Ce poți mânca după ce ai vărsat

Ce poti manca dupa ce ai varsat
Ce poti manca dupa ce ai varsat

Starea de greață este un simptom pe care nu prea îl poți controla și care te poate da complet peste cap. Există mulți factori declanșatori, însă important este ce faci după ce ți s-a revoltat stomacul. Iată ce poți mânca după ce ai vărsat și care este lista alimentelor care te vor ajuta să te pui din nou pe picioare.

Este complet normal să nu ai poftă de mâncare la scurt timp după ce ai vărsat, însă medicii recomandă totuși să încerci ceva pentru a-ți reveni. Sunt mulți factori care declanșează această stare de greață și anume intoxicația alimentară, răul de mașină, mâncat sau băut excesiv, apendicită, intestin blocat sau migrene puternice. Dincolo de medicamentele speciale care tratează stomacul revoltat, există și o listă de alimente indicate pe care le poți consuma.

Citeste si: Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui

Ce poti manca dupa ce ai varsat
Ce poti manca dupa ce ai varsat[Sursa foto: Unsplash]

Ce poți mânca daupă ce ai vărsat

Dr. Claudia Marin, medic specialist în Gastroenterologie, recomandă o vizită la medic în cazul în care stările de greață nu dispar în cel mult 48 de ore în cazul adulților și 12 ore în cazul celor mici.

„Programează o vizită la medic dacă senzația de greață este persistența și însoțită de simptome precum: vărsături frecvente (mai mult de 48 de ore în cazul adulților/24 de ore în cazul copiilor cu vârste sub doi ani/12 ore în cazul bebelușilor) cu miros extrem de neplăcut, durere în piept, crampe abdominale severe, vedere încețoșată, leșin, confuzie, paloare, febră, scăderea inexplicabilă in greutate sau gât înțepenenit”, a spus medicul Claudia Marin.

Pâinea din cereale integrale

Pâinea este una dintre cele mai bune variante în acest caz. Încearcă să mânânci o felie de pâine prăjită, dar ai grijă ca aceasta să fie din cereale integrale. Nu este indicat, însă, să o consumi cu unt sau cu alte produse grase, căci este posibil să ți se facă din nou rău. A doua zi poți încerca și cu gem sau cașcaval pentru a testa dacă stomacul tău acceptă integrarea grăsimilor.

Banane

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Bananele  sunt printre cele mai bune alimente pe care le poți consuma în aceste situații. Este totuși indicat să o mănânci la aproximativ o oră distanță după ce ai vărsat. Asigură-te că stomacul tău îți permite această gustare prin mușcături mici și mestecate încet, altfel îți poți provoca din nou această stare deloc plăcută.

Citeste si: Ce poți face dacă te doare urechea. Tinctura de propolis ajută la eliminarea durerii de la nivelul urechii

Ce poti manca dupa ce ai varsat
Ce poti manca dupa ce ai varsat[Sursa foto: Unsplash]

Supă de legume

Hidratarea este foarte importantă după ce ai vărsat. Supele de legume fără ulei sau alte grăsimi te vor ajuta să îți calmezi stomacul instant. Încearcă să mănânci supe cu orez, cartofi, roșii sau ardei.

Legume fierte

Stomacul tău este foarte sensibil după un astfel de episod, deci e bine să începi ușor cu legume fierte. Încearcă cartofi, orez brun sau morcovi.

Citește și: Doliu în sportul românesc! A murit campionul olimpic la gimnastică Dan Grecu- kanald.ro

Citește și: VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești, se întorc în țară după tragedie: „Mama lui nu ştie că a murit”- stirilekanald.ro

Ceai din plante

Ceaiul de mentă, mușețel sau ghimbir îți va calma stomacul și te va ajuta să te hidratezi. Medicii recomandă consumul de lichide după ce ai vărsat, deci încearcă să bei foarte multă apă și ceaiuri naturale din plante.

Citeste si: Ce poți face dacă te doare măseaua. Ce remedii naturale puteți utiliza pentru a ameliora durerea de măsea

Ce poti manca dupa ce ai varsat
Ce poti manca dupa ce ai varsat[Sursa foto: Unsplash]

Ce nu poți mânca după ce ai vărsat

Se recomandă evitarea alimentelor picante sau care au un miros puternic. De asemenea, medicii recomandă să nu mănânci alimente grase sau mult prea sărate deoarece stomacul tău se va revolta din nou. Așadar, încearcă pe cât posibil să eviți produsele de patiserie, fast food, chipsurile și carnea roșie.

„În cazul în care greața nu este un simptom care să ascundă o cauza mai gravă, această poate fi evitată dacă alegi să consumi porții mai mici de mâncare și alimente care nu irită stomacul, cum ar fi cele picante sau foarte grase. Carnea slabă, brânza degresată și biscuiții digestivi sunt alimente care previn instalarea senzației de greață”, a mai spus medicul Claudia Marin.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Secretul lui chef Sorin Bontea pentru a găti puiul întreg la cuptor, perfect pentru masa de sărbători. „Suculent, fraged. Se topește în gură. Este senzațional!”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

„N-am murit” Discuția halucinantă pe care Nicu Sârghea a avut-o cu doar câteva ore înainte să fie găsit fără suflare în propria casă! Toboșarul trupei Vunk și-a prevestit ultimele clipe din viață?

Val de omagii după moartea lui Nicu Sârghea: "Regrete eterne pentru acest om minunat". Fanii și colegii de scenă sunt în DOLIU din cauza veștii triste

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Dorobanțu și Daniel ajung la cuțite! „Nu mă impresionezi!”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” de vineri, 13 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Fiul șoferului român de TIR care a fost lovit de tren în Belgia, mărturii cutremurătoare. Tânărul vorbea cu tatăl lui la telefon în momentul în care s-a produs tragedia: „Mi-a strigat numele de două ori”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies