Ce s-a întâmplat cu un grup de români într-un magazin din Ucraina: „M-a condus până la ieșire” Vânzătoarea a făcut un gest emoţionant

Ce au pățit mai mulți români care au ajuns în Ucraina

Ce se află în pungile de plastic

Mai mulți români au ajuns în Ucraina cu ajutoare și la întoarcere au mers la un magazin din Cernăuți. Ce s-a întâmplat acolo.

Mai mulți români care se întorceau din Ucraina după ce au descărcat mai multe alimente și alimente au avut parte de o mare surpriză la întoarcerea în țară.

Aceștia au mers într-un magazin din Cernăuți pentru a cumpăra câteva lucruri, iar răspunsul unui vânzător i-a luat pe toți prin surprindere.

Povestea unor pungi de plastic a ajuns pe grupurile de susținere, grupuri care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care au fugit din calea războiului.

Citeste si: Ce a pățit un român care a primit în casă 11 refugiați în casă: „Mi-au lăsat și un cadou”

Gheorghe Ignat este un sportiv român care practică luptele greco-romane, fiind multiplu campion național și internațional, originar din Suceava, iar de la începutul războiului din Ucraina s-a implicat activ în ajutorarea refugiaților. Acesta a povestit pe pagina sa de Facebook ce s-a întâmplat la doar câteva sute de kilometri de România.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Povestea acestor două pungi de plastic.

Gheorghe Ignat
Gheorghe Ignat a mers cu ajutoare in Ucraina[Sursa foto: Facebook]

Ieri când ne întorceam din Ucraina, după ce am descărcat alimente și medicamente în cateva camioane și busuri care au luat calea Kievului, chiar la ieșire din Cernăuți am oprit pe partea dreaptă pentru a aștepta o mașină a convoiului nostru care s-a rătăcit.

Lângă parcare am zărit un magazin deschis, ciudat pentru că majoritatea sunt închise, am intrat in magazin cu dorința să cumpăr cateva sucuri acidulate bune tare, care nu se găsesc în România, e o băutură carbogazoasă preferată de pruncii noștri. (Știu nu e bine să dai sucuri acidulate la copii).

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj dur pentru Occident: "Vrea mai mult, mai mult şi mai mult"

În magazin rafturile pe jumătate goale, însă în vitrina frigorifică mai erau din acele sucuri pe care le căutam, am luat cateva, am luat și o pungă de chipsuri, ceva fructe, apoi am mers la casa de marcat, zicând către doamna casieriță:
- Vorbiți românește?
- Oleacă...
- E bun, pot plăti cu card sau numa cash? Aveam și ceva grivne cu mine dar vroiam să le păstrez.


- Noi nu putem lua bani la voi...

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan și-au pus fanii pe jar! „Fetiță sau băiat?”. Detaliul care i-a dat de gol- kanald.ro

Citește și: A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht- stirilekanald.ro

Zic din nou:
- Cu cardul se poate, sau doar bani de hârtie?
- Nu, nu...noi nu putem lua bani la voi.
M-am uitat împrejur, m-am gândit în mintea mea ce o fi vrând femeia aceasta? Cum adică nu poate lua bani de la mine? Am zis că nu am cum să ies cu pungile cu produse afară din magazin pînă nu plătesc, m-am îndreptat către raft să le așez înapoi de unde le-am luat, convoiul aștepta după mine, când un bărbat masiv cam de statura mea vorbind românește mult mai bine s-a apropiat și mi-a zis:

- Produsele sunt gratuite pentru dumneavoastră, nu trebuie să le plătiți, vă rugăm să le luați.
- Dar domnule, am bani să le plătesc.

- Știu dar nu trebuie, sunt din partea noastră, măcar atât putem face pentru voi. Noi suntem aici la stradă și vă vedem cum de zile întregi cărați ajutoare pentru ucraineni, vă rog să le primiți, este un dar, o recunoștință din partea noastră.

I-am strâns mâna bărbatului, m-am uitat la vânzătoare, la colega dumneaei, zâmbeau amândouă, nu știam ce să zic, s-a creat unul din momentele acelea când toți tac, se uită unii la alții și își zâmbesc frumos.
- Vă mulțumesc mult, apreciez.

- Noi vă mulțumim pentru tot ce faceți.. bătându-mă cu mâna pe umăr m-a condus pînă la ieșire.
În mașină le-am povestit colegilor voluntari ce tocmai se petrecuse, unul dintre ei îmi zice:

- Poate totuși ucrainienii nu sunt atât de răi cum scriu unii pe Facebook, poate că toate eforturile noastre merită a fi făcute.
Aceste eforturi merită facute oricum, pădure fără uscături nu există iar un popor aflat în necaz și suferință nu îl judeci după uscături.

Dumnezeu ne-a dat harul nouă ca și roamâni să facem o lucrare deosebită în această vreme, de aceea continui să cred că ceea ce au făcut românii în aceste zile va rămâne de povestit generațiilor viitoare.
Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!”, se arată în povestea lui Gheorghe Ignat de pe Facebook.Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Horoscop Fecioară Iulie 2024. Nativii Fecioară sunt încrezători

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

E mai sigur să ne injectăm propria grăsime decât substanțe de umplere în tratamentele estetice? Ce spune Dr. Iancu Morad!

Roberta și Sebastian, scandal cumplit înainte de date! „Nu mai pot de nervi!” Concurentul nu s-a putut abține când a văzut ce a putut să facă iubita lui

Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare din țară


Cookies