Ceaiuri care te întăresc și te ajută să dormi mai bine!


Ceaiuri care te întăresc și te ajută să dormi mai bine!

zi frumoasă și productivă se cunoaște după somnul pe care l-ai avut cu o noapte înainte. Și dacă vrei să te bucuri de un somn cât mai odihnitor, află de la noi câteva secrete importante.


In articol:

Ceaiuri care te întăresc și te ajută să dormi mai bine! O zi frumoasă și productivă se cunoaște după somnul pe care l-ai avut cu o noapte înainte.

Și dacă vrei să te bucuri de un somn cât mai odihnitor, află de la noi câteva secrete importante.

În primul rand, pentru un somn odihnitor, temperatura din cameră nu trebuie să fie prea ridicată, iar telefoanele și televizorul trebuie să fie închise cel puțin cu o jumătate de oră înainte de a te băga în pat. Diferite studii au mai arătat că și o baie caldă înainte de somn te poate ajuta să te relaxezi, dar și anumite plante pe care le poți consuma înainte de seară.

Ceaiuri care te întăresc și te ajută să dormi mai bine!
Ceaiuri care te întăresc și te ajută să dormi mai bine!

Pentru o stare de liniște și de relaxare, este recomandat să consumi seara, înainte de culcare ceaiuri care conțin valeriana, mușețel, tei, verbină sau melisă.

Ceaiul de valeriană

Ceaiul de valeriană își are originile în Asia și Europa, iar florile sale se folosesc în prepararea parfumurilor. Rădăcina plantei în schimb se folosește pentru tratarea insomniilor, a stărilor nervoase, a durerilor de cap și a palpitațiilor.

S-a dovedit științific că ceaiul de valeriană te ajută să adormi mai repede, să te odihnești mai bine și să reduci stările de anxietate.

Citeste si: Cele mai bune ceaiuri pentru balonare. O să te simți bine imediat

Ceaiul de mușețel

Mușețelul a fost dintotdeauna folosit ca remediu natural pentru reducerea inflamațiilor, a trata anxietatea, dar și insomnia.

Efectele sale calmante sunt atribuiite unei componente denumita apigenină. Aceasta este responsabilă cu influențarea activității anumitor receptori din creie, care favorizează reducerea stării de anxietate și oferă un somn mai profund și odihnitor.

Ceaiul de melisă

Roinița, denumită și melisa, este considerată a fi o plantă calmantă și a fost folosită de foarte mulți ani în reducerea stresului, tratarea anxietății, îmbunătățirea somnului dar și a poftei de mâncare. Este una din putinele plante cu efect sedativ asupra sistemului nervos.

Citeste si: Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!

Ceaiul de tei

Mulțumită calităților sale de relaxare, ceaiul de tei este recomandat a fi consumat de către persoane care au tulburări de somn. Pe lângă efectele multiple benefice pe care le aduce asupra sistemului nervos, este indicat și în ameliorarea simptomelor de răceală și gripă.

Ceaiul de verbină

Este cunoscută pentru ameliorarea a nenumărate boli ce țin de sistemul nervos. Verbina te poate ajuta să scapi de insomnie și de stările de agitație, cât și de dureri de cap.


Abonează-te pe

Citește și:

De ce să bei ceai verde în fiecare zi!

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

97 MESAJE de SFÂNTUL Nicolae 2021. Surprinde-ți părinţii, iubitul, bunicii, socrii, soţul, profesorii, șefii sau colegii cu un mesaj de 6 decembrie 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri