Ce spun psihologii despre infidelitate. Totul despre comportamentul uman și relațiile de cuplu

Ce spun psihologii despre infidelitate. Totul despre comportamentul uman și relațiile de cuplu

Cu siguranță multe femei au trecut prin perioada în care au fost înșelate de partenerul lor de viață, iar în acele momente au simțit cum le fuge pământul de sub picioare. Ei bine, multe dintre ele aleg să meargă mai departe și să își ierte iubitul, în timp ce altele nu pot accepta acest lucru și preferă să iasă din relația cu acesta.

Nu este doar în cazul femeilor, deoarece de-a lungul timpului și bărbații au fost puși în

postura victimei, cu toate că au fost mai puține cazuri. Iată de ce femeile aleg să își înșele bărbații și dacă este bine să iertăm sau nu acest fapt!

Citește și: La ce trebuie să ne așteptăm de la un divorț

Infidelitatea poate fi iertată?

Comunicare deschisă și sinceră

Infidelitatea poate fi iertată?

Infidelitatea poate fi iertată?

[Sursa foto: Pexels.com]

Angajamentul sincer de a repara relația

Psihologul Cristian Andrei a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre infidelitate și despre femeile care au fost înșelate de-a lungul timpului, dar și despre cele care au decis să își înșele partenerul.

Capacitatea de a ierta trebuie exersată în timp și consideră la mijloc este vorba despre o întreagă procedură de dezvoltare morală și emoțională a unui om care ajunge să fie matur.

Femeile pleacă de obicei cu gândul că este în regulă ca bărbatul să mai calce strâmb, conform culturii noastre, doar că invers, de cele mai multe ori, nu se aplică aceeași mentalitate. Este foarte important, dacă femeile aleg să ierte, să ierte și să treacă peste, deoarece foarte multe spun că iartă, dar nu uită.

„Dacă poți ar fi minunat. În general capacitatea de a ierta este ceva ce se exersează, de exemplu în biserică, este una dintre principalele activități.

Atunci te întrebi, cine este cel care trebuie să lucreze mai mult, cel care vrea să își ceară iertare că a călcat strâmb sau persoana care trebuie să lucreze cu ea ca să fie în stare să ierte, dar fără să mimeze, că mulți spun că au iertat, dar nu au uitat. E o întreagă procedură de dezvoltare morală și emoțională a unui om care ajunge să fie matur când, printre altele, este capabil să și ierte cu adevărat.
Dacă vorbim despre un bărbat, în cultura noastră românească se spune că acesta mai calcă strâmb și că se înțelege, iar atunci femeile pleacă cu această idee, că bărbatul are dreptul să facă așa ceva, iar femeia după dublu standard nu are voie să facă așa ceva. Femeia dacă a înșelat, a înșelat dintr-o deziluzie serioasă, deci realmente poți să spui că aici a fost un deficit al bărbatului cu care era”,
a
declarat psihologul în cadrul unei emisiuni TV.

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Consiliere sau terapie de cuplu

Ce spun psihologii despre infidelitate

[Sursa foto: freepik]

Angajament față de transparență și responsabilitate

Există femei care din momentul în care s-au căsătorit și-au indus ideea că nu vor rămâne cu cel cu care au făcut marele pas, iar de-a lungul căsniciei au călcat strâmb și și-au înșelat partenerul, dar acest lucru nu se întâmplă foarte des.

Bărbatul care a fost înșelat trebuie să se gândească ce îi poate oferi partenerei sale și mai ales, cine este el prin ochii acesteia.

„Bărbatul trebuie să se schimbe puțin ca să fie în stare să o ierte și în felul acesta nici nu mai e nevoie să o ierte că ea știe ce are de făcut din momentul acela. Mai sunt femei care încă din ziua nunții aveau în cap că nu îl iubesc pe bărbatul de lângă ele și că nu vor sta cu el, mai sunt și astfel de cazuri, dar nu sunt foarte multe. Un lucru foarte util este să observi dacă bărbatul este în stare să învețe din ce i s-a întâmplat, pentru că asta este una dintre principalele modalități de a ierta. Bărbatul care a fost înșelat trebuie să se gândească ce îi dăruiește el acestei femei, cine este el în ochii acestei femei și să umble puțin la personalitatea lui, la atitudinea lui și să vadă că femeia poate să devină mulțumită de relația cu el și nu se va mai duce în altă parte, mai ales dacă ea cere să se întoarcă, cere să se întoarcă pentru că știe ce are de făcut din momentul acela”, a spus Cristian Andrei.

Timp și răbdare

Citește și: Cum să eviți bărbații care înșală

Infidelitatea poate fi iertată?

Infidelitatea poate fi iertată?

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să te ferești de o relație pansament. „Durerea poate fi și mai mare”

Ce a mai declarant psihologul despre infidelitate

Cristian Andrei consideră că, în general, după adulter, este bună o separare, ca mai apoi să aibă loc o discuție în care fiecare să vorbească despre el, deoarece dacă și-ar reproșa anumite lucruri, ar duce la un conflict care nu s-ar mai termina.

 „El trebuie să ajungă să fie suficient de puternic cât să o ierte. În general, după adulter este bună o separare, nu definitivă, astfel încât în momentul în care se întâlnesc să discute după o regulă simplă pe care am mai spus-o, și anume, fiecare să spună despre el. Cuplul poate învăța din adulter, sunt unele cupluri care învață, alții sunt mai mult consumatori de scandal. Există această paranoia cu care trăim, să ne uităm în telefonul celeilalte persoane să vedem dacă ne-a înșelat, dar și acest înșelat este de o gamă infinită. Pentru unii înșelatul este ca ți-ai scris mesaje cu cineva și ai primit o inimioară roșie, care de multe ori este motiv de divorț. Pentru alții înșelat înseamnă că ai râs la gluma altui bărbat. Gama este intensă, iar de obicei regula este că cel înșelat poate să spună ce este înșelatul”, a mai spus acesta.

Citește și: Copilul, o încercare pentru relația de cuplu?

Infidelitatea poate fi iertată?

Infidelitatea poate fi iertată?

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum îți dai seama că partenerul tău te trădează. Semne evidente că te înșalăCitește și:

Care sunt alimentele toxice pentru ficat

Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies