Ce trebuie să cunoască femeile despre fibromul uterin. Poate fi o problemă pentru infertilitate?


Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre fibromul uterin. Este una dintre cauzele infertilității.


In articol:

Fibromul uterin este o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul femeilor, care poate avea numeroase efecte negative asupra calității vieții.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Rareș Nechifor, medic primar radiologie, a vorbit despre simptomatologia asociată aceste afecțiuni, cum se poate preveni și care este modalitatea cea mai eficientă de a trata fibromul uterin.

Ce este fibromul uterin

Citește și: Ce este endometrioza. Boala tăcută care afectează femeile

Ce este fibromul uterin

Ce este fibromul uterin

[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, fibromul uterin este o tumoră ginecologică benignă, foarte des întâlnită în rândul femeilor.

Fibromul uterin este cea mai frecventă tumoră benignă din sfera ginecologică a femeii. Sunt 2 milioane de femei în România ce suferă de fibromul uterin. Fibromul nu e cancer, nu se transformă în cancer, dar este o afecțiune care afectează grav viața pacientei .”, a spus specialistul în domeniu.

Care sunt cauzele apariției fibromului uterin

Potrivit specialistului în domeniu, femeile care se confruntă cu această afecțiune au moștenit-o de la o altă femeie din familia lor.

Există însă, numeroși factori care influențează apariția și dezvoltarea fibromului uterin într-un ritm alarmant.

Există o cauză genetică. Fibroamele se moștenesc. Ceea ce face ca fibromul să crească într-un mod accelerat, sunt elemente legate de stilul de viață. Fibroamele în timp cresc. Cresc cu o viteză mai mică sau mai mare, în funcție de echilibrul hormonal. După 40 de ani, pentru fiecare femeie începe să existe o serie de modificări hormonale, care stimulează creșterea fibroamelor .”, a spus specialistul în domeniu.

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cum a trădat-o Carlos Vives pe Shakira? „Nici măcar Iuda nu a îndrăznit să facă atât de multe”- radioimpuls.ro

Astfel, o alimentație neadecvată, lipsa activității fizice și anumite dereglări hormonale sunt factorii esențiali care stau la baza dezvoltării fibromului uterin.

Cum putem preveni apariția fibromului uterin

Cum putem preveni apariția fibromului uterin

Cum putem preveni apariția fibromului uterin

[Sursa foto: pexels]

Pentru a preveni apariția fibromului uterin este foarte important să ne păstrăm corpul sănătos și să adoptăm un stil de viață sănătos. De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să acordăm o atenție sporită alimentației, să limităm consumul de carne și să avem grijă ca alimentele pe care le consumăm să nu conțină diferiți compuși care pot duce la o dereglare hormonală.

E important să nu mâncăm carne de pui care conține hormoni. Sunt o serie de substanțe în ambalajele de plastic în cosmetice și care ajunse în corp, stimulează creșterea fibroamelor uterine. Un echilibru hormonal nu va permite stimularea creșterii fibromului. Echilibrul hormonal vine dintr-o viață sănătoasă, fără stres, fără oboseală, alimentație corectă, viață sexuală echilibrată .”, a spus specialistul în domeniu.

Simptome ale fibromului uterin

Simptome ale fibromului uterin

Simptome ale fibromului uterin

[Sursa foto: freepik]

Pe lângă prevenție, este la fel de important să depistăm apariția acestei afecțiuni cât mai repede. De aceea, există o serie de simptome specifice fibromului uterin. Printre acestea se numără ciclul menstrual abundent, dureri abdominale, presiune în zona abdomenului, urinări dese, dar și infertilitatea, cea din urmă fiind cea mai gravă consecință a apariției unei astfel de afecțiuni.

Când un ciclu menstrual devine tot mai abundent, la un moment dat, hemoragic, când devine un chin, pot să existe sângerări și în afara ciclului, atunci este o problemă. Fibromul crescut ocupă un spațiu și apasă pe vezică. Un fibrom sau mai multe fibroame care se comportă ca un sterilet .”, a spus specialistul în domeniu.

Este foarte important de precizat faptul că această afecțiune este întâlnită în rândul femeilor, începând cu vârsta fragedă de 20 de ani, iar în unele cazuri, nu prezintă niciun simptom.

Citeste si: „La cum arată soțul tău, sigur s-ar uita după altele”. Logodnica lui Culiță Sterp, criticată în mediul online pentru numărul de kilograme- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Sunt destul de multe doamne care au fibroame, dar care nu au crescut suficient de mult cât să producă probleme. Atunci nu au simptome. Problemele pot să înceapă de la 20 de ani. Cel mai frecvent sunt între 35 și 40 de ani .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Cum tratăm fibromul uterin

Citește și: Totul despre infertilitate. O problemă tot mai des întâlnită în rândul cuplurilor

Cum tratăm fibromul uterin

Cum tratăm fibromul uterin

[Sursa foto: freepik]

Pe lângă tratamentul medicamentos, care acționează doar simptomatic pentru a reduce durerea cauzată de această afecțiune, există și anumite intervenții chirurgicale, dar și o procedură nouă și eficientă de tratare a acestei afecțiuni.

Recomandarea obișnuită este o intervenție chirurgicală, histerectomia, scoaterea uterului. Există și intervenția chirurgicală ce încearcă să lase uterul pe loc și să scoată fibromul, dar aceasta se poate aplica într-un număr restrâns de cazuri, când fibromul nu este prea mare, când nu sunt prea multe, rămânând și riscul de recidivă .”, a spus specialistul în domeniu.  

Această procedură eficientă fără efecte adverse, se numește terapie endovasculară.

Închidem vasele de sânge care alimentează fibromul și le închidem, iar fibromul nu se mai hrănește .”, a explicat specialistul în domeniu.  


Abonează-te pe

Citește și:

Ce pericol există în carnea de pui. ”Toxinele se găsesc și în pui și în pește, pe unele nici măcar nu le cunoaștem.”

Totul despre testul Papanicolau. Este investigația care salvează vieți

Trucul pentru a curăța perfect cuptorul cu microunde. Cel mai ieftin și rapid mod - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Cat a costat prima rochie de mireasa a Ginei Pistol! - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc - kanald.ro

Calendar ortodox 28 mai 2023. Ce sfânt este cinstit astăzi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 29 mai 2023. O zodie este apreciată la adevărata sa valoare
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri