Ce zodie ești în zodiacul indian în funcție de data nașterii și particularitățile fiecărui semn


Pe lângă zodiacul chinezesc, mai există și zodiacul indian. Însă știați ce zodie sunteți în acesta?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce zodie este mai exact în zodiacul indian în funcție de data ta de naștere. În plus, descoperă și care sunt caracteristicile tale, în funcție de ce zodie ești, în zodiacul indian.

 

Ce zodie ești în zodiacul indian în funcție de data nașterii

Zodiacul indian, denumit și ca hindus vechi, este un zodiac solar decadal. Acesta ține cont de poziția relativă Pamânt-Soare iar succesiunea zodiilor începe la echinocțiul de primăvară. Se observă imediat că zodiile din zodiacul indian corespund cu zodiile europene.

Perioada calendaristică menționată la fiecare zodie este aproximativă. Zodiile nu încep în fiecare an la aceeași dată și oră.

 • Prima triadă: Toporișcă, Cal, Birjar (aprox. 21 martie- 19 aprilie)
 • A doua triadă: Foc, Capră, Elefant (aprox. 20 aprilie- 20 mai)
 • A treia triadă: Fir, Phoenix, Diamant (aprox. 21 mai- 20 iunie)
 • A patra triadă: Vier, Șarpe, Țestoasă (aprox. 21 iunie- 22 iulie)
 • A cincea triadă: Câine, Vânător, Urs (aprox. 23 iulie- 22 august)
 • A șasea triadă: Fecioară, Pană, Rândunică (aprox. 23 august- 22 septembrie)
 • A șaptea triadă: Balanță, Uliu, Maimuță (aprox. 23 septembrie- 22 octombrie)
 • A opta triadă: Delfin, Turn, Leu (aprox. 23 octombie- 21 noiembrie)
 • A noua triadă: Pustnic, Scoică, Metal (aprox. 22 noiembrie- 21 decembrie)
 • A zecea triadă: Funie, Lotus, Arcaș (aprox. 22 decembrie- 19 ianuarie)
 • A unsprezecea triadă: Vultur, Caleașcă, Apă (aprox. 20 ianuarie- 18 februarie)
 • A douăsprezecea triadă: Perla, Corabie, Yoghin (aprox. 19 februarie- 20 martie)

horoscop 2022

Citeste si: DRĂGAICA 2022: Ce se face de Sânziene

 

Particularitățile fiecărei zodii

Berbec

Zodiile Toporișcă, Cal și Birjar corespund zodiei Berbec.

Zodia Toporișcă -  21-30 martie

Caracteristici: fire energică și sociabilă.

Persoană harnică, perseverentă și încrezătoare în propriile forțe. Nativului îi plac mult discuțiile și mai ales controversele, în care își susține cu ardoare punctul de vedere. Poate deveni intolerant și rigid. Pe plan sentimental, se dovedește a fi foarte tandru.

Zodia Cal -  31 martie- 9 aprilie

Caracteristici: Persoană sociabilă și spirituală. Înconjurată de prieteni, atrage prin firea sa veselă, dar rămâne mereu o individualitate. Deține un set propriu de valori și nu prea îi pasă de părerea altora. Preferă să găsească soluții proprii și are tendința de a sta mult pe gânduri înainte de a lua o decizie importantă.

Zodia Birjar -  10-19 aprilie

Caracteristici: Fire voluntară și un spirit cercetător. Își schimbă meseria des, este destul de schimbător în opinii și atitudini, îi plac începuturile. Este loială și statornică în relații. Poate fi un bun conducător în schimbare, revoluție și progres.

 

Taur

Zodiile Foc, Capră și Elefant corespund zodiei Taur.

Zodia Foc -  20-29 aprilie

Caracteristici: Fire sensibilã și apreciază arta în general. Are un simț al umorului deosebit. Este o persoană sentimentală și romantică, fidelă în dragoste și pune multă pasiune în tot ce face.

Zodia Capră -  30 aprilie- 10 mai

Caracteristici: Este un optimist convins și o persoană energică și temperamentală. Este foarte inteligent, iar în viața sentimentală, nu este deloc grăbit. Știe să aștepte și să-și aleagă cu răbdare partenerul.

Zodia Elefant -  11-20 mai

Caracteristici: Este o persoană liniștită și așezată, răbdătoare și perseverentă. Reușește întotdeauna să-și atingă scopurile. Ține foarte mult să aibă o profesie care să-i facă plăcere. Poate fi un angajat conștiincios și foarte eficient. În viața personală, este un familist convins.

 

Gemeni

Zodiile Fir, Phoenix și Diamant corespund zodiei Gemeni.

Zodia Fir -  21-30 mai

Caracteristici: este dotată cu un farmec deosebit, cu care îi cucerește pe cei din jur. Este un maestru al cuvintelor. Poate fi un orator sau un povestitor desavârsit. Este o persoană serioasă și conștiincioasă.

Zodia Phoenix -  31 mai- 10 iunie

Caracteristici: Este o persoană foarte agreabilă, un om de caracter, se arată atent și întelegator, un bun ascultător și sfătuitor. Pe plan profesional, este foarte conștiincios. În relațiile sentimentale, mizează pe întelegere reciprocă, tandrețe și sinceritate.

Zodia Diamant -  11-20 iunie

Caracteristici: Este strălucitor în societate și suficient de orgolios încât să aibă admirația necondiționată a celor din jur. Este foarte sensibil la complimente și este o persoană inteligentă, având tendința de a fi superficial și nu prea conștiincios. În dragoste, este adesea capricios și egoist.

 

Rac

Zodiile Vier, Șarpe și Țestoasă corespund zodiei Rac.

Zodia Vier -  21-30 iunie

Caracteristici: Este o persoană cu gusturi rafinate, care iubește arta. Este și foarte inteligent și se pricepe la matematică, metafizică și viitorologie. Știe să se facă plăcut de cei din jur. Nu este foarte harnic și are tendința de a profita de ceilalți.

Zodia Șarpe -  1-11 iulie

Caracteristici: se ghidează în viață după vorba "trăiește clipa". Este o fire impulsivă și extremistă. Este un partener foarte incomod și imprevizibil. Preferă să lucreze pe cont propriu și este adeptul afacerilor bănoase. Pe plan sentimental, este inconstant și nu tocmai fidel, un aventurier.

Zodia Țestoasă -  12-22 iulie

Caracteristici: este timid și are o fire sensibilă. Adesea devine dependent de altă persoană, pe a cărei protecție se bazează. Pe plan profesional, este conștiincios, meticulous, introvertit și pedant. Este devotat familiei și prietenilor.

ce zodie sunt in zodiacul indian

Citeste si: Horoscop 31 MAI 2022. Află ce zodie va avea parte de o zi cu soare, la propriu

 

Leu

Zodiile Câine, Vânător și Urs corespund zodiei Leu.

Zodia Câine -  23 iulie- 1 august

Caracteristici: Este în primul rând curajos și cinstit, reușește să câstige repede încrederea și admirația celorlalți. Generos, chiar altruist, este un partener de afaceri pe care te poți baza. Are și un simț etic foarte bine dezvoltat. În viața particulară, este foarte credincios, devotat familiei.

Zodia Vânător -  2-12 august

Caracteristici: Este o persoană autoritară sub o aparență de jovialitate. Este un bun organizator și are un simț înnăscut al afacerilor. Este perseverent, descurcăreț și foarte abil în relațiile cu oamenii. În familie, își asumă întotdeauna principalele responsabilități. În relațiile cu prietenii, este mereu în centrul atenției.

Zodia Urs -  13-22 august

Caracteristici: Este prietenos și generos, un entuziast, uneori aproape naiv sau copilăros. În carieră și în societate, este conștiincios și corect. Simte nevoia să fie apreciat la adevărata lui valoare. În familie și în viața particulară, este mai degrabă timid și retras.

 

Fecioară 

Zodiile Fecioară, Pană și Rândunică corespund zodiei Fecioară.

Zodia Fecioară -  23 august- 1 septembrie

Caracteristici: este foarte exigent din fire, mereu nemulțumit de sine. Aceeași exigență o manifestă și față de cei din jur, care nu îi înghit foarte ușor spiritul critic. Pe plan profesional, ajunge de obicei la cel mai înalt nivel de cunoștințe. Are o logică imbatabilă. În familie și în cercul de prieteni, este mult mai înțelegător, blând, chiar timid.

Zodia Pană -  2-12 septembrie

Caracteristici: Vorbește și scrie cu mult farmec și știe să fie foarte convingător. Își dorește să ajungă o personalitate vestită. În viața particulară, are tendința să devină cabotin și lipsit de modestie.

Zodia Rândunică -  13-22 septembrie

Caracteristici: Este o persoană ordonată, riguroasă și calmă. Nu are aspirațîi deosebite pe plan profesional. Se dovedește a fi afectuos, vesel, simpatic tuturor.

 

 

Balanță

Zodiile Balanță, Uliu și Maimuță corespund zodiei Balanță.

Zodia Balanță -  23 septembrie- 2 octombrie

Caracteristici: Are un deosebit simt al dreptății și echității. Poate deveni habotnic, obtuz. Este încăpățânat din fire și nu poate fi abătut de la calea sa. Este imun la argumente și este o fire religioasă, persoană ideală pentru o carieră clericală.

Zodia Uliu -  3-12 octombrie

Caracteristici: Este o persoană detașată. În carieră și în societate, știe să fie cu picioarele pe pământ și să își urmărească scopurile. Este perseverent și plin de tupeu. Își calculează fiecare acțiune și fiecare gest. În viața particulară, este lipsit de griji.

Zodia Maimuță -  13-22 octombrie

Caracteristici: Are o minte ageră și combinativă. Poate avea succes în domenii care presupun speculații. Poate fi tentat și de activități ca traficul ilegal, contrabanda. Pe plan sentimental, este inconstant și superficial.

 

Scorpion

Zodiile Delfin, Turn și Leu corespund zodiei Scorpion.

Zodia Delfin -  23 octombrie- 1 noiembrie

Caracteristici: Este o persoană foarte activă și hotărâtă. Sunt cei care implică riscuri mari. Este un partener de viață foarte dificil. Este foarte pasional, dar destul de inconstant. De asemenea, este foarte cheltuitor, având vicii costisitoare.

Zodia Turn -  2-11 noiembrie

Caracteristici: Este o persoană liniștită, amabilă și politicoasă. În familie și în cercul de prieteni, este o persoană plăcută și atașantă. Este foarte răbdător și meticulos.

Zodia Leu -  12-21 noiembrie

Caracteristici: Este puternic și de neînduplecat. Pe plan profesional, este inventiv și se bucură de multă imaginație creatoare. Un excelent inventator sau cercetător științific. În viața particulară, este o persoană dificilă și incomodă. Este capricios și îi place să îi ironizeze pe cei din jur.

particularitati ale zodiilor

Citeste si: Horoscop chinezesc 30 MAI 2022. Află ce zodie va evada din cotidian

 

Săgetător

Zodiile Pustnic, Scoică și Metal corespund zodiei Săgetător.

Zodia Pustnic -  22 noiembrie- 1 decembrie

Caracteristici: are o personalitate puternică. Are o inteligență ascuțită și o deosebită sete de cunoaștere. Pe plan profesional, ajunge întotdeauna specialist și se va implica în cele mai noi tehnologii. Se dedică muncii și nu este atras de viața de familie.

Zodia Scoică -  2-11 decembrie

Caracteristici: este o persoană retrasă și demnă, ce radiază înțelepciune. Are capacitatea de a trage învățăminte din tot. În familie și în cercul de prieteni, este un companion plăcut, liniștit, înțelegător și împaciuitor.

Zodia Metal -  12-21 decembrie

Caracteristici: este dur și rece, exact ca elementul care patronează zodia. Este, însă, o persoană foarte inteligentă, care știe să fie sociabilă. La locul de muncă, este foarte exigent și inflexibil. În viața personală, se arată mult mai flexibil și înțelegător.

 

Capricorn

Zodiile Funie, Lotus și Arcaș corespund zodiei Capricorn.

Zodia Funie  - 22-31 decembrie

Caracteristici: este o fire puternică și generoasă. Este inteligent și abil și găsește întotdeauna soluții la problemele sale și ale celor din jur, pe care nu ezită să îi ajute. Pe plan profesional, este omul potrivit pentru funcția de coordonator. Este un foarte bun coleg. Este un prieten de nădejde și un partener de viață pe care te poți baza. Este statornic și familist convins.

Zodia Lotus -  1-9 ianuarie

Caracteristici: este o fire optimistă și reușește întotdeauna să se facă agreat de cei din jur. În plus, știe să fie generos și să sară în ajutorul celor aflați în dificultate. Este simpatizat de toți și uneori este chiar favorizat în afaceri sau pe plan profesional. Este corect și loial. În societate, este întotdeauna în centrul atenției. În viața personală, este un tovarăș de viață destul de dificil.

Zodia Arcaș -  10-19 ianuarie

Caracteristici: este un visător și trăiește într-o lume a lui, imaginară. Este introvertit și evită anturajele zgomotoase. Pe plan profesional, este adesea lipsit de simț practic, dar poate fi deosebit de inventiv. În societate, este retras și timid.

 

Vărsător

Zodiile Vultur, Caleașcă și Apă corespund cu decanii zodiei Vărsător.

Zodia Vultur -  20-29 ianuarie

Caracteristici: este un om puternic și perseverent. Este dinamic și hotărât. Este conștient de valoarea sa și reușește întotdeauna să obțină ceea ce i se cuvine. Pe plan profesional, este un profesionist competent și serios. Este un conducător înnăscut, blând dar ferm. În societate și în familie, este un companion agreabil, calm și echilibrat. Este întotdeauna corect, dar știe să fie și flexibil, înțelegător cu greșelile celor din jur.

Zodia Caleașcă -  30 ianuarie- 8 februarie

Caracteristici: este o persoană extrem de activă, mereu în mișcare, mereu în căutare de experiențe noi. Este curajos și îi place să fie deschizător de drumuri. Pe plan profesional, nu este deloc un executant docil și conștiincios. Este un prieten devotat și de nădejde.

Zodia Apă -  9-18 februarie

Caracteristici: este temperat și deosebit de orgolios. Este un prieten devotat și săritor și un excelent tovarăș de excursii și drumeții. Nu prea suportă să fie contrazis. Acționează adesea sub impulsuri de moment.

 

Pești

Zodiile Perlă, Corabie și Yoghin corespund zodiei Pești.

Zodia Perlă -  19-28 februarie

Caracteristici: este o fire sensibilă sub o aparență de duritate. Pe plan profesional, este un bun executant și un subaltern disciplinat și conștiincios. Este un bun prieten, blând și înțelegător. Pe plan sentimental este un tovarăș de viață ideal: sensibil, romantic, tandru.

Zodia Corabie -  1-10 martie

Caracteristici: are o statură impozantă și o fire destul de greu de pătruns. Poate fi un om de afaceri prosper. Se dovedește un subaltern abil și un coleg dificil. În plan social, reușește să-și facă mulți prieteni dar nu prea este genul pe care să te poți baza la nevoie. În relațiile sentimentale îi place să domine.

Zodia Yoghin -  11-20 martie

Caracteristici: este un meditativ, un idealist. Tăcut și retras, disprețuiește latura materială a vieții și este preocupat de evoluția spirituală. Pe plan profesional, nu este genul care să se străduiască pentru a obține o promovare. Nu este foarte sociabil și, în general, are puțini prieteni. Ca partener de viață, este destul sensibil și vulnerabil, ușor de rănit.

horoscop kfetele azi

Citeste si: DRĂGAICA 2022: Ce se face de Sânziene


Abonează-te pe

Citește și:

Astrolog Ana Maria Ticea: Horoscop săptămânal 6 - 12 iunie 2022. O zodie își dorește un nou loc de muncă!

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Leacuri bătrânești pentru amigdale umflate

Horoscop 8 IUNIE 2022. Află ce zodie ar trebui să treacă peste neplăcerile din trecut

Horoscop 7 IUNIE 2022. Află ce zodie este copleșită de situație

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
„E ziua ta, Maria, un nume frumos și simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani!” Mesaje de Sfânta Maria 2022
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Horoscop
Parteneri