Ce legătură există între forma feței și alegerea ramei ochelarilor de vedere


Ce legătură există între forma feței și alegerea ramei ochelarilor de vedere

Trebuie să alegi o pereche nouă de ochelari de vedere sau poate este chiar prima pereche din viața ta.


In articol:

Ai început căutările prin magazine și ai probat deja zeci de modele, dar ți se pare că niciuna nu te avantajează.

Probabil că te întrebi unde greșești și a cui e vina. Oare toți producătorii de ochelari oferă doar modele care nu sunt pe placul tău? Ei, bine, secretul poate sta în felul în care te raportezi la ochelari, în funcție de fizionomia ta.

Cu siguranță, ai mai auzit că ochelarii trebuie să fie aleși în funcție de forma feței. Deși acesta nu reprezintă un criteriu obligatoriu, el te poate ajuta să descoperi modelul care te avantajează.

Iată cum!

Ochelarii potriviți pentru fața rotundă

În cazul în care chipul tău are forme rotunjite și mandibula nu iese în evidență aproape deloc, ai nevoie de rame care să ofere definiție. Poți merge la sigur cu rame pentru ochelari de vedere pătrate și dreptunghiulare, dar și cu modele tip cat-eye, care să alungească chipul și să accentueze zona ochilor.

Bineînțeles, este recomandat să eviți ochelarii cu rame perfect rotunde sau ovale, fără accente și unghiuri. Acestea vor crea un efect vizual neplăcut.

Ochelarii potriviți pentru fața pătrată

Dacă, din contră, chipul tău are deja definiție și poate fi caracterizat printr-un echilibru între frunte, obraji și bărbie și o mandibulă vizibilă, accentuată, vei avea nevoie de cu totul alte modele de ochelari de vedere.

Alege întotdeauna modele soft, rotunjite – nu neapărat rame rotunde, ci rame care să ofere mai multă rontunjime și blândețe trăsăturilor.

De asemenea, alege rame mai subțiri și în nuanțe mai deschise, evitându-le pe cele foarte groase și negre.

Ochelarii potriviți pentru fața ovală

Persoanele cu fața ovală au norocul de a putea purta aproape orice model de ochelari. Aproape toate se vor potrivi de minune!

Fața ovală se caracterizează prin cea mai mare lățime la nivelul frunții, aceasta scăzând gradual și echilibrat până la bărbie.

Dacă vrei să găsești cea mai bună variantă, alege rame tip aviator sau încearcă modelul Wayfarer. Asigură-te că partea de sus a ramei este puțin mai lată decât fruntea și că partea de jos este ușor rotunjită.

Ochelarii potriviți pentru fața în formă de triunghi

Acest tip de fizionomie presupune o lățime maximă a chipului în zona bărbiei și o îngustare treptată spre frunte.

Pentru a găsi perechea perfectă de ochelari de vedere, este nevoie să te orientezi spre un model care atrage atenția de la partea inferioară a feței și creează astfel un echilibru cu zona frunții.

Cel mai bun sfat este să cauți rame cu detalii mai complexe pe partea superioară – fie ornamente, fie o îngroșare a acestei părți, respectiv rame mai subțiri în partea de jos, care atinge zona de sub ochi.

Modelele cat-eye și aviator sunt ideale și ele.

Ochelarii potriviți pentru fața în formă de diamant

Fața în formă de diamant are este definită de egalitate și echilibru între frunte și bărbie, dar de maxilar și pomeți accentuați.

Cei mai potriviți ochelari de vedere pentru acest tip de fizionomie sunt cei cu rame rotunjite, alungite, care accentuează ochii și distrag atenția de la obraji.

Dacă te regăsești în această formă, încearcă să eviți ramele pătrate sau dreptunghiulare, care adaugă definiție.

Acestea sunt recomandările de bază pe care le poți folosi atunci când pornești în căutarea ramelor perfecte pentru ochelarii tăi de vedere. 

Ține minte că ele reprezintă doar repere utile, și nu reguli stricte pe care trebuie neapărat să le urmezi. Dacă ești atras(ă) de un anumit model de ochelari care, teoretic, nu ți se potrivește, probează-l. Uneori, poți avea surprize plăcute!


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul săptămânal 27 iunie - 3 iulie 2022 cu astrologul Ana Maria Ticea. O zodie ajunge în pragul despărţirii!

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

„Nu primesc invitație, nu mă prezint”. Silvius Prigoană s-a căsătorit cu logodnica lui, Georgiana

„Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

La ce temperatură se bea vinul roșu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri