Pentru a prepara acest ceai urologic, de dizolvare a pietrelor la rinichi si eliminarea lor fara durere, putem folosi doar frunzele de mesteacan, sau un amestec din frunze, seva si scoarta de mesteacan.
Varianta propusa de noi este un ceai mix, compus din mai multe plante cu efecte diuretice puternice.
Reteta ceai pentru pietre si inflamatii la rinichi
Ingrediente
Frunze de mesteacan (3 lingurite)
Frunze de soc (2 lingurite)
Matase de porumb (1/2 lingurita)
Patrunjel (1/2 lingurita)
Urzica (1/2 lingurita)
Frunze de afin (1 lingurita)
1 cana de apa
Preparare
Se combina toate plantele si se pune 1 lingura de amestec intr-o cana.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
O varianta mai simpla este sa beti doar ceai de mesteacan simplu.
Efecte
Acest ceai este recomandat adesea si persoaneloe care sufera de diabet in stadiu incipient. Se pot bea cate 2-3 cani de ceai pe zi, cu inghitituri mici, fara indulcitori.
Frunzele de mesteacan, foarte bogate in vitamina C, sunt considerate unul din cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea afectiunilor tractului urinar. Au o actiune diuretica puternica – stimuleaza secretia urinei de 5-6 ori mai mult decat in mod normal – depurativa, diaforetica, antiseptica urinara si intestinala si antibacteriana (E.coli).
Ceaiul ajuta atat la vindecarea rinichilor afectati, cat si a celorlalte organe care sufera din cauza acumularii excesive de apa in corp – vezica, ficatul, articulatiile.
Frunzele de mesteacan ajuta totodata la eliminarea proteinelor din urina si la purificarea sangelui. Ceaiul preparat din frunze de mesteacan ajuta inclusiv la scaderea colesterolului, tratarea reumatismului, edemelor (umflarea corpului din cauza acumularii excesului de apa din tesuturi) si a febrei.
Frunzele de mesteacan se culeg in toata perioada lor de vegetatie, seva se colecteaza la sfarsitul lunilor februarie-martie, iar scoarta se culege primavera si toamna.
Contraindicatii
Ceaiul de mesteacan este contraindicat in sarcina si alaptare, copiilor mici si celor care au alergie la aceasta planta.
Deoarece frunzele mesteacanului au proprietati diuretice foarte puternice, nu trebuie depasita doza recomandata zilnic. La peste 100 g de mesteacan pe zi pot sa apara probleme de sanatate.
Sursa: www.lataifas.ro