Ce se poate întâmpla dacă montezi prea devreme anvelopele de iarnă pe maşină. Riscurile pe care șoferii trebuie să le știe


Un lucru esențial pe care șoferii trebuie să îl respecte este schimbarea cauciucurilor. Așadar, odată cu venirea anotimpului rece, este nevoie să se pună anvelopele de iarnă. Deși unele persoane respectă legea, excesul de zel ar putea crea probleme. Iată ce pot risca șoferii dacă montează prea devreme anvelopele de iarnă pe maşină!


In articol:

Iarna aduce cu ea nămeți și gheață pe drumuri. Pentru o mașină condusă cu ușurință și în siguranță, anvelopele de iarnă sunt esențiale. Aceste tipuri de cauciucuri oferă o tracțiune și o manevrabilitate mult mai bună decât cele All Seasons în cele mai dure condiții meteo.

Așadar, ele nu vor fi capabile să facă prea multă performanță dacă nu sunt schimbate la momentul potrivit.
Dacă sunt schimbate mult prea devreme, banda de rulare mai moale se poate deteriora repede pe vreme mai caldă, iar dacă vor fi lăsate așa prea mult timp, șoferii pot fi puși în pericol.

Riscurile montării prea devreme a cauciucurilor de iarnă pe mașină

Schimbarea anvelopelor mult prea devreme poate deteriora banda de rulare a cauciucurilor de iarnă, așadar, nu este deloc recomandat ca șoferii să se grăbească la sfârșitul lunii octombrie.

De asemenea, este nevoie de sincronizare corect pentru a evita timpii lungi de așteptare, care ar putea pune în pericol siguranța șoferilor, odată ce începe să ningă.

Citeste si: Care sunt persoanele care nu vor mai avea voie să dețină un permis de conducere

Ce se poate întâmpla dacă montezi prea devreme anvelopele de iarnă pe maşină

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum te pregatesti pentru o calatorie cu propria masina?

Momentul oportun depinde mai puțin de alegerea unei anumite date, și mai mult de temperatura de afară.
Așadar, este necesar ca șoferii să fie atenți la vreme, pe de-o parte. Pe de altă parte, conform legislației, montarea acestor cauciucuri de iarnă nu a ținut niciodată cont de o dată propriu-zisă, spre exemplu 1 noiembrie, sau 15 noiembrie. Schimbarea lor depinde doar de condițiile meteo și de starea drumurilor, odată cu intrarea în anotimpul rece. Chiar și iarna, dacă calea de rulare este uscată și prezintă nici polei, atunci cauciucurile de vară sunt încă acceptate.

Citeste si: Ce trebuie să știi când cumperi o mașină la mână a doua. ,,Orice vehicul utilizat are propria sa istorie”

Ce se poate întâmpla dacă montezi prea devreme anvelopele de iarnă pe maşină

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să economisim bani pe timp de criză. “Românul este capitalist vreo 5 zile după salariu, după devine minimalist vreo 25 de zile.”

Însă, dacă se schimbă condițiile meteo și ale căilor de rulare, în acest caz, conform legii, sunt necesare aceste cauciucuri de iarnă. Reprezentanții RAR au publicat un text pe pagina de Facebook, în care explică în mod clar condițiile de schimbare a anvelopelor pe timp de iarnă:
„Informare oficială despre anvelopele de iarnă Ați citit articolele despre amenzile pe care le riscă românii dacă nu au montate anvelopele de iarnă la 1 noiembrie și sunteți nedumeriți sau panicați? Nu aveți de ce!
Registrul Auto Român vă explică tot ce trebuie să știi despre anvelopele care sunt obligatorii pe timpul iernii. Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule. Așadar precizăm CLAR că NU există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.”, scrie RAR.

Citeste si: Cine a fost bărbatul care și-a pierdut viața în urma tragicului accident de pe Defileul Jiului

Ce se poate întâmpla dacă montezi prea devreme anvelopele de iarnă pe maşină

[Sursa foto: freepik]


Abonează-te pe

Citește și:

Care sunt persoanele care nu vor mai avea voie să dețină un permis de conducere

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cum te pregatesti pentru o calatorie cu propria masina?

Ce trebuie să știi când cumperi o mașină la mână a doua. ,,Orice vehicul utilizat are propria sa istorie”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri