Ce schimbări fac mămicile în casă la început de sezon cald?


Ce schimbări fac mămicile în casă la început de sezon cald?

Odată cu venirea sezonului cald este timpul pentru unele schimbări în locuință, iar mămicile știu acest lucru.


In articol:

 Există o serie de activități pe care fiecare gospodărie ar trebui să le întreprindă, mai ales acum când se petrece atât de mult timp în casă.

Curățenie generală

Este foarte important ca după o iarnă lungă, în care mulți dintre noi am stat exclusiv în case, să reîmprospătăm și reigienizăm întreaga locuință.

Fiecare colț al casei ar trebui să fie curățat și dezinfectant, în special zonele și obiectele cu cel mai mare risc de bacterii și viruși: întrerupătoare, băi, frigider, saltele, covoare, laptop, tastatură, telecomandă, etc.

Fiecare saltea din casă trebuie curățată în profunzime pentru a putea elimina acarienii și mirosul greu al acesteia. De asemenea, covoarele și mochetele trebuie să fie curățate în profunzime, mai ales în locuințele în care sunt copii mici care își petrec mult timp jucând-se pe jos.

O altă activitate ce ar trebui întreprinsă este văruirea pereților. Varul ține la depărtare insectele și oferă un miros de prospețime în locuință. Este recomandat ca bucătăria să fie văruită frecvent, mai ales dacă faceți des preparate sau fumați, pentru a elimina cu success mirosurile impregnate în pereți.

În cazul în care aveți plante, acestea trebuie și el spălate, iar în cazul în care aveți bibliotecă, fiecare carte trebuie ștearsă de praf pentru a preveni apariția alergiilor.

Curățenia generală este o activitate extrem de extenuantă, mai ales dacă nu aveți pe nimeni care să vă ajute. Dacă nu aveți timp la dispoziție sau o pereche de mâini în plus, puteți oricând să apelați la serviciile unei firme de curățenie pentru a vă ajuta cu întregul proces de curățenia sau doar cu o parte din acesta.

Punerea plaselor de insecte

Dacă spunem căldură, spunem inevitabil și insecte. Sezonul cald aduce foarte multe insecte pentru că toată natura reînvie. Pentru a preveni pătrunderea acestora în locuință, montați plase de insecte la ferestre și uși de termopan.

Plasele de insecte reprezintă cea mai eficientă și ecologică metodă prin care ținem departe micile insecte în căutarea lor spre adăpost. Cu ajutorul acestora ne protejăm natura și locuința. În plus, plasele de insecte sunt perfecte în această perioadă pentru că, după cum și specialiștii spun, avem nevoie de aer curat în locuințe, iar plasele de insecte ne permit să lăsăm ușile de la balcon și ferestrele deschise pentru mult timp fără griji.

Cum primăvara – vara este o perioadă ce simbolizează și apariția alergiilor, plasele de insecte vor ajuta la filtrarea aerului poluant, plin de alergeni și praf, ceea ce înseamnă că veți avea o locuință mult mai sigură.

Este de preferat să spălați plasele de insecte periodic pentru a le putea curăța de praful adunat pe ele.

Sfat: Dacă în locuința dumneavoastră se află copii mici și animale de companie care ar putea ieși afară pe ușă sau fereastră, atunci ar trebui să aveți în vedere achiziționarea unui sistem de restricționare fereastră sau ușă de balcon pvc. Cu ajutorul acestui sistem, împreună cu plasele de insect, veți putea aerisi locuința fără grija că cei mici ar putea ieși afară sau că în locuință ar putea pătrunde insecte sau, în cel mai rău caz, hoți.

Schimbarea textilelor

Sezonul cald anunță schimbarea garderobei de iarnă cu cea de vară, iar acest lucru trebuie să fie valabil și în cazul textilelor pentru dormitor și sufragerie.

Vara înseamnă vibrație, liniște, iar acest lucru trebui să simbolizeze și propriile locuințe în această perioadă. Este timpul să schimbați lenjeria de pat de iarnă cu o lenjerie de pat răcoroasă, menită să ofere un somn odihnitor în timpul sezonului cald.

În cazul în care aveți pătură pufoasă, ar trebui să o schimbați cu un material mai fin și mai ușor. Apelați la perne decorative în culori vesele și dinamice care să anunțe venirea sezonul cald, astfel încât să dea viață locuinței și o stare de bine.

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Ce înseamnă arsura solară

Dramă ascunsă în showbiz! Actrița i-a furat soțul și a încercat să se sinucidă!

CITEȘTE: Ce este FRAPPE-ul

Mona Stoian, din nou la Istanbul! Tânăra revine în casa emisiunii Puterea Dragostei?

Se dau bani pentru reparația casei! Clădirile cu risc seismic ridicat ar putea fi consolidate pe banii statului!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Structura unui interviu de angajare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri