Ce pensie are un avocat în România. Pe ce salariu intră un avocat fără experiențăÎn România, profesia de avocat este plătită peste medie, iar în fiecare an, circa 30.000 de absolvenți ies din băncilor facultăților de Drept.


In articol:

Stundeții care termină această facultate se orientează către avocatură, fie către magistratură, pentru profesia de procuror sau de judecător, ori pentru alte funcții din zona judiciară, mai exact, grefier, notar, consilier juridic și multe altele.

Pe lângă aceste lucruri, există și categoria de studenți care preferă să termine această facultate doar pentru CV.

Citește și: Anunț despre pensii pentru cinci milioane de români. Ce a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii

Ce pensie are un avocat în România

Când vine vorba de posturile vacante în magistratură, guvernul scoate o mulțime de locuri de muncă în fiecare an.

Candidații care sunt aleși să concureze pentru aceste posturi au de obicei diplome în drept. Salariile pentru aceste funcții provin de la bugetul guvernului, iar magistrații primesc și o serie de beneficii, precum chirie plătită, salarii consistente și posibilitatea de pensionare anticipată. Magistrații care lucrează în profesie de 20 de ani sau mai mult pot primi o pensie în jur de 4.000 de euro (20.000 de lei). Cu toate acestea, mai este mult de lucru pentru a ajunge la nivelurile superioare ale magistraturii.

Primul pas este să treci un examen de admitere care este extrem de dificil. Mulți absolvenți de drept încearcă să susțină acest examen ani de zile înainte de a reuși în sfârșit. Alții decid să renunțe și să-și caute un alt loc de muncă. Procesul de admitere include patru etape. Primele două etape sunt examene scrise, iar a treia și a patra sunt teste psihologice și interviuri.

Nota pe care o obțineți la primele două probe scrise este importantă pentru a determina dacă sunteți admis la următoarea etapă a procesului. Este foarte important ca nota pe care o obțineți la prima etapă să fie 6.

Citește și: Anunţ important pentru bătrânii cu pensii sub 3.000 de lei! Se acordă o sumă de bani, pe lângă pensie

Pe ce salariu intră un avocat fără experiență

Pe ce salariu intră un avocat fără experiență

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Mărturisirea făcută de o copilă lui Sorin Bontea: „Cere-i pensie alimentară”- wowbiz.ro

Citeste si: Din ce face bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer? Determinată din fire, artista nu a profesat niciodată în domeniul studiat și s-a reprofilat- radioimpuls.ro

Cum poți deveni avocat, în România

Pentru a deveni avocat, trebuie să treci un examen dificil. Absolvenții de drept trebuie să obțină minimum nota 7 la examenul de de admitere în Barou (UNBR – Uniunea Națională a Barourilor din România).

Avocații tineri trebuie să urmeze doi ani de studii la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) pentru a învăța cum să fii avocat. Apoi, timp de un an, lucrează ca stagiari într-o firmă de avocatură. Competiția pentru a obține un post de stagiar este foarte puternică, așa că este important să faci tot ce poți.

Când vine vorba de salarii, diferiți avocați de la diferite firme de avocatură pot câștiga sume diferite în funcție de experiența și abilitățile lor. Reputația firmei de avocatură, orașul, tipul de program (part-time sau full-time) și modul în care avocatul negociază, le pot afecta, de asemenea, salariul.

Câți bani câștigă lunar un avocat, în România

În București, când vine vorba despre un avocat fără experiență, pentru un program de opt ore, salariile variază între 2.500 și 4.000 RON net.

Pentru 1-3 ani experiență, veniturile salariale cresc și pot ajunge până la 5.000 – 6.000 RON net.

Avocații care au acumulat peste 3-5 ani experiență în profesie câștigă în București peste 7.000 RON net.

Citeste si: Armin Nicoară a tras o sperietură de mama focului. Ce i s-a întâmplat artistului chiar în fața casei sale: „A început să-mi spună tot ce fac eu în casă”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 1 aprilie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro

Pe lângă aceste aspecte, avocații pot avea și propriii clienți, în afara casei de avocatură în care figurează cu un venit fix. De asemenea, se pot înscrie pe listele de la SAJ – Serviciul de Asistență Judiciară/ listele pentru „avocați din oficiu”.

În timp, avocații au posibilitatea de a-și deschide propriul cabinet, ori o societate de avocați, fie pot deveni parteneri în instituții deja create. Prin intermediul unei afaceri, veniturile pot crește substanțial, dar ele diferă foarte mult, de la câteva mii de euro lunar, la câteva zeci sau sute de mii de încasări.

În România, salariul mediu lunar net este de aproximativ 4.000 RON net, iar în București, de 5.100 RON net, potrivit datelor oficiale.

Pe ce salariu intră un avocat fără experiență

Pe ce salariu intră un avocat fără experiență

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Anunțul momentului! Se oferă vouchere de 15.000 lei, pentru o categorie de oameni


Abonează-te pe

Citește și:

Românii se vor pensiona mai târziu. Vârsta a început să crească constant

Totul despre divorț, atunci când ai copii minori

Horoscopul dragostei pentru aprilie 2023. ZODIA care își întâlnește jumătatea - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 1 aprilie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă? - stirilekanald.ro

În această seară, de la ora 20:00, în serialul Prețul fericirii, război deschis între Sahika și Ender! - kanald.ro

Deea Maxer, pregătită să înceapă o nouă etapă din viața sa. Ce schimbări vrea să facă după divorțul de tatăl copiilor ei, Dinu Maxer - radioimpuls.ro

EDU.RO Subiecte simulare BAC 2023. Ministerul Educației publicat subiectele la Chimie, Biologie, Fizică și Informatică UPDATE - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
Duminica, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, “Siguranta si increderea”, la mila hotilor
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri