, conform actului normativ.

Citeste si: „În dulap? În altă parte nu găseai s-o ascunzi?” Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda în fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii care se vaccinează pentru a primi zilele libere?

Conform legii, cei care vor dori să beneficieze de zilele libere trebuie să facă dovada vaccinării împotriva Covid-19 pe baza adeverinței de vaccinare.

Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre ce vom avea voie să facem și ce nu de la 1 august: „Nu sunt foarte multe”

"Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi".

Vaccinul anti-Covid
Vaccinul anti-Covid vine cu beneficii pentru angajați[Sursa foto: PixaBay]

Aceste dispoziţii nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

"Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia”, este condiția obținerii unei zile libere, conform legii.


Abonează-te pe

Citește și:

Motivul pentru care Alina Pușcaș nu a fost prezentă la înmormântarea tatălui ei. Prezentatoarea TV a mărturisit totul

„Degustăm mâncarea pentru nuntă.” Un mare eveniment va avea loc în familia Sterp. Ileana a făcut anunțul

Tradiții de echinocţiu de primăvară. Ce E BINE să faci, azi, pentru a atrage norocul în viața ta - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 18 martie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă? - stirilekanald.ro

Edu.ro Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023: Când vor fi disponibile subiectele online? - kanald.ro

Un nou scandal în industria muzicală? Adrian Enache și Aurelian Temişan, schimb de replici dure: ”Păi ce să-i fac, dacă e mai sobru”. Ce și-au reproșat și de unde a pornit... - radioimpuls.ro

Fiul Vicăi Blochina s-a mutat cu Victor Pițurcă! De ce nu mai vrea Edan să stea cu mama lui?! - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețetă de Friptură de porc cu legume, delicioasă și versatilă
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri