Beneficiile musetelului pentru sanatate. Vei fi uimita!


Mușețelul, sau în denumirea sa de specialitate, matricaria recutita (clasificare botanică), este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale extraordinare.


In articol:

Ce beneficii pentru sănătate are mușețelul. Află totul aici! Mușețelul, sau în denumirea sa de specialitate, matricaria recutita (clasificare botanică), este o plantă recunoscută pentru proprietățile sale extraordinare și folosită în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri.

Mușețelul este cel mai bine recunoscut în principal pentru aportul și beneficiile pe care acesta le aduce în problemele stomacale, dar aria sa de acțiune se extinde și la nivelul altor afecțiuni. 

Beneficiile muusetelului pentru sanatate. Vei fi uimita!

Beneficiile muusetelului pentru sanatate. Vei fi uimita!

[Sursa foto: PixaBay]

Mușețelul se prepară cel mai bine sub formă de ceai, realizat din florile plantei care au o culoare galben-aurie și o aromă tare plăcută. Ceaiul de mușețel poate ameliora numeroase probeme de sănătate, precum cele din sfera intestinala, dar și cele legate de anxietate, insomnii și multe altele.

Desigur, înainte de a apela la un remediu naturist realizat din plante, este necesar a se cere sfatul unui medic specialist, deoarece remediile naturiste pot avea și contraindicații. Prezentăm în cele ce urmează o listă cu cele mai cunoscute beneficii pe care le aduce mușețelul:

Este un produs de curățare natural

Ceaiul de mușețel poate fi folosit cu succes pentru spălarea tenului, întrucât are proprietăți de curățare, antioxidante și de vindecare.

În plus, ceaiul de mușețel este și un bun agent hidratant și este considerat a fi un remediu eficient în rutina de îngrijire a pielii.

Ceaiul de mușețel accelerează procesul de vindecare

Ceaiul de mușețel accelerează procesul de vindecare atunci când vorbim despre răni minore. Aplicat asupra rănilor, acesta are efect de dezinfectare. Această utilizare își are originie încă din antichitate, fiind utilizat cu succes de popoarele de egipteni, precum și de popoarele de greci.

Raționamentul pentru spălarea rănilor cu ceai de mușețel este că ajută la vindecarea rănilor mai rapid.  

Ceaiul de mușețel îmbogățește culoarea părului

S-a descoperit de foarte mult timp că spălarea parului blond cu ceai de mușețel are proprietatea de a potența culoarea acestuia. Trebuie însă realizat procedeul o perioadă mai lungă de timp, astfel încât efectele acestuia să devină vizibile.  

Ceaiul de mușețel calmează spasmele

S-a demonstrat că mușețelul are proprietăți puternice antiinflamatoare și antispasmodice, fiind foarte eficient în tratarea crampelor la stomac, cât și în tratarea crampelor intestinale. În plus, ceaiul de mușețel ameliorează senzația de balonare.

Citeste si: Ceaiuri pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta

Citeste si: Ceaiul de mușețel pentru păr. Cum să îl prepari și cum să îl aplici pentru cele mai bune rezultate

Citeste si: Ceaiul de mușețel pentru păr. Cum să îl prepari și cum să îl aplici pentru cele mai bune rezultate


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: 7 tratamente naturale pentru păr deteriorat pe care le poți face acasă

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

CITEȘTE: Cine este ELENA CHIRIAC. Biografie: data nașterii, vârstă, carieră

CITEȘTE: Cine este RADU VÂLCAN. Biografie: data nașterii, vârstă, căsătorii , copii, carieră

CITEȘTE: Cine este RADU ITU. Biografie: data nașterii, afacere, iubită

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEŞTE: Horoscop zilnic 26 ianuarie 2022. O zodie primește ceea ce merită.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri