Cea mai buna negresa din lume! Vezi cum o prepara Elena Lasconi!

Cea mai buna negresa din lume! Vezi cum o prepara Elena Lasconi!
Cea mai buna negresa din lume! Vezi cum o prepara Elena Lasconi!

Elena Lasconi iti da reteta ei pentru cea mai buna negresa din lume! Iata cum se prepara!

 

Ingrediente:
5 oua
250 gr unt (80% grasime)
400 gr zahar tos
50 gr cacao
15o gr faina
4 linguri de lapte
20 gr portocala confiata
50 gr ciocolata cu lapte (pentru glazura)
Mod de preparare:
Iata cum am procedat: primul lucru pe care l-am facut a fost sa scot toate ingredientele afara din frigider. Am dat drumul la cuptor la 200 de grade. Cand ingredientele au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba. Am frecat (cu mixerul) untul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (200 gr).
Am separat albusurile de galbenusuri. Am continuat sa amestec compozitia de unt cu mixerul si am adagat pe rand galbenusurile, apoi cacaoa, laptele si faina.
Am tapetat o tava cu hartie pergament, am pus compozitia si am dat-o la copt. Apoi, am cautat doua cratite care sa intre una in alta. In cratita mai mare am pus apa la fiert. Important este ca cealalta cratita, mai mica, sa nu se atinga cu baza de apa fiarta.
Asa am realizat un bain marie perfect. Am batut cu mixerul albusurile. Cand s-au intarit am adaugat “in ploaie” restul de zahar si am continuat sa bat cu mixerul cel putin 15 min. Apoi toata compozitia am pus-o in cratita mai mica (cea fara apa) si am continuat sa o bat cu telul pe bain marie (aburi) pana  cand zaharul s-a topit complet, a devenit lucioasa si tare (ca in imaginea de mai jos).
La final am adaugat si portocala confiata taiata cubulete mici.
Am scos apoi prajitura din cuptor( nu trebuie sa fie coapta bine, in mijloc trebuie sa fie aproape cruda) am turnat bezeaua peste, am  intins-o usor cu o lingura si am mai dat-o la cuptor pana cand a prins, deasupra, o usoara culoare aurie. Dupa aceea am  scos-o din cuptor si am pus glazura de ciocolata deasupra (am topit ciocolata cu 2 linguri de lapte).
Asta e tot.
Sursa: FoodStory.ro

Ingrediente:

5 oua
250 gr unt (80% grasime)
400 gr zahar tos
50 gr cacao
15o gr faina
4 linguri de lapte
20 gr portocala confiata
50 gr ciocolata cu lapte (pentru glazura)

Mod de preparare:

Iata cum am procedat: primul lucru pe care l-am facut a fost sa scot toate ingredientele afara din frigider.

Am dat drumul la cuptor la 200 de grade. Cand ingredientele au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba. Am frecat (cu mixerul) untul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (200 gr). Am separat albusurile de galbenusuri. Am continuat sa amestec compozitia de unt cu mixerul si am adagat pe rand galbenusurile, apoi cacaoa, laptele si faina.

Am tapetat o tava cu hartie pergament, am pus compozitia si am dat-o la copt. Apoi, am cautat doua cratite care sa intre una in alta. In cratita mai mare am pus apa la fiert. Important este ca cealalta cratita, mai mica, sa nu se atinga cu baza de apa fiarta. Asa am realizat un bain marie perfect. Am batut cu mixerul albusurile. Cand s-au intarit am adaugat “in ploaie” restul de zahar si am continuat sa bat cu mixerul cel putin 15 min. Apoi toata compozitia am pus-o in cratita mai mica (cea fara apa) si am continuat sa o bat cu telul pe bain marie (aburi) pana  cand zaharul s-a topit complet, a devenit lucioasa si tare (ca in imaginea de mai jos). La final am adaugat si portocala confiata taiata cubulete mici.

Am scos apoi prajitura din cuptor( nu trebuie sa fie coapta bine, in mijloc trebuie sa fie aproape cruda) am turnat bezeaua peste, am  intins-o usor cu o lingura si am mai dat-o la cuptor pana cand a prins, deasupra, o usoara culoare aurie. Dupa aceea am  scos-o din cuptor si am pus glazura de ciocolata deasupra (am topit ciocolata cu 2 linguri de lapte). Asta e tot.

Sursa: FoodStory.ro

 

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Gândurile lui Ionuț Cercel, în zi de sărbătoare. Artistul are și o mare tristețe în suflet: „Nicio zi nu va mai fi la fel pentru mine.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Niculina Stoican, gânduri despre bunica ei, în prag de sărbători, cu lacrimile în ochi. Cum a visat-o recent și la ce se gândește când își amintește de ea: „Tot timpul mă întorc în copilărie.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies