Ce s-a întâmplat cu un grup de români într-un magazin din Ucraina: „M-a condus până la ieșire” Vânzătoarea a făcut un gest emoţionant


Mai mulți români au ajuns în Ucraina cu ajutoare și la întoarcere au mers la un magazin din Cernăuți. Ce s-a întâmplat acolo.

Mai mulți români care se întorceau din Ucraina după ce au descărcat mai multe alimente și alimente au avut parte de o mare surpriză la întoarcerea în țară.

Aceștia au mers într-un magazin din Cernăuți pentru a cumpăra câteva lucruri, iar răspunsul unui vânzător i-a luat pe toți prin surprindere.

Povestea unor pungi de plastic a ajuns pe grupurile de susținere, grupuri care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care au fugit din calea războiului.

Citeste si: Ce a pățit un român care a primit în casă 11 refugiați în casă: „Mi-au lăsat și un cadou”

Gheorghe Ignat este un sportiv român care practică luptele greco-romane, fiind multiplu campion național și internațional, originar din Suceava, iar de la începutul războiului din Ucraina s-a implicat activ în ajutorarea refugiaților. Acesta a povestit pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat la doar câteva sute de kilometri de România.

„Povestea acestor două pungi de plastic.

Gheorghe Ignat

Gheorghe Ignat a mers cu ajutoare in Ucraina

[Sursa foto: Facebook]

Ieri când ne întorceam din Ucraina, după ce am descărcat alimente și medicamente în cateva camioane și busuri care au luat calea Kievului, chiar la ieșire din Cernăuți am oprit pe partea dreaptă pentru a aștepta o mașină a convoiului nostru care s-a rătăcit.
Lângă parcare am zărit un magazin deschis, ciudat pentru că majoritatea sunt închise, am intrat in magazin cu dorința să cumpăr cateva sucuri acidulate bune tare, care nu se găsesc în România, e o băutură carbogazoasă preferată de pruncii noștri.
(Știu nu e bine să dai sucuri acidulate la copii).

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru Occident: "Vrea mai mult, mai mult şi mai mult"

În magazin rafturile pe jumătate goale, însă în vitrina frigorifică mai erau din acele sucuri pe care le căutam, am luat cateva, am luat și o pungă de chipsuri, ceva fructe, apoi am mers la casa de marcat, zicând către doamna casieriță:
- Vorbiți românește?
- Oleacă...
- E bun, pot plăti cu card sau numa cash? Aveam și ceva grivne cu mine dar vroiam să le păstrez.
- Noi nu putem lua bani la voi...

Zic din nou:
- Cu cardul se poate, sau doar bani de hârtie?
- Nu, nu...noi nu putem lua bani la voi.
M-am uitat împrejur, m-am gândit în mintea mea ce o fi vrând femeia aceasta? Cum adică nu poate lua bani de la mine? Am zis că nu am cum să ies cu pungile cu produse afară din magazin pînă nu plătesc, m-am îndreptat către raft să le așez înapoi de unde le-am luat, convoiul aștepta după mine, când un bărbat masiv cam de statura mea vorbind românește mult mai bine s-a apropiat și mi-a zis:

- Produsele sunt gratuite pentru dumneavoastră, nu trebuie să le plătiți, vă rugăm să le luați.
- Dar domnule, am bani să le plătesc.

- Știu dar nu trebuie, sunt din partea noastră, măcar atât putem face pentru voi. Noi suntem aici la stradă și vă vedem cum de zile întregi cărați ajutoare pentru ucraineni, vă rog să le primiți, este un dar, o recunoștință din partea noastră.

I-am strâns mâna bărbatului, m-am uitat la vânzătoare, la colega dumneaei, zâmbeau amândouă, nu știam ce să zic, s-a creat unul din momentele acelea când toți tac, se uită unii la alții și își zâmbesc frumos.
- Vă mulțumesc mult, apreciez.

- Noi vă mulțumim pentru tot ce faceți.. bătându-mă cu mâna pe umăr m-a condus pînă la ieșire.
În mașină le-am povestit colegilor voluntari ce tocmai se petrecuse, unul dintre ei îmi zice:

- Poate totuși ucrainienii nu sunt atât de răi cum scriu unii pe Facebook, poate că toate eforturile noastre merită a fi făcute.
Aceste eforturi merită facute oricum, pădure fără uscături nu există iar un popor aflat în necaz și suferință nu îl judeci după uscături.

Dumnezeu ne-a dat harul nouă ca și roamâni să facem o lucrare deosebită în această vreme, de aceea continui să cred că ceea ce au făcut românii în aceste zile va rămâne de povestit generațiilor viitoare.
Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!”, se arată în povestea lui Gheorghe Ignat de pe Facebook.


Abonează-te pe

Citește și:

“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat...

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

“E o provocare minunată.” Crina Matei, primele dezvăluiri după ce a decis să adopte în secret o fetiță

Rețetă de Negresă cu caramel. Bună de savurat cu cei dragi!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 6 decembrie. O zodie are nevoie de o schimbare majoră
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri