Atunci când te ocupi de o curățenie generală, ștergerea podelelor din casă poate deveni o sarcină dificilă. Însă internauții au dezvăluit recent un truc ingenios care te poate ajuta să reîmprospătezi casa fără a fi nevoie să cheltuiești bani pe soluții de curățare scumpe din comerț.
Când vine vorba de scorțișoară, primul lucru care îți vine în minte, cu siguranță, sunt rețetele de ciocolată caldă, mesele festive de Crăciun și, desigur, prăjiturile și torturile delicioase.
Citește și: Cine a inventat rimelul. Istoria rimelului, de la amestecul de pigment și vaselină la rimelul modern
Ingredientul din bucătărie care te ajută să cureți podelele
Este puțin probabil să fi trecut prin mintea ta faptul că scorțișoara poate fi folosită pentru a spăla podelele din casa ta. Acest ingredient cu nuanțe maronii se dovedește a fi surprinzător de versatil. Nu doar că are un gust delicios, ci emană și o aromă irezistibilă.
Scorțișoara este adesea utilizată în produsele de curățare pentru uz casnic, în lumânări parfumate sau în amestecurile de potpourri, deoarece poate transforma aroma casei tale într-una extrem de plăcută.
În ultima vreme, câteva trucuri au devenit virale pe rețelele sociale, după ce internauții au descoperit că adăugarea unui praf de scorțișoară în soluția de curățare pentru parchet și gresie poate avea rezultate surprinzător de eficiente.
În plus, spre deosebire de faptul că scorțișoara va împrăștia un miros plăcut în casa ta, există și superstiții conform cărora acest condiment aduce noroc, prosperitate, bogăție și abundență.
În plus, praful de scorțișoară nu este lipicios și nu va lăsa urme pe podelele din locuință.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum cureți podeaua cu scorțișoară și oțet
În afară de scorțișoară, o altă opțiune eficientă pentru a dezinfecta podelele este utilizarea oțetului.
Înainte de a începe procesul de curățare, este important să mături cu atenție întreaga casă de la interior spre exterior, astfel încât să te asiguri că nu există resturi de mâncare ascunse în colțuri.Pasul următor constă în pregătirea unei găleți în care vei combina apă și o cantitate considerabilă de oțet alb. Cu această soluție, vei spăla atât gresia, cât și parchetul. După ce ai curățat întreaga suprafață dorită, poți arunca apa murdară în vasul de toaletă.
Pe parcurs, poți pune la fiert doi litri de apă împreună cu câteva bețe de scorțișoară, pe foc mic. Este recomandat să lași amestecul să fiarbă până când scorțișoara își eliberează esența.
Asigură-te că clătești în mod adecvat mopul, iar apoi poți continua spălarea podelei cu apa și scorțișoară, însă de această dată, începe din zona exterioară și avansează spre interior. Această metodă are scopul de a atrage energie pozitivă în locuința ta.
Citește și: De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure- stirilekanald.ro