„Cei care nu se leapădă de pisica lor vor merge în Iad!” Ce mesaj a transmis un preot din România pe rețelele de socializare

„Cei care nu se leapădă de pisica lor vor merge în Iad!” Ce mesaj a transmis un preot din România pe rețelele de socializare

Un preot ortodox a emis o declarație extrem de critică, numită în termeni bisericești "anatema", la adresa persoanelor care manifestă afecțiune sau închinare față de pisici și câini, afirmând că acestea nu vor fi moștenitoare ale Împărăției Cerurilor.

Este demn de remarcat faptul că acest preot nu este la prima abatere de acest fel.

Citește și: Moșii de vară 2023. Ce trebuie să împartă femeile în această zi de sărbătoare

Ce mesaj a transmis un preot din România

Părintele Matei Vulcănescu, cunoscut pentru declarațiile sale controversate, a publicat pe Facebook un mesaj care a generat o puternică reacție în comunitate. Acest mesaj a provocat surpriză și nedumerire printre oameni, având un impact semnificativ asupra opiniei publice. Preotul ortodox susține că persoanele care manifestă afecțiune și iubire față de pisici și câini vor ajunge în iad.

„Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afirmând că sunt mai buni că oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”, a scris pe Facebook preotul ortodox Matei Vulcănescu.

Trebuie subliniat faptul că termenul "anatema" din terminologia bisericească se referă la o formă de excomunicare, prin care o persoană este exclusă sau declarată în afara comunității bisericești.

Postarea recentă a părintelui vine în urma unei alte declarații pe rețelele sociale, în care el afirmă că oamenii trebuie să aleagă între pisică și divinitate.

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

„Ori pisica ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”, a spus preotul.

Ce mesaj a transmis un preot din România pe rețelele de socializare

Ce mesaj a transmis un preot din România pe rețelele de socializare

[Sursa foto: Facebook]

Preotul nu este la primul derapaj de acest gen

Părintele este cunoscut pentru felul său controversat și pentru modul macabru de exprimare a opinilor.

Mesajele pe care le transmite celor care îl urmăresc îi șochează de-a dreptul pe cei de acasă, iar reacțiile sunt unele pe măsură.

Matei Vulcănescu, care a absolvit Facultatea de Teologie din București și este preot în Grecia, nu este membru al Bisericii Ortodoxe Române. În vara anului 2015, Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a emis o hotărâre prin care i s-a interzis preotului să pășească în orice biserică, mănăstire sau schit din județele sud-estice ale României.

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Pe 7 noiembrie 2016, preotul Matei Vulcănescu a postat un mesaj care a generat un puternic scandal. Conținutul mesajului a provocat indignare și dezaprobare în comunitate. Acesta sugera că pruncii avortați vor ajunge în iad.

„Nu mai omorați copii în pântece pentru că îi trimiteți în iad, mai bine nașteți-i, botezați-i și apoi omorați-i. E un păcat mai mic!“, a mai scris preotul controversat.

Ce mesaj a transmis un preot din România pe rețelele de socializare

Ce mesaj a transmis un preot din România pe rețelele de socializare

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Sărbatoarea Floriilor 2023: Ce trebuie să aibă femeile în portofel pentru a avea norocCitește și:

Înălțarea Domnului 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe data de 25 mai

Cine este Sonia Simionov. “Ştii cum e, când simţi că nu mai poţi, mai poţi puţin!”

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies