Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!


Știai că ceaiul negru este consumat zilnic de sute de milioane de oameni de pretutindeni? Este deosebit de apreciat pentru calitățile sale răcoritoare și energizante care sunt cu totul benefice pentru organism, dar și pentru gustul sau aromat și intens.


In articol:

Ceaiul negru: proprietăți și beneficii! Știai că ceaiul negru este consumat zilnic de sute de milioane de oameni de pretutindeni? Este deosebit de apreciat pentru calitățile sale răcoritoare și energizante care sunt cu totul benefice pentru organism, dar și pentru gustul sau aromat și intens.

Desi ceaiul este originar din China, în prezent, cea mai mare producție de ceai negru are loc în Kenya, iar tara cu cel mai mare consum din lume este Turcia.

Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!
Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!

Felul în care se produce ceaiul negru

Ceaiul negru, la fel ca și ceaiul verde, provine din frunzele aceleiași plante, respectiv arbustul de ceai Camelia Sinensis. Diferențele dintre cele doua tipuri de ceai, respectiv de compuși chimici, culoare și arome provin de la modalitatea în care frunzele de ceai sunt procesate după cules. Astfel, ceaiul verde este procesat din frunze care au fost opărite și uscate imediat după recoltare, în timp ce modalitatea în care se fabrică ceaiul negru implica mai multe etape și este mai complexă, intre care măcinarea și oxidarea.

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Un aspect demn de luat în considerare care influențează aroma și intensitatea ceaiului negru este momentul în care au fost culese frunzele. Există posibilitatea de recoltare anuală ori multianuală iar momentul din an în care a fost cules sortimentul de ceai negru influențează aroma și savoarea acestuia.

Beneficiile ceaiului negru

Există numeroase studii care să ateste efectele pozitive pe care ceaiul negru le are asupra organismului și a stării generale de sănătate, ceaiul negru fiind recunoscut pentru aportul său.

Citeste si: Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Citeste si: Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Este un ajutor de nădejde în prevenirea și combaterea anumitor probleme medicale. Prezentam în cele ce urmează principalele proprietăți pe care ceaiul negru le aduce prin consumul său:

  • Îmbunătățește starea generala de sănătate
  • Stimulează activitatea cerebrala
  • Ajuta la controlul nivelului de zahar din sânge
  • Poate reduce riscul apariției accidentului vascular cerebral
  • Previne afecțiunile cardiovasculare
  • Contribuie la reducerea colesterolului „rău”
  • Regenerează pielea și ajută la cicatrizarea arsurilor
  • Ajută la întărirea sistemului osos
  • Îmbunătățește sănătatea orală
  • Combate stresul

Citește și:

Anghinarea: proprietăți și beneficii pentru un stil de viață echilibrat!

Top 10 cel mai bine plătite vedete din lume. Surpriză mare pe primul loc

Mașina de peste 150.000 de euro a Oanei Zăvoranu a fost lovită! Șoferul a fugit!

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș de la „Bravo, ai stil! Celebrities” continuă scandalul! "Sunt convinsă că este mai bună dansatoare,decât prezentatoare!"

Horoscop zilnic luni, 26 octombrie 2020. Află ce zodie își poate schimba locul de muncă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cristina Șișcanu și Roxana Nemeș, scandal nemaiîntâlnit, chiar în fața telespectatorilor! "Ești disperată să fii în centrul atenției! Sunteți niște gaițe!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri