Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu apă rece

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu apă rece

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu apă rece

Pentru ca părul să arate frumos și coafura să stea bine, este important ca acesta să fie sănătos. Așadar, fiecare doamnă trebuie să acorde mare atenție rutinei de îngrijire a părului. Totul pornește de la spălarea podoabei capilare.

De multe ori, femeile acordă o mare importanță produselor de spălare a părului, neglijând tehnica de curățare. Temperatura apei cu care ne spălăm părul poate influența semnificativ sănătatea acestuia.

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu apă rece

apa rece pentru par
Apa rece pentru par[Sursa foto: Freepik]

De cele mai multe ori, obișnuim să ne spălăm cu apă fierbinte, de teama să nu răcim. Cu toate acestea, este esențial de știut că temperatura mult prea ridicată a apei ne poate distruge firul de păr.

Apa fierbinte deschide foliculii capilari, gradul de încurcare a firelor de păr fiind mult mai ridicat. De asemenea, aceasta poate să ducă la lipsa luciului părului. Mai mult, apa mult prea caldă poate deshidrata părul, devenind mai uscat și mai rigid. Apa caldă produce și uscarea calpului, părul devenind mai nesănătos.

Indiferent de anotimp, este recomandat să îți speli părul cu apă ceva mai rece, pentru ca părul tău să capete toate beneficiile pe care le oferă apa rece.

Un prim avantaj este curățarea completă a scalpului. După ce îți speli părul cu apă rece, pielea capului nu mai devine atât de sensibilă, porii scalpului închizându-se, iar uleiul și murdăria se acumulează mai greu. Un alt aspect important pe care îl oferă spălarea cu apă rece este îmbunătățirea fluxului sanguin. Acesta va fi stimulat atunci când scalpul intră în contact cu apa rece. Sângele are rolul de a hrăni rădăcina părului, întărind firul de păr. Apa rece îi va oferi părului tău strălucirea de care are nevoie.

spalat pe cap cu apa rece
Beneficiile pe care apa rece le are pentru părul tău[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Totuși, nu este necesar să folosești apă extrem de rece, fiindcă vei favoriza răcelile. O altă metodă, pe care multe doamne o preferă, este să își umezească și să își spele părul cu apă călduță, iar la final, ultima clătire să fie cu apă rece. Această tehnică va ajuta la închiderea foliculilor capilari.

Cu toate acestea, nu doar temperatura este importantă atunci când vorbim de curățarea părului, ci și modul în care ne spălăm. Este important de știut că folosirea în exces a produselor de curățare și stilizare poate produce un efect negativ pentru păr. Cantitatea perfectă pentru utilizarea șamponului este asemănătoare cu dimensiunea unei nuci. De asemenea, nu este indicat să ne spălăm părul prea des, deoarece vom sensibiliza scalpul, iar firele de păr vor deveni mai firave.
Așadar, nu trebuie să ne spălăm pe cap mai devreme de două zile.

Ce se întâmplă dacă îți speli părul cu apă rece[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect important este faptul că ar fi recomandat să ne spălăm cu capul pe spate, în sensul în care firele de păr cresc, nu cu capul aplecat în față. De asemenea, înainte să intrăm în duș și să ne spălăm părul, este necesar ca acesta să fie foarte bine pieptănat, pentru a nu se încurca și mai rău în timpul spălării.

Dormitul cu părul ud este o greșeală pe care adesea o fac doamnele, din dorința ca părul să se usuce în mod natural. În mod cert, acesta nu se va așeza bine a doua zi, fiind necesară o coafare. A tât pentru protecția părului, cât și a tenului, este indicat ca femeile cu părul lung să își prindă părul într-un coc sau într-o coadă, pe timpul nopții.

Alte beneficii pe care le oferă apa rece

ce se intampla daca te speli cu apa rece pe cap
Ce se întâmplă dacă te speli cu apă rece pe cap[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să îți usuci corect părul. 6 pași simpli pentru a-ți usca părul în mod corespunzător și a evita deteriorarea

Sănătatea părului este vizbilă și începe chiar de la scalp. Multe femei acordă o mai mare atenție firelor de păr, însă un scalp sănătos reprezintă un păr frumos și bogat. Apa rece favorizează o mai bună umiditate, deoarece închide porii, evitând uscarea scalpului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Cine a inventat rujul. Evoluția rujului, de la amestecul de ceară de albine la rujurile de astăzi

Irina Columbeanu a făcut SENZAȚIE pe străzile din Cluj-Napoca. A purtat o geantă de peste 10.000 de euro

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Modul inedit în care Pınar Deniz și-a luat rămas bun de la echipa serialului turcesc "Secrete de familie" (Yargı) - VIDEO

Cine este Radu Vâlcan. „Radu de la început m-a făcut să mă simt cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă și cea mai importantă.”

În această seară, de la ora 20:00, în serialul “O dragoste”, reușită majoră pentru Nilay

„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A făcut-o să tremure de frică și să țină ascuns totul până astăzi


Cookies