Ce trebuie să cumpere nașa la nuntă


Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu, iar din acest motiv se fac mari eforturi pentru ca totul să meargă ca la carte, mai ales din partea părinților spirituali. În acest articol vei găsi o listă cu ce trebuie să cumpere nașa la nuntă și care sunt tradițiile și obiceiurile românești pentru nunți.


In articol:

Alegerea nașilor de cununie este foarte importantă, dat fiind faptul că aceștia trebuie să fie foarte apropiați de cuplul care urmează să pășească în fața altarului. Onoarea de naș vine, bineînțeles, cu o serie de îndatoriri și este perfect normal să te simți compleșit de emoții. Dacă te afli pentru prima oară în această postură, ai ajuns exact unde trebuia! În acest articol vom discuta despre ce trebuie să facă părinții spirituali și ce trebuie să cumpere nașa la nuntă.

Citeste si: Zodii care fug de căsătorie. Nu este pe lista lor de dorinţe

Ce trebuie sa cumpere nasa la nunta

Ce trebuie sa cumpere nasa la nunta

[Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie să cumpere nașa la nuntă

Înainte de nunta propriu-zisă, cuplul care urmează să pășească în fața altarului trebuie să stabilească, de comun acord, pe cine vor alege nași. Ei bine, conform tradiției noastre, părinții spirituali își asumă anumite cheltuieli, despre care vorbesc inainte cu finii.

În primul rând, nașa se ocupă de „gătitul miresei”, o ajută să își găsească rochia și voalul, pe care îl plătește ea. Nașa alege împreună cu mirii lumânările de cununie, pe care de asemenea le achită.

Lucrurile esențiale pe care trebuie să le mai cumpere nașa sunt voaleta sau eșarfa, buchetul miresei și oglinda. Iată, mai jos, lista completă cu obiectele pe care nașa trebuie să le cumpere înainte de eveniment.

- Voalul miresei
- Lumânările de cununie
- Voaletă sau eșarfă
- Oglindă
- Buchetul miresei
- Cadou de nuntă

Citeste si: Ce trebuie să știi când cumperi un apartament. Blocurile noi sunt amplasate în zone foarte liniștite ale orașului

Ce trebuie sa cumpere nasa la nunta

Ce trebuie sa cumpere nasa la nunta

[Sursa foto: PixaBay]

Ce îndatoriri au nașii la nuntă

Nu doar lista cu ce trebuie să cumpere nașa la nuntă este importantă, ci și tradițiile românești. Dacă mirii vor să respecte obiceiurile cu sfințenie, atunci nașii vor fi nevoiți să le calce pe urme, deci este important să își știe rolurile. Află ce îndatoriri au nașii la nuntă și cum ar trebui să se desfășoare evenimentul din punct de vedere tradițional.

- Nașa trebuie să o ajute pe mireasă la alegerea rochiei și la organizarea nunții.

- Nașa o ajută pe mireasă să se pregătească pentru nuntă, iar la ieșirea din casă îi va rupe turta deaupra capului.

- Nașii, împreună cu mirele și familia lui, vor merge la mireasă acasă pentru a o lua.

- Naşii trebuie să plătească taxa pentru slujbele religioase. Prima are loc în ziua cununiei, iar a doua, la o săptămână după.

- În ziua marelui eveniment, nașa este prima care intră în biserică, însoțită de mire. Ulterior intră și mireasa la brațul tatălui ei.

Citeste si: Cat de dependenta esti de partenerul tau, in functie de zodie

Ce trebuie sa cumpere nasa la nunta

Ce trebuie sa cumpere nasa la nunta

[Sursa foto: PixaBay]

- Nașii țin lumânările în biserică

- Nașul și nașa vor pune, împreună cu preotul, verighetele pe degetele mirilor, iar mai apoi iau cununiile de pe cap.

- Atât în coloana, cât și în biserică, mireasa stă întotdeauna la stânga mirelui sau a nașului.

- La ieșirea din biserică, nașii trebuie să stea în spatele mirilor.

- După ce se termină slujba religioasă, întreg alaiul de nuntă prezent la eveniment se va prinde în horă în fața bisericii, iar mai apoi vor merge către restaurantul sau locul unde va avea loc petrecerea dedicată căsătoriei.

- La o săptămână după nuntă trebuie să meargă la biserică din nou cu finii pentru slujba de binecuvântare a noii familii. De asemenea, nașii vor fi cei care suportă cheltuielile aferente slujbei.

Pe lângă implicarea financiară și respectarea tradițiilor și obiceiurilor românești, nașii mai au câteva atribuții, mult mai importante. Fiind numiți părinți spirituali, aceștia trebuie să le ofere mirilor sprijin moral de fiecare dată când vor avea nevoie. Drumul vieții este plin de provocări și evenimente, iar nașii ar trebui să le ofere susținere acestora, să le câștige încrederea și să îi prețuiască, exact ca într-o familie.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să știi când botezi un copil

Mesaje de la mulți ani: Fă aniversarea cuiva mai frumoasă cu un mesaj sincer!

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Ce se pune în apa de mir a bebelușului

DESCOPERĂ: Listă de cumpărături pentru BOTEZ

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri