Cea mai bună rețetă de cușcuș. O mâncare de post ușor de gătit

reteta cuscus cu legume
Cea mai bună rețetă de cușcuș. O mâncare de post ușor de gătit

Cușcușul se prepară imediat și merge alături de legume, carne sau pește. Noi vă învățăm cea mai simplă rețetă, pentru un cușcuș delicios.

În ultima perioadă, cușcușul a început să fie apreciat și în România. Din ce în ce mai multe gospodine prepară diverse rețete cu acest ingredient, bogat în vitamine, minerale și fibre. Dacă vreți să preparați un prânz delicios sau o cină ușoară și rapidă, încercați neapărat să faceți cușcuș cu legume. Este o rețetă extrem de simplă, pentru care nu aveți nevoie de prea multă experiență în bucătărie.  

Cușcușul cu legume, o masă sănătoasă și gustoasă

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe cușcușul

reteta cus cus

Citeste si: DESCOPERĂ: Rețete sandwich pentru drum

Cușcușul se fierbe repede, în apă sau în supă de legume sau de pui. Trebuie doar să puneți lichidul la fiert, adăugați ulei de măsline, unt și sare și apoi puneți cușcușul. 

Ca să vă orientați mai bine, trebuie să știți că la o cană de cușcuș, trebuie să folosiți o cană de apă. Cușcușul va fi fiert în aproximativ 5 minute. 

Este un aliment care se asortează cu legume, mai ales acum, în perioada postului. Cușcușul poate fi servit însă și alături de pește sau cu diferite fripturi. 

Dacă vreți să preparați o mâncare de post, iată ce ingrediente vă trebuie, pentru cel mai delicios cușcuș cu legume: 

Ingrediente pentru rețetă de cușcuș

  • 250 g cușcuș
  • un dovlecel
  • doi ardei grași
  • 3 morcovi
  • o ceapă
  • câteva roșii 
  • o jumătate de cub de concentrat de legume
  • 400 ml apă
  • 40 g unt
  • ulei de măsline

Cum se prepară cușcușul cu legume

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții

Cuscus cu legume jamila

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui pâinea. Ce alternative poți găsi cu ușurință

Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Curățați și spălați bine toate legumele. Într-o oală mai mare, puneți apă și adăugați morcovii, ardeii, dovlecelul, roșiile și ceapa, toate tocate mai mărunt. 

Adăugați și concentratul de legume și lăsați să fiarbă, aproximativ 20 de minute. Separat, într-o altă crăticioară, topiți untul, adăugați puțin ulei de măsline, apa fierbinte în care au fiert legumele și puneți cușcușul să fiarbă, pentru 5 minute. Acoperiți oala cu un capac. 

Nu uitați să amestecați din când în când, ca să nu se lipească. După ce cușcușul s-a fiert, îl amestecați ușor cu legumele fierte și gata, mâncarea poate fi servită!

Deasupra, puteți presăra pătrunjel verde, tocat mărunt, sau frunze de mentă proaspătă. Cușcușul se poate consuma atât fierbinte, cât și rece. Este la fel de gustos. 

Puteți înlocui garniturile de cartofi cu deliciosul cușcuș sau îl puteți consuma în loc de mămăligă.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum sau cu ce se mănâncă creveții

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies