Ce se întâmplă cu alocațiile? Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis: „Atât cât s-a putut...”


Klaus Iohannis a discutat despre cel mai controversat subiect din ultima perioadă. Este vorba despre mărirea alocațiilor, acțiune care va fi posibilă, potrivit președintelui, doar eșalonat.


In articol:

Președintele Klaus Iohannis a discutat despre ce se va întâmpla cu majorarea alocațiilor în proporție de 50%, iar situația nu este deloc fericită, pentru că „nu este posibil să împarți bani care nu există. De asemenea, executivul a explicat că a realizat o mărire a alocațiilor primite de minori, în limita pe care a permis-o bugetul.

Citeste si: Legea împotriva violenței a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Care sunt pedepsele?

„Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorări ulterioare,” a explicat președintele țării, Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis, președintele României, declarație despre mărirea alocațiilor.[Sursa foto: Hepta]

Cu cât s-au mărit alocațiile? Anunțul președintelui Klaus Iohannis

„Nimeni nu și-a dorit această epidemie care, global, s-a dezvoltat într-o pandemie. Absolut nimeni nu cred că și-a dorit pentru România o criză economică. Dar această epidemie a venit și, în consecință, a apărut și criza economică. Aici suntem și aceste lucruri trebuie rezolvate. În paralel că toată lumea își dorește și să câștige mai bine și guvernanții, de bună seamă, doresc să dea bani mai mulți oamenilor care au așteptări mai mari.

Însă, pentru a face posibile aceste lucruri trebuie să existe acești bani. Nu este posibil să împarți bani care nu există și dacă intră România în criză economică și veniturile se reduc este clar că nu se pot mări cheltuielile. Este un lucru absolut simplu de calculat.

Totuși, eu am spus de la bun început și mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere, am spus că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, adică copiii și pensionarii să plătească nota de plată pentru această

epidemie și pentru recesiunea economică.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat legea. De astăzi aceasta categorie de muncă va avea noi beneficii

Și atunci, cu toate că marea majoritate a specialiștilor, a economiștilor, au repetat în nenumărate rânduri că nu se pot majora nici pensiile, nici alocații, am solicitat guvernului să găsească soluții să le majoreze, atât cât se poate și, iată, au venit cu soluții pentru majorarea alocațiilor în etape, o soluție foarte potrivită, iar majorarea punctului de pensie se realizează totuși.

Deci, în condițiile în care majoritatea specialiștilor au spus că nu se poate, iată că, totuși, guvernul a venit cu o soluție de majorare a pensiilor. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor găsi soluții pentru majorări ulterioare.

Totuși, eu am spus de la bun început și mă bucur că în PNL s-au găsit foarte mulți politicieni care au aceeași părere, am spus că nu putem să avem o situație în care categoriile cele mai vulnerabile, adică copiii și pensionarii să plătească nota de plată pentru această epidemie și pentru recesiunea economică,” a declarant, în cadrul unei conferințe, președintele României, Klaus Iohannis, cu privire la majorarea alocațiilor.

Citeste si: Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis! În următorii doi ani NU se mai pot face aceste lucruri


Abonează-te pe

Citește și:

Începerea anului școlar 2020. Guvernul a stabilit prin ordonanță de urgență regulile

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Legea împotriva violenței a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Care sunt pedepsele?

Nelu Tătaru, mesaj îngrijorător după recordul de infectări cu Covid-19: „Sperăm să nu ajungem în scenariul Italiei”

Premierul Ludovic Orban: "Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este sora Siminei Loica. Cele două s-au reîntâlnit, iar fotografia de familie a fost nelipsită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri