Ce sunt anticoncepționalele. Ce rol au în viața unei femei și cum o pot afecta

Ce sunt anticoncepționalele

Descoperă din rândurile următoare care sunt cele mai comune mituri și adevăruri despre anticoncepționale.

Anticoncepționalele sunt

niște medicamente, care se iau în urma unei prescripții medicale. Acestea fac parte din categoria celor mai utilizate metode de contracepție și au ca rol blocarea ovulației, prevenind astfel apariția unei sarcini nedorite. Există o mulțime de mituri legate de folosirea anticoncepționalelor. De asemenea, pilulele contraceptive sunt de fapt niște medicamente, este foarte important să luăm legătura cu medicul ginecolog, care să ne prescrie tipul de anticoncepționale potrivite pentru noi și care să ne ofere toate detaliile necesare pentru o administrare corectă.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Mona Zvâncă, medic primar obstetrică-ginecologie, a vorbit despre consumul de anticoncepționale, cum ne ajută aceste pilule, care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont atunci când le folosim, dar și alte detalii esențiale pe care orice femeie ar trebui să le cunoască.

Pilula trebuie luată în fiecare zi la aceeași oră

Ce sunt anticoncepționalele

Ce sunt anticoncepționalele

[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există mai multe tipuri de anticoncepționale. În funcție de specificul fiecăreia, acestea trebuie de obicei luate la intervale de timp regulate pentru a evita dereglările hormonale. Astfel, este foarte important să luăm legătura cu un specialist în domeniu și să respectăm indicațiile acestuia referitoare la intervalul de timp specific administrării anticoncepționalelor.

Ideea este să menținem un nivel hormonal relativ constant.

Dacă o iei la ore extrem de diferite, automat vor fi fluctuații. Mai ales în primele săptămâni de utilizare, primele zile de utilizare, rata de eșec va fi mai mare .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Anticoncepționalele produc cancer la sân

Potrivit specialistului în domeniu, consumul de anticoncepționale nu produce cancer la sân, acesta fiind doar un mit. De asemenea, există totuși un interval de timp de aproximativ 10 ani în care putem consuma anticoncepționale, iar ulterior se recomandă oprirea tratamentului.

 „ La femeile care au utilizat foarte mulți ani contraceptive orale combinate, înainte de a avea o sarcină, o naștere și de a alăpta, au avut o ușoară creștere în incidența cancerului de sân .”, a spus specialistul în domeniu.

Anticoncepționalele afectează fertilitatea

Citește și: Sindromul ovarelor polichistice și alimentația. Ce trebuie să evitați și să consumați în cantități moderate

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Ce sunt anticoncepționalele

Ce sunt anticoncepționalele

[Sursa foto: freepik]

Specialistul în domeniu a infirmat afirmația potrivit căreia anticoncepționalele pot duce la infertilitate. Mai mult decât atât, există unele situații care pot duce la infertilitate, cum ar fi bolile cu transmitere sexuală, față de care anticoncepționalele nu ne protejează. În acest caz, este important să folosim atât anticoncepționale pentru a ne proteja de o sarcină nedorită, cât și prezervativ pentru a ne feri de anumite boli cu transmitere sexuală.

Efectul anticoncepționalului se oprește în momentul în care nu am mai luat pilula. Infertilitatea vine de la sechelele acestor boli cu transmitere sexuală, nu de la pilulă .”, a precizat specialistul în domeniu.  

După o anumită vârstă nu mai trebuie să iei anticoncepționale

Ce sunt anticoncepționalele

Ce sunt anticoncepționalele

[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, consumul de anticoncepționale după vârsta de 35-40 de ani nu mai este recomandat, acestea putând duce la apariția unor cheaguri de sânge în vase.

Nu este corect să iei anticoncepționale fără întreruperi

Specialistul în domeniu a precizat că administrarea de anticoncepționale cu întreruperi poate duce la un dezechilibru hormonal. Astfel, nu se recomandă să facem pauze scurte de 2-3 luni între administrarea pilulelor. Persoanele care au nevoie de aceste pastile, trebuie să le ia conform prescripțiilor medicului, iar atunci când nu mai avem nevoie de ele, pur și simplu încetăm tratamentul, fără a face pauză.

Toate anticoncepționalele sunt la fel

Citește și: Ce este endometrioza. Boala tăcută care afectează femeile

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

Ce sunt anticoncepționalele

Ce sunt anticoncepționalele

[Sursa foto: freepik]

Există foarte multe tipuri de anticoncepționale, care diferă din punct de vedere al compoziției, în funcție de cantitatea de hormoni, dar și în funcție de numărul de pilule și modul de administrare. În acest caz, specialistul în domeniu ne poate sfătui cu privire la anticoncepționalele potrivite pentru noi.

Anticoncepționalele ne protejează de infecțiile cu transmitere sexuală

Acesta este cel mai grav mit întâlnit în rândul persoanelor care nu au o educație sexuală. Este foarte important de știut că aceste contraceptive orale ne protejează de sarcină, dar nu și de bolile cu transmitere sexuală. În acest caz, pentru a ne proteja de bolile cu transmitere sexuală, este esențial să folosim prezervativul.

Dacă iei anticoncepționale, nu mai ai menstruație

Majoritatea formulelor de contraceptive prevăd o pauză în care este prevăzută o menstruație. Se poate și fără menstruație, dar nu este firesc în general .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Pilulele contraceptive protejează 100% de sarcină

Ce sunt anticoncepționalele

Ce sunt anticoncepționalele

[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, toate metodele de contracepție au o rată de eșec. Astfel, atât în cazul anticoncepționalelor, cât și a altor metode de contracepție, nu există o protecție de 100% împotriva sarcinilor nedorite.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Totul despre infertilitate. O problemă tot mai des întâlnită în rândul cuplurilor

Ce este fibromul uterin. Cauze, simptome și tratament. „Două milioane de femei au fibrom uterin”

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies