Ceaiuri care iti ajuta somnul si iti intaresc imunitatea!

Ceaiuri care iti ajuta somnul si iti intaresc imunitatea!
Ceaiuri care iti ajuta somnul si iti intaresc imunitatea!

O zi frumoasă și productivă se cunoaște după somnul pe care l-ai avut cu o noapte înainte.

Ceaiuri care te întăresc și te ajută să dormi mai bine! O zi frumoasă și productivă se cunoaște după somnul pe care l-ai avut cu o noapte înainte. Și dacă vrei să te bucuri de un somn cât mai odihnitor, află de la noi câteva secrete importante.

În primul rand, pentru un somn odihnitor, temperatura din cameră nu trebuie să fie prea ridicată, iar telefoanele și televizorul trebuie să fie închise cel puțin cu o jumătate de oră înainte de a te băga în pat.

Diferite studii au mai arătat că și o baie caldă înainte de somn te poate ajuta să te relaxezi, dar și anumite plante pe care le poți consuma înainte de seară.

Ceaiuri care iti ajuta somnul si iti intaresc imunitatea!
Ceaiuri care iti ajuta somnul si iti intaresc imunitatea![Sursa foto: PixaBay]

Pentru o stare de liniște și de relaxare, este recomandat să consumi seara, înainte de culcare ceaiuri care conțin valeriana, mușețel, tei, verbină sau melisă.

Ceaiul de valeriană

Ceaiul de valeriană își are originile în Asia și Europa, iar florile sale se folosesc în prepararea parfumurilor. Rădăcina plantei în schimb se folosește pentru tratarea insomniilor, a stărilor nervoase, a durerilor de cap și a palpitațiilor. S-a dovedit științific că ceaiul de valeriană te ajută să adormi mai repede, să te odihnești mai bine și să reduci stările de anxietate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ceaiul de mușețel

Mușețelul a fost dintotdeauna folosit ca remediu natural pentru reducerea inflamațiilor, a trata anxietatea, dar și insomnia. Efectele sale calmante sunt atribuiite unei componente denumita apigenină. Aceasta este responsabilă cu influențarea activității anumitor receptori din creie, care favorizează reducerea stării de anxietate și oferă un somn mai profund și odihnitor.

Ceaiuri care iti ajuta somnul si iti intaresc imunitatea!
Ceaiuri care iti ajuta somnul si iti intaresc imunitatea![Sursa foto: PixaBay]

Ceaiul de melisă

Roinița, denumită și melisa, este considerată a fi o plantă calmantă și a fost folosită de foarte mulți ani în reducerea stresului, tratarea anxietății, îmbunătățirea somnului dar și a poftei de

mâncare. Este una din putinele plante cu efect sedativ asupra sistemului nervos.

Ceaiul de tei

Mulțumită calităților sale de relaxare, ceaiul de tei este recomandat a fi consumat de către persoane care au tulburări de somn. Pe lângă efectele multiple benefice pe care le aduce asupra sistemului nervos, este indicat și în ameliorarea simptomelor de răceală și gripă.

Citeste si: Ceaiuri care-ți rezolvă problemele tenului. Încearcă-le și tu!

Citeste si: Ceaiul de mușețel pentru păr. Cum să îl prepari și cum să îl aplici pentru cele mai bune rezultate

Ceaiul de verbină

Este cunoscută pentru ameliorarea a nenumărate boli ce țin de sistemul nervos. Verbina te poate ajuta să scapi de insomnie și de stările de agitație, cât și de dureri de cap.Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum l-a cunoscut Anamaria Prodan pe Ronald Gavril și care au fost reacțiile când cei doi și-au afișat relația. “Eu cred foarte mult în destin.”

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

Alexandra, în lacrimi, după toate glumele făcute de Gagea. Patrick încearcă să o consoleze. „Acum m-am aprins mai tare.”

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies