Ce venituri are Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament

Ce venituri are Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament
Ce venituri are Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament

O Ordonanță de Urgență care a fost dezbătută mult timp și care avea în vedere, inițial, creșterea salariilor bugetarilor cu 10% de la 1 ianuarie 2023. La început se lua în calcul și majorarea salariilor pentru funcțiile de demnitate publică și cele asmilate, adică președintele României, primul-ministru, președintele Camerei Deputaților sau președintele Senatului.

După ce a avut loc un conflict în Parlament, indemnizațiile demnitarilor se mențin la același nivel ca la finalul anului 2022. Iată care sunt salariile pe care le încasează cei care ne conduc țara.

Citește și: Ce pensie are un avocat în România. Pe ce salariu intră un avocat fără experiență

Ce sumă de bani câștigă Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament
Ce sumă de bani câștigă Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament[Sursa foto: Facebook]

Ce salariu are președintele României

Salariul total lunar al președintelui României, Klaus Iohannis este de 24.960 de lei (14.602 lei- salariu net), pe care îl primește de la 30 septembrie 2022. Consilierul prezidențial câștigă nu mai puțin decât șeful statului, adică 21.840 de lei brut (12.776 lei- salariu net), în timp ce consilierul de stat câștigă la sfârșitul lunii un total de 16.640 de lei (9.734 lei- salariu net), potrivit Administrația Prezidențială.

Ce salariu are premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă primește lunar un salariu de 24.000 de lei brut (14.040 lei- salariu net), iar un ministru ajunge la suma de 22.000 de lei brut în fiecare lună (12.870 lei- salariu net), potrivit wall-street.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Cum arată salariile în Parlamentul României

În momentul actual, un parlamentar primește în fiecare lună salariul brut de 19.000 de lei (11.115 lei- salariu net). La nivelul conducerii, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților încasează un salariu de 24.000 de lei brut (14.040 lei- salariu net), iar Președintele Senatului, Alina Gorghiu ajunge la suma de 24.000 de lei (14.040 lei- salariu net).

Ce salariu are Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR

Pe lângă salariul acesta, care este unul dintre cele mai mari, atunci când vine vorba despre funcțiile publice din România, Mugur Isărescu mai primește în fiecare lună 16.145 de lei din pensie și 2.551 de lei lunar pentru funcția de membru al Academiei Române, conform declarației de avere completate în 2021 pentru anul 2020.

Citește și: Noua veste despre pensii! Banii de la casele de pensii se dau înapoi

Ce sumă de bani câștigă Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament
Ce sumă de bani câștigă Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament[Sursa foto: Facebook]

Persoanele vor primi 400 de euro

Angajatorii care le vor plăti abonamente de sport angajaților nu vor mai fi nevoiți să plătească impozitul pe venit și contribuțiile sociale pentru pensii (CAS), sănătate (CASS) și muncă (CAM).

Citește și: Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii- stirilekanald.ro

Potrivit proiectului de lege, scutirea de taxe salariale se va aplica doar dacă cel care angajează va acorda beneficiul respectiv într-o limită anuală de 400 de euro de persoană. Legea va intra în vigoare din februarie.

„Mai exact, este vorba despre „Contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ

atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajator pentru angajații proprii, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.”

Citește și: Veste neplăcută în legătură cu punctul de pensie! Ce trebuie să știe femeile în legătură cu schimbarea din anul 2030

Ce sumă de bani câștigă Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament
Ce sumă de bani câștigă Klaus Iohannis, premierul și liderii celor două camere din Parlament[Sursa foto: shutterstock]Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Românii se vor pensiona mai târziu. Vârsta a început să crească constant

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”

Vestea momentului pentru românii cu venituri mici! Ministrul Muncii a discutat despre majorarea indemnizațiilor

Gratiela Teohari Duban: “Valsul mirilor l-am plănuit cu câteva luni înainte, pe ritm de bachata”

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies