Ce poți să faci atunci când te simți singură


Sentimentul de singurătate te poate scurge din punct de vedere emoțional, cât și psihic, făcând viața să pară lipsită de sens. Există câteva lucruri care te pot ajuta să nu te mai simți singură!


In articol:

Fiecare persoană simte singurătatea într-un mod diferit. Ea poate fi resimțită ca un gol din cauza lipsei de contact cu ceilalți, sau ca nevoia de a petrece mai mult timp cu noi înșine, uneori din dorința de a fi căutați.

Oamenii sunt ființe sociale, așadar, relațiile din jur sunt extrem de necesare și importante. Însă, uneori, prezența celor din jur nu este de ajuns. Sentimentele de izolare sau singurătate sunt tulburătoare pentru creier și suflet. Din această cauză, izolarea socială sau singurătatea creste riscul de hipertensiune arterială, care poate duce mai apoi la o boală de inimă.

Ce să faci atunci când te simți singură

Deși singurătatea este apăsătoare și motivația voastră scade, poate fi momentul oportun pentru descoperirea părții creative. Activitățile creative pot ține de artă, muzică, scris, orice lucru care este de ajutor sănătății voastre mintale. Procesul vă ajută la focusare mai multă pe ceea ce aveți de făcut, la final aducând un sentiment de împlinire și satisfacere.

Citeste si: Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca

Ce poți să faci atunci când te simți singură

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Moduri prin care nevoia de control iti saboteaza relatiile

Ieșitul din casă ajută foarte mult la distragerea atenției, și la realizarea faptului că nu sunteți singuri pe lume. O plimbare în parc pe jos sau cu o bicicletă, o plimbare prin cartier sau natura este mai benefică decât pare.

Dacă sentimentul de singurătate te sufocă incontrolabil de tare, prezența unui suflet necuvântător  îți poate ridica moralul. Pe lângă faptul că vei avea o companie constantă, dacă alegeți un câine, veți fi nevoit să ieșiți din casa mai des. Dacă nu aveți posibilitatea sau spațiul necesar de a avea grijă de un animal, puteți ieși într-un parc. Cu siguranță stăpânii câinilor  nu vor avea nimic împotrivă să le mângâiați animalul. Ei sunt considerați adevărați magneți care absorb energiilor negative, fiind folosiți și drept terapie.

Citeste si: Motive pentru care eşti singură: gândirea care blochează iubirea

Ce poți să faci atunci când te simți singură

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cand este OK sa spui NU unei relatii

Deși poate suna ciudat, zgomotul în casă poate alunga stările de singurătate și gândurile negative. Cum sunetul umple spațiul, puteți asculta muzică, puteți asculta o carte audio sau un podcast, sau doar puteți lăsa televizorul să ruleze pe fundal. Un alt lucru benefic și care pare banal, este deschiderea geamului pentru a auzi păsările, oamenii și mașinile care vă pot face mai conectați cu mediul înconjurător.

Cum poți să treci mai repede peste singurătate

Încearcă să fii mult mai recunoscător. Deși este greu să vezi lucrurile pozitive atunci când treci prin sentimentul de singurătate, un bun exercițiu este să te gândești mai mult la lucrurile frumoase din viața ta, măcar pentru câteva minute. De asemenea, îți poți nota lucrurile bune prin care ai trecut în fiecare zi, sau te poți gândi la întâmplările fericite din trecut.

Înconjoară-te cât mai des de oameni de calitate. Cu ajutorul lor, poți interacționa cu ei la un nivel mult mai mare, mai exact, le poți împărtăși emoțiile și întâmplările neplăcute din viața ta, poți vorbi despre lucruri care contează pentru tine, sau poți pune întrebări care te macină. Așadar, profită la maximum de interacțiunile cu cei din jur.

Citeste si: Ce se intampla in momentul in care petreci mai mult timp singura

Ce poți să faci atunci când te simți singură

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea

O recomandare pentru a putea trece peste singurătate, este să iei o pauză de la social media. Când te simți singur, cu siguranță te vor afecta postările de pe rețelele de socializare în care oamenii par că nu se confruntă cu aceeași problemă, din contră, își petrec timpul în diferite vacanțe, alături de familie, prieteni, sau parteneri de viață.

Amintește-ți întotdeauna că nu este ceva permanent. Deși poate fi extrem de copleșitor să te lupți cu singurătatea, ea nu va dura pentru totdeauna. Dacă ai încredere în faptul că este doar o perioadă care nu va dura, te vei simți mult mai bine.


Abonează-te pe

Citește și:

Tipuri de odihna pe care medicii le recomanda cand te simti epuizata

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca

Ce se intampla in momentul in care petreci mai mult timp singura

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri