Cea mai puternică rugăciune pentru postul Paștelui! Desface toate necazurile din viața ta


A început Postul Mare, iar credincioșii din întreaga lume se pregătesc pentru marea sărbătoare a învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Pe lângă post, preoții recomandă și rugăciunea. Iată Rugăciunea de ajutor în Postul Mare care te ajută să treci mai ușor peste problemele din viața ta.

Pentru ca perioada postului să treacă ușor, fără ispite, este bine să ne rugăm.

„O, Doamne Dumnezeule Atotputernic, zidirea mâinilor Tale suntem. Pecetluiţi cu gândul voinţei Tale de mântuire, dar neascultând poruncile Tale, ne-am abătut pe căile nedreptăţii. Din pământ m-ai zidit. Și cu suflarea duhului iubirii Tale m-ai arătat ca o făptură minunată, încununată cu frumuseţe dumnezeiască. Dar eu, neluând seama la cinstea cu care m-ai învrednicit, m-am coborât în adâncul fărădelegilor. Curăţeşte inimile noastre. Și trimite apa îndurărilor Tale întru care îneacă toată cugetarea cea pătimaşă.

Citeste si: Mucenici. Cu ce ocazie se fac mucenicii? Cea mai bună și ușoară rețetă de mucenici pentru 9 martie

În noroiul slavei deşarte pururea alunecăm. Și cădem în groapa tuturor răutăţilor, fiind cu totul osândiţi. Întinde-ne mână de ajutor, Doamne, şi ne urcă pe muntele nevoinţelor, dăruindu-ne totodată şi lumina pocăinţei. Dă-ne şi coiful nădejdii în vremea tulburării gândurilor rele şi întrarmează-ne cu săgeţile rugăciunii de foc, ca să doborâm pe vrăjmaşii cei ce ne necăjesc.

Rugaciune post

Doamne, ajută-ne și ne miluiește!

Citeste si: Cand pica Pastele Ortodox si Pastele Catolic in 2020. Libere de Paste pentru romani

Moise a postit 40 de zile şi a primit din mâna Ta tablele legii, însă acum Însuţi scrie cu degetul Tău dumnezeiesc gândurile înţelepciunii Tale, care să ne călăuzească la tot lucrul cel bun. Suntem firi slabe şi lesne biruite de păcat, dar cu braţul puterii Tale ridică-ne deasupra valurilor patimilor noastre şi dă-ne a privi spre adâncurile milostivirii Tale. Pune în inimile noastre dragostea de rugăciune şi cu adierile dorului Tău învăluie sufletele noastre. Învaţă-ne a iubi mai mult curăţia şi mintea noastră o arată tablă a cugetărilor îngereşti scrise cu slovele Duhului Tău înţelepţitor.

Citeste si: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

Să se atingă de inima noastră împietrită scânteia iubirii Tale de oameni şi să o prefacă în ceară în care cu degetul Tău dumnezeiesc să închipui cuvinte iubitoare faţă de aproapele. Greu suferim povara neputineţelor noastre şi adesea ne tânguim fiind biruiţi de vărjmaşii noştri nevăzuţi, dar adâncul milostivirii şi îndurărilor Tale este mare, deci totdeauna sprijineşte-ne cu braţul Tău puternic pe cărarea postului.'


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Gratiela Duban: „Simt nevoia sa mananc in continuare orez...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri